Modrić: A futball egy játék, amit ésszel kell játszani

A Real Madrid horvát zsenijével a France Football készített egy exkluzív interjút. Modrić mesél Zidane és Ronaldo távozásáról, a játékosokról, akikkel legszívesebben egy csapatban játszott volna és természetesen az Aranylabdáról is.

A labdarúgás egy játék, amit ésszel kell játszani

„Vannak csapatok, akik ezt újra és újra bizonyítják. Lehet egyszerre sikeresen játszani és szemet gyönyörködtető show-t csinálni. Több módja van a futball értelmezésének, de úgy gondolom, lehetséges ezt a kettőt vegyíteni. Még mai is, amikor a játékosok állóképessége minden eddiginél jobb, van helye a tehetségnek és a technikának. A gyönyörűség kutatásának. És ez mindig is így lesz, mert a labdarúgást ésszel kell játszani. Beleteheted minden fizikális erődet, amit csak akarsz, mindig a futballintelligencia fog dönteni. A játékintelligencia, ami mindig alapvető fontosságú lesz, ezt a fizikum sohasem fogja legyőzni.”

Zidane és Modric

Egy álom

„Kivel játszottam volna szívesen együtt? Először Bobannal, Horvátországból ő a példaképem. A másik választásom Zidane, akivel szerencsére edzőként összehozott a sors és a Real Madrid történelmének leggyönyörűbb pillanatait élhettük át, köztük a három BL-győzelemmel. Néha beállt hozzánk játszani edzésen, lenyűgöző volt látni azt az eleganciát és könnyedséget, ahogy bánt a labdával. Nagyon remélem, hogy egyszer lehetek a csapattársa. A harmadik játékos Ronaldo Nazário.”

Cristiano Ronaldo

„Cristiano Ronaldo a futball egy teljesen más szintjén játszik. Én sokkal visszahúzódóbb és óvatosabb ember vagyok, nem igazán kedvelem a nagy médiafelhajtást. Őszintén, nem is nagyon szeretnék ezen változtatni, vagy fejlődni ebben. Számomra tökéletes a világ, ami körülöttem van. Ronaldo egy más szinten futballozik, ezért természetes, hogy a média is jobban odafigyel rá. Én az egyszerűséget szeretem.”

Ronaldo és Zidane távozása

„Nem számítottam rá, hogy bármelyikük is távozni fog. Arra pedig főként nem, hogy egyszerre hagyják el a Real Madridot. Amikor elindultak a pletykák Cristiano távozásáról, fogadásokat kötöttünk az öltözőben és biztosak voltunk benne, hogy marad. De mindenkinek jogában áll meghozni a saját döntéseit.”

Modric és Mbappé. Előbbit a torna legjobb játékosának, utóbbit a torna legjobb fiatal játékosának választották.

Mbappé

„Mbappé egy elképesztő tehetség, a jövő egyik nagy reménysége, aki már megmutatta, mire képes a legmagasabb szinten. Nagyon különleges játékos. Emlékszem, amikor Danijel Subašić mesélte, hogy 'van a Monacónál egy fiatal srác, figyeld meg, egy nap a világ egyik legjobbja lesz.' Már akkor beszélte nekem Mbappéról, amikor még senki sem ismerte. Biztos vagyok benne, hogy Kylian még tovább fog fejlődni.”

Az Aranylabda

„Őszinte leszek, nem szeretném fényezni magam és azt mondani, hogy 'igen, én vagyok az aki a legjobban megérdemli ezt a díjat'. Számomra a legfontosabb, hogy a pályán lehessek. Kétség sem férhet hozzá, a 2018 karrierem legjobb szezonja. Egyetlen célom van, hogy folytatni tudjam ezen a szinten. Nem fogod azt hallani tőlem: 'Nekem kell nyernem!' Ez a szakértők dolga, ők fogják eldönteni, ki szolgált rá leginkább. Minden az ő kezükben van.”

Forrás: France Football
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK