Nehéz eldönteni, hogy melyik térfélen vagyunk rosszabbak

A MARCA újságírójának kritikus hangvételű írása a Plzeň elleni meccs után.

Jól jellemzi a Real Madrid jelenlegi problémáit az, hogy a nyolc óra és egy perc góltalanságot követően még mindig nehéz megmondani, hogy a saját térfelükön, vagy az ellenfél térfelén rosszabbak. Micsoda helyzet…

Úgy gondolom, hogy nehezebb dolgom van, amikor otthon végig megyek a házam folyosóján, mint Hrosovskynak volt Casemiro, Sergio Ramos és Nacho mellett a Plzeň elleni meccs 78. percébben.

A cseh könnyedén bejutott a konyhába és elérte a mosogatót. 2-1-re módosította az állást és pánikot okozott a Bernabéuban, ahol az emberek nem tudták, hogy tovább fütyüljenek, sírjanak vagy hazamenjenek.

A mellveregetés az interjúk során jó kis önfényezés, hozza a lájkokat, de a valóságban egy edző a pályán védi meg magát, több kevesebb sikerrel, ám mindig mindent beleadva. Nem langyos tempóval vagy kapkodva. A Plzeň ellen a Madrid 69%-ban birtokolta a labdát és 21 lövést eresztett meg, miközben 42 párharcot nyert meg az ellenfél 40-jével szemben, ami sok mindent elmond.

Lopetegui

A Real Madrid nyert, egy gólnál többet lőtt a meccsen, ez szép és jó, de ami ezen kívül történt az már nem. A BL-címvédő egy végzetes spirálba került, ami elkapta az edzőt és a játékosokat is. Lopetegui úgy döntött, hogy feláldozza magát a saját ötleteinek oltárán, így kihagyta Ceballost, Asensiót és Varane-t, Lucas Vázquezt pedig nem a saját posztján játszatta, hanem a védelem jobb oldalán, miközben az előző idény sikersztorija, Odriozola a padon ült. Ha Lucasnak a saját posztján nem megy, akkor miből gondolja bárki, hogy máshol menni fog?

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK