Modrić: Ez egy valóra vált álom

A Real Madrid és a horvát válogatott középpályása, Luka Modrić nyerte az év legjobb férfi labdarúgójának járó FIFA The Best díjat. A győzelem után a horvát játékos a futballszervezet honlapjának adott interjút.

Milyen érzés megnyerni karriered első The Best díját?

Csodás érzés. Egyszerre vagyok büszke és érzem megtisztelve magam, hogy itt lehetek. Különleges este volt ez számomra, a karrieremben pedig különleges pillanat.

Ezt a díjat játékosok, edzők, a média képviselői és a szurkolók közösen ítélik oda. Milyen érzés, hogy mindannyian elismernek?

Ez egy nagyon fontos dolog. Nincs nagyobb elismerés, mint az, hogy ilyen sok ember választása esik rád. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, támogatott ebben az időszakban.

Évek óta nem nyerte ezt a díjat más, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Ez lesz neked az első a sok közül?

Meglátjuk. Nem gondolok most erre. Nagyon elégedett vagyok, hogy megkaptam. Rengeteg jó játékos van, az említett kettőn kívül is, büszkévé tesz, hogy őket is sikerült legyőznöm. Ez is azt mutatja, hogy a kemény munka kifizetődik. Ez egy olyan este volt, amikor az álmaim valóra váltak.

Beszéljünk egy kicsit az elmúlt évedről.

Fantasztikus volt, karrierem egyik legjobbja, mind egyéni, mind csapatszinten. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a klubommal és a válogatottammal értem el, de persze a megnyert egyéni címekkel is, mint a The Best díj és a világbajnokság legjobb játékosának járó elismerés.

Modric

Ha választhatnál egy dolgot, melyiket emelnéd ki?

Nagyon sok volt, nehéz a választás. De úgy gondolom, hogy nem lehet más, mint a világbajnoki döntő. Ez volt karrierem legjelentősebb mérkőzése, és az, hogy a világbajnokság döntőjében – ami a világ legnagyobb sporteseménye – képviselheted a hazádat, különleges. Ráadásul csapatkapitány voltam, ami extra motivációt jelentett. Sajnos nem sikerült nyernünk, de az, hogy eljutottunk a döntőig, óriási siker. Olyat tettünk, ami a bekerül a történelemkönyvekbe.

Minden gyerek arról álmodik, hogy ő lesz a világ legjobbja. Veled is ez volt a helyzet?

Mindenkinek vannak álmai, amikor elkezd focizni. Én egyébként is mindig arra törekszem, hogy a legjobb legyek, úgyhogy természetesen álmodtam arról, hogy egyszer idáig jutok. Istennek hála ez most sikerült. Ezért dolgoztam ilyen keményen. Hajtottam magam, hittem magamban, még a nehéz időszakokban is. A csapattársaim, a családom és a barátaim segítsége is kellett ahhoz, hogy idáig jussak.

Hogy lendülsz át a nehezebb pillanatokon?

Hiszek magamban, még akkor is, amikor mások nem. Közel kell maradni a családodhoz, a szeretteidhez, pozitívnak kell maradni és előre kell tekinteni. Keményen kell dolgozni, sosem szabad feladni és nem szabad hagyni, hogy külső tényezők megzavarjanak. Ezeket kell fejben tartanod.

Csodás év volt ez számodra. Hogy tudnád ezt felülmúlni?

Nem lesz könnyű. Ahogy korábban mondtam, mindig arra törekszem, hogy tovább javuljak, de ha tudnám tartani ezt a formát, az is csodálatos lenne. Nem könnyű a csúcsra érni, de még nehezebb ott maradni. Most már néhány éve a legmagasabb szinten teljesítek, remélem, hogy ez még sokáig így is marad.

Most te vagy a legjobb a fociban. Ha választhatnál még valamit, amiben te lehetnél a legjobb, mi lenne az?

Én egy eléggé gyakorlatias, szerény, családcentrikus ember vagyok, de ezt szeretem is, úgyhogy valószínűleg azt választanám, hogy legyek a legjobb a családdal való idő eltöltésében és a nagy pillanatok közös megélésében.

Forrás: FIFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK