Sergio Ramos lett az év sportszemélyisége

Rövid, Real Madrid-specifikus összefoglaló az El Español éves díjátadó gálájáról.

Tegnap került megrendezésre az El Español szokásos évi díjátadó gálájának (Premio Los Leones) 2018-as „állomása”. A Real Madrid csapatkapitánya komoly elismerésben részesült az eseményen, ugyanis őt választották az idei esztendő legkiemelkedőbb sportszemélyiségének. A Westin Palace hotelban tartott gálára Varane, Florentino Pérez, Butragueño, Roberto Carlos, Benzema, Raúl és Arbeloa is elkísérték Ramost.

Az elnök úr rövid beszédet is mondott: „A kapitány díja mindannyiunkat büszkeséggel tölt el. Ez egy érdemekkel, áldozatokkal, kemény munkával és sikerekkel teli pályafutás elismerése. Jó példával jár elöl minden csapattársa, s minden futballkedvelő ember számára. Az 576 tétmérkőzésével már az örökranglista 8. helyét foglalja el, ami hatalmas szó egy 116 éves egyesület esetében. Ez idő alatt 76 alkalommal vette be ellenfelei kapuját, védő létére, emellett pedig 19 csapatszintű trófeát nyert: 4 Bajnokok Ligáját, 3 klubvilágbajnokságot, 3 UEFA-szuperkupát, 4 bajnoki címet, 2 Király-kupát és 3 spanyol szuperkupát. Szintén érdemes kiemelni, hogy a FIFA 9-szer választotta be őt az év legjobb csapatába, többször, mint bárki mást.”

„Ez a tizennegyedik szezonja a Real Madridnál, és most is, ahogy mindig, kulcsfontosságú szerepe lesz abban, hogy megbirkózzunk az előttünk tornyosuló kihívásokkal. Mi itt, a klubnál azt valljuk, hogy minél nehezebb helyzetben vagyunk, annál inkább küzdeni fogunk a sikerekért. Ez Sergio Ramos és a Real Madrid filozófiája.”

Természetesen Ramos is mondott néhány szót: „Szeretnék köszönetet mondani ezért a díjért, először is az El Español munkatársainak, amiért engem választottak. Ez egy egyéni trófea, ugyanakkor a csapatszinten végzett közös munka nélkül biztosan nem állhatnék most itt, így a csapattársaimat is megilleti a dicsőség. Gratulálok a többi díjazottnak is. Ez az elismerés hatalmas örömforrás, s egyben motiváció is számomra. Köszönöm a kedves szavakat, elnök úr. Való igaz, hogy minél erősebben szorul a nyakunk körül a hurok, annál jobban bízunk az értékeinkben. És így a gyenge sorozatunkat követően sikerült visszatalálni a helyes útra. Köszönöm mindenkinek, nagyon megtisztelve érzem magamat. Hala Madrid!”

Forrás: elespanol.com; realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK