Marcelo: Szeretnék ott lenni a pályán a Nou Campban

Hat Real Madrid-játékos nyilatkozott a Plzeň elleni győztes mérkőzés lefújását követően.

Marcelo

„Ez egy fontos győzelem volt. Javulnunk kell, de ez az eredmény ad egy kis önbizalmat. Mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy gólokat akarunk szerezni és jól akarunk teljesíteni, de a futball ennél azért bonyolultabb, a BL-ben pedig vannak olyan csapatok, akik bár papíron nem tűnnek nagy névnek, mégis megnehezítik a dolgodat.”

„Lehet, hogy ez egyfajta mentális dolog, hiszen emberek vagyunk, néha pedig nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, de voltam már ennél rosszabb helyzetben is, azokon is túllendültünk. Ez a győzelem önbizalmat ad nekünk a következő meccs előtt.”

„Jól érzem magam, annak ellenére, hogy kaptam egy rúgást és le kellett jönnöm a pályáról. Az ilyen szerelést nem kellene engedni, mivel ezzel sérülést okozhatsz egy társadnak. Mivel én már túl vagyok komoly sérüléseken, olyan forgatókönyv futott végig a fejemben, ami miatt nagyon megijedtem, azt hittem, hogy megint rosszul esek és lerobbanok.”

„Szeretnék a Nou Campban pályára lépni. Meglátjuk, hogy sikerül-e. Igazságtalan az idény elején következtetéseket levonni, de ti ezt csináljátok. A Levante elleni meccs előtt nagyon rossznak tituláltatok, de most, két góllal később nagyon jó vagyok.”

„Az edző nincs ott a pályán. Mi vagyunk kint, ha pedig bárkit is lehet hibáztatni, akkor ott az összes játékos és az edzői stáb. Most újabb három pontért játszunk a Nou Campban, és függetlenül attól, hogy mi történik, még mindig nagyon hosszú az út a bajnokság végéig. Reméljük, hogy nyerünk és önbizalmat meríthetünk ebből.”

„A gólomat az egyik edzőmnek, Pintusnak ajánlom, mivel nagyon kedvelem őt. Illetve azért is, mert neki egyáltalán nincs haja, nekem pedig van.”

Karim Benzema

„Örülünk, hogy az elmúlt időszak eredményei után győzni tudtunk. Magabiztosak vagyunk, mivel nem volt egy könnyű meccs, most pedig fel kell készülnünk a következőre, ami nagyon gyorsan elérkezik. Az emberek mindig többet várnak tőlünk, mi pedig azért vagyunk itt, hogy mindent beleadjunk, gólokat szerezzünk és helyzeteket dolgozzunk ki. A legfontosabb, hogy ma megszereztük a győzelmet. A problémáinkra a győzelem volt a megoldás, ebből önbizalmat meríthetünk.”

„Támogatjuk az edzőnket, mögötte állunk. Nem minden az edzőn múlik, ott vannak a játékosok is, nekünk kell többet tennünk a pályán. Az edző nagyszerű, mi pedig keményen fogunk dolgozni a jövőben is, hogy jó eredményeket érjünk el csapatként. Tudom, hogy több gólt kell szereznem. E-körül járnak a gondolataim, ez motivál, keményen fogok dolgozni ezért. Ha a pályán vagyunk, mindent beleadunk, de néha nincs szerencsénk és a labda nem akar bemenni a kapuba.”

Toni Kroos

„Szükségünk volt egy győzelemre. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, most több gólt is sikerült szereznünk. Támadásban jól teljesítettünk abból a szempontból, hogy életet leheltünk a játékba. Kellett egy győzelem, de már korábban meg kellett volna szereznünk. Ha szoros meccset játszunk, az veszélyes lehet. Kellett egy győzelem, akár az első, akár a második helyet szerezzük meg végül, tovább kell mennünk a csoportból. Tavaly másodikak lettünk és tudjuk, hogy mi történt utána.”

„Holnap meg kell kezdenünk a regenerálódást, a vasárnapra kell koncentrálnunk. Bízom Lopeteguiben, elégedett vagyok vele. Az elmúlt években is veszítettünk meccseket, de mindig felálltunk. Jó csapatunk van, egységesnek kell lennünk ahhoz, hogy változtassunk a helyzetünkön.”

Federico Valverde

„Örülök, hogy debütálhattam. Megvan a győzelem, ez volt a fontos, de az, hogy beálltam és kivettem a részem a második gólból, hab a tortán.”

„Egy olyan csapatot győztünk le, aki szereti játszani a játékot, megvannak az erősségei, ezért is vannak olyan időszakok, amikor nem megy minden tökéletesen. Az edző kérte, hogy segítsek be védekezésben és a támadásokban is. Nem lehet minden mérkőzést 4-0-ra nyerni, de a fontos az, hogy megvan a három pont most, hogy mind közül a legkülönlegesebb meccs következik. Vasárnap egy rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, egy Clásico, ahol mindenki szeretne játszani, és amit meg kell nyernünk.”

„Az edző segít minket és tanácsokat ad nekünk, mi pedig kiállunk a döntései mellett. Egységesek vagyunk, ha pedig nem tudunk jó eredményt elérni, az részben az ellenfél minősége miatt van. Reméljük, hogy Marcelo sérülése nem komoly, mivel szükségünk van rá.”

Casemiro

„Önbizalmat meríthetünk ebből a győzelemből. Nem vagyunk jó formában, de megvan a három pont, most pedig a Barcelonára koncentrálhatunk. Hogy őszinte legyek, nem játszunk jól, rossz sorozatban vagyunk, de mi vagyunk a Real Madrid, és minden körülmények között támogatjuk az edzőt és a stábját. Most a kemény munkának van itt az ideje, biztos vagyok benne, hogy megváltozik a helyzet.”

„Örülök a sok kidolgozott helyzetnek. Könnyen lehetett volna 5-2 is az eredmény. Megvan a három pont, most pedig tovább kell javulnunk. Maximálisan hiszünk az edzőnkben. A Real Madrid mindig nyerni akar, tudjuk, hogy a Nou Campban játszani különleges dolog, kemény meccs lesz, de természetesen a három pontért megyünk oda.”

Lucas Vázquez

„Három fontos pontos szereztünk, a célunk a győzelem volt. Örülnünk kell. Ez most ad egy kis lökést, ami kelleni is fog vasárnap. A csapat hetek óta keményen dolgozik, ez a győzelem most ennek köszönhető. Nagy teher gördült most le a vállunkról. Most vissza kell térnünk a normál kerékvágásba és hozni kell a meccseinket.”

„Most többet kell segítenem a védekezésben, mint a szélen, de a fontos az, hogy megvan a szereped és mindig a legjobbadat kell nyújtanod.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK