Sergio Ramos: Halálig fogunk küzdeni

Két védő nyilatkozott az Alavés elleni, vereséggel végződő bajnoki mérkőzés lefújását követően.

Sergio Ramos
Értékelés: „Ez a vereség egy kemény csapás, senki sem vágyik hasonlóra. Természetesen a három pont megszerzése volt a célunk, és nem is játszottunk rosszul, de egyrészt nem tudtuk értékesíteni a saját helyzeteinket, másrészt az ellenfél padlóra küldött minket egy hosszabbításos góllal. Nem voltunk elég hatékonyak a gólszerzés terén, már a sokadik mérkőzésen. Tovább kell lépnünk. A bajnoki versenyfutás egy maratonnal hozható párhuzamba, ami azt jelenti, hogy még nagyon sok van hátra. Az elmúlt időszakban nem értünk el jó eredményeket, de idővel ismét megtaláljuk a góllövés recepjét. A mai meccsen azért voltak pozitív dolgok, nagyrészt mi irányítottunk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk kijavítani a hibákat, és feljavulni.”

„Most különösen lényeges, hogy egységesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy bizonyos külső tényezők megosszák az öltözőt. Mindannyian ugyanannyira vagyunk hibásak. Meglátásom szerint nincs gond a játékosok sikeréhségével, egyszerűen csak nem jött ki jól a lépés az elmúlt hetekben. Kapitányként ambíciózusabb vagyok, mint bárki más.”

Edzőváltás: „Az alapvető fontosságú döntéseket, mint például ez, sosem a játékosok hozzák meg. Én azt gondolom, hogy egyáltalán nem lenne szerencsés két hónappal a szezonkezdet után edzőt cserélni, és egyébként sincs gondunk Lopeteguivel. Mellette állunk. A csapat halálig fog küzdeni, ahogy mindig, hiszen ez van a Real Madrid DNS-ébe kódolva. Hozzá vagyunk szokva a nehézségekhez. Ha már a legkisebb dolog sem az elvárt módon alakul, akkor az emberek dühösek lesznek. De mi vagyunk az elsők, akik belátják, hogy változtatnunk kell a dolgokon. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hiszen számunkra a szurkolóink boldogsága a legfontosabb.”

A keret: „Nincs sok értelme erről beszélni, mert már úgysem tudunk új játékosokat igazolni. Most az a fontos, hogy az itt lévő játékosok egységesek legyenek, és ugyanazért a célért dolgozzanak, közösen. Természetesen az hatalmas negatívum, hogy kulcsjátékosokat kell nélkülöznünk sérülés miatt. Remélhetőleg hamarosan mindenki bevethető állapotban lesz.”

Raphaël Varane
A mérkőzés: „Rossz formában vagyunk, de optimistának kell maradnunk. Jól kezdtük a mérkőzést, az utolsó percekben azonban mindent elveszítettünk. Egy ilyen vereség mindig csalódást keltő és demoralizáló. Ha pozitívak maradunk, és összetartunk, akkor túllendülhetünk ezen a nehéz időszakon. Az egységesség a jó és a rossz időszakokban is egyaránt nagyon fontos. Csak akkor lenne ok aggodalomra, ha nem lenne meg az öltözőben a dolgok megváltoztatásához szükséges minőség, de nem ez a helyzet. Csak egy kicsivel több önbizalomra van szükségünk, ez minden.”

A csapat: „Teljességgel bízunk Lopeteguiben, ahogy önmagunkban is. Nem hinném, hogy a hozzáállásban kell keresni a problémák forrását. Ugyanazok és ugyanolyanak vagyunk, mint a tavalyi szezonban. Trófeákat akarunk nyerni, mindig a maximumra törekszünk a pályán.”

Gólszerzési nehézségek: „Nem keresünk kifogásokat. Jól látható, hogy nincs meg bennünk az a hatékonyság az ellenfél kapuja előtt, ami korábban, de kemény munkával bármit meg lehet változtatni. A futballban sosem szabad pánikolnod.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK