2019. April 25., Thursday

Hivatalos közlemény: Árvíz Mallorcán

  • É. Csongor (Veidt)
  • Oct. 10, 2018, 3:57 p.m.
A klub közlemény formájában üzent a súlyos természeti csapás elszenvedőinek.

A Real Madrid C. F. szeretné együttérzéséről biztosítani a mallorcai területeken fellépő áradások áldozatainak rokonait, barátait, továbbá szolidaritást vállal minden érintettel.

Az Origo így tudosított a katasztrófáról: 

„Özönvízszerű felhőszakadás sújtotta a sziget keleti részét. A hirtelen jött eső miatt megáradtak a folyók; eddig kilenc holttestet találtak, többen pedig eltűntek. A vihar elsősorban Sant Llorenç des Cardassar települést érintette, az áldozatok közül négyen ennek a falunak a lakosai voltak.

Mateu Puigrós polgármester az Antena3 televízió reggeli műsorában elmondta: kedden késő délután kezdett zuhogni,és akkor még senki sem gondolta, hogy ilyen komoly áradásokat okozhat. Eddig 25 embert kellett kimenteni, hárman kerültek kórházba.

Közel százan töltötték az éjszakát a közeli város, Manacor sportközpontjában, és több más ideiglenes szálláshelyet is megnyitottak. Az érintett településeken az áradás bokáig érő sarat, elárasztott pincéket, udvarokat, egymásra torlódott és összetört autókat hagyott maga után. Kilenc autóutat le kellett zárni a szigeten. A mentésben a katonaság is közreműködik. A spanyol meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy a térségben újabb esőzések várhatók.”


Hozzászólások

Tabella