2019. január 19., szombat

Lopetegui: Nem gondolok arra, hogy veszélyben van-e az állásom

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2018.10.20. 19:46
A blancók vezetőedzője, Julen Lopetegui nyilatkozott a Levante elleni bajnoki vereséget követően.

A mérkőzés értékelése: „A futballmeccseken nem érdem szerint osztják a győzelmet, hanem egyszerűen az nyer, aki több gólt lő. Sokat foglalkoztunk ezzel a problémával az utóbbi időszak edzésein, és úgy gondolom, hogy ma megtettük, amit megtehettünk. Volt érvénytelenített gólunk, háromszor találtunk kapufát. Tehát sokat támadtunk, s veszélyesek voltunk. Ez pozitívum. Ugyanakkor a statisztika nem sokat ér, hiszen az eredményjelzőn 1-2 állt a lefújás után, és mi voltunk a vesztes fél. Rosszul érezzük magunkat, mert eleget tettünk a győzelemért, de annyira balszerencsések voltunk, hogy mégis mi szenvedtünk vereséget. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi áll ennek a hátterében. Meg kell szakítunk ezt a negatív sorozatot, és el kell kezdenünk meccseket nyerni.”

Az öltöző: „Töretlenül hiszek a csapatban miután láttam, hogyan reagáltak a nehézségekre. Előbb-utóbb megtaláljuk a siker receptjét, és változtatunk a dolgok alakulásán. A játékosok most eléggé letört hangulatban vannak, mert a futball nagyon igazságtalan volt velünk, ugyanakkor alig várják, hogy revanson vehessenek. Nem érdemeltünk ma vereséget. A szurkolók? Szeretnék köszönetet mondani nekik, mert fantasztikusak voltak, végig buzdítottak minket, a végsőkig hittek bennünk.”

A meccs eleje: „A csapat nem kezdett rosszul. A semmiből kaptuk az első gólt, pont akkor, mikor a legveszélyesebben játszottunk. Az ilyen hibák mindig nagyon fájóak. Nem volt szerencsénk. Az első kapura lövésük után már 0-2 állt az eredményjelzőn.”

Hírek a kirúgásáról: „Motiváltabb vagyok, mint valaha, és egyáltalán nem gondolkozom azon, hogy veszélyben van-e az állásom. Sokkal inkább azzal foglalkozom, hogy felrázzam a srácokat, és hogy továbbra is higgyünk a sikerekben. Ez az egyetlen út. Fel kell készülnünk a következő mérkőzésre.”

A bírói teljesítmény értékelése: „A videóbíró igazságosábbá teszi a mérkőzését, ezért használják. Ami a többit illeti, a futballban mindig is lesznek egyéni hibák, az emberi tényezőből fakadóan. Mindenkinek arra kell törekednie, hogy minimalizáljuk ezeknek a hibáknak a számát. Ami a játékvezetőt illeti, talán egyedül a négyperces hosszabbítást lehet felróni neki, ami elég kevés volt, de ez minden.”


Hozzászólások

Tabella