Öt olyan edző, aki nemet mondott nyáron a Real Madridnak

Zinédine Zidane távozása után a klubnak gyorsan új alternatíva után kellett néznie, hogy a csapatnak legyen edzője a nyári felkészülésre. A vezetőség öt trénert is megkörnyékezett Julen Lopetegui alkalmazása előtt, ám valamennyien nemleges választ adtak Florentinónak és a Real Madrid képviseletének. De kik ők?

Mauricio Pochettino – a favorit

A Tottenham 46 éves szakembere májusban hosszabbított szerződést klubjával, így jelenlegi kontraktusa 2023-ig van érvényben a Premier League-ben szereplő együttesnél. Továbbá Florentino sem akarta, hogy a Spurs elnökével ápolt kapcsolata tovább romoljon a Bale-transzfert követően. A Tottenham jelenleg ötödik a Premier League-ben, míg BL-csoportjában a harmadik pozíciót foglalja el.

Massimiliano Allegri – akinél a BL a prioritás

Az 51 éves menedzser már-már megszállottja a legrangosabb európai kupasorozat megnyerésének. „Elutasítottam a Real Madrid ajánlatát, mert igent mondtam a Juventusnak” – ismerte el az olasz szakember. Allegri jelenlegi szerződése 2020-ig érvényes a Juventusnál. Az „Öreg hölgy” jelenleg négy ponttal vezeti az olasz bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligája H csoportjának is az élén áll.

Jürgen Klopp – irányított fejlődés Liverpoolban

Az 51 esztendős német szakember jelenleg egy saját maga által megtervezett projektet vezet Liverpoolban. Emellett a híres anfieldi Kop is teljes mellszélességgel áll ki mellette, így érthető módon fontolóra sem vette a távozás lehetőségét. A jelenlegi szerződése 2022-ig köti a klubhoz, amely jelenleg Guardiola Manchester City-jével karöltve vezeti a Premier League-et, valamint a második helyen áll BL-csoportjában.

Antonio Conte – a vasököl

A 49 éves olasz mester jól ismert habitusáról, módszereiről és játékfelfogásáról is. Pályafutása során három Scudettót is nyert a Juvetusszal, bajnokságot nyert továbbá a Chelsea-vel, valamint irányította az olasz nemzeti csapatot is. Jelenleg ugyan nincs klubja, de a Manchester United is megkörnyékezte, mint Mourinho lehetséges utódját.

Julian Nagelsmann – több mint egy tehetséges 31 éves

Minden idők legfiatalabb edzője, aki a Bajnokok Ligájába vezette csapatát. A Hoffenheim jelenleg nyolcadik a Bundesligában, de a Bajnokok Ligájában meglehetősen nehéz csoportban kell bizonyítaniuk. A német trénernek már élő szerződése van a Red Bull Leipzig csapatával, melynek irányítását jövő nyáron veszi át.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK