Mariano: Hálás vagyok a fogadtatásért

Lopetegui mester mellett a csapat néhány játékosa is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt az AS Roma elleni győztes BL-mérkőzés után.

Modrić

„Csapatként működtünk, az első pillanattól kezdve jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Úgy gondolom, hogy több gólt is lőhettünk volna. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, minden szempontból. Egyre jobban érzem magam, de ez várható volt a mentálisan és fizikailag is megterhelő világbajnokság után. Remélem, hogy visszatérhetek arra a szintre, amit az előző idényben, vagy ma este hoztam.”

„Casemiro, Kroos és én már több mint három éve játszunk együtt, jól érzem magam velük, de az új érkezők is nagyon sokat tesznek hozzá és segítik a csapatot. Mindenkivel elégedettek vagyunk. Jó ideje együtt vagyunk már, csukott szemmel is tudjuk, hol van a másik, de Ceballos és a többiek is fantasztikus munkát végeznek.”

„Nagyon örülök, amikor hallom a Bernabéu énekét az Aranylabdáról, a csapattársak és a szurkolók dicséreteit. Természetesen szeretném megnyerni, de nem ezzel a gondolattal kelek és fekszem. Jó dolog, ha jönnek az egyéni címek, de ha nem, akkor semmi nem történik.”

Modric

Kroos

„Örülünk a győzelemnek. Szerintem jól teljesítettünk, magas szinten játszottunk. A Bajnokok Ligája mindig különleges, de már most a szombati meccsre gondolunk, mivel nyerni akarunk a múltkori pontvesztés után.”

Casemiro

„Tökéletes meccs volt, nagyon jól játszottunk. Irányítottuk a játékot egy olyan csapat ellen, amely az előző idényben bejutott az elődöntőbe. Fel kell ismernünk, hogy milyen nagyszerű teljesítmény volt ez. Ki kell emelni a sok kidolgozott helyzetet. Nem könnyű 30 helyzetet kidolgozni egy taktikai szempontból ilyen erős csapat ellen, akik tudják, hogy hogyan kell védekezni.”

„Lukával és Tonival nagyon könnyű játszani. Jó ideje együtt vagyunk már, sok címet nyertünk együtt. Könnyű mellettük játszani, óriási kvalitásaik vannak. Magabiztosak vagyunk, jól ismerjük egymást. Mariano nagyon szeretett volna játszani és megmutatni a Bernabéunak, hogy mi vár rájuk. Látható, hogy milyen nagyszerű játékos, fontos eleme lesz a csapatnak ebben az idényben. Csodás gólt szerzett.”

"Az Aranylabda? Úgy gondolom, hogy Lukának csodás éve volt, de én Cristianónak adnám."

Isco

Isco

„Sikerült meggyőző eredménnyel zárni a meccset, remek futballt mutattunk be, lőhettünk volna akár több gólt is. Örülünk, hogy a lehető legjobban sikerült visszatérnünk a BL-be. Jó teljesítményt nyújtottunk, de tovább kell javulnunk, a vezetés birtokában jobban irányíthattuk volna a játékot, lezárhattuk volna a meccset és elkerülhettük volna, hogy ilyen sokáig húzzuk a kérdést. De még csak most kezdtünk, van időnk kijavítani a hibáinkat, jó irányba haladunk.

„Az ilyen típusú szabadrúgások elég jól mennek, örülök a gólomnak, hogy segíthettem a csapatot és megszereztük a három pontot. Tudjuk, hogy milyen Luka. Csodás játékos, rengeteget ad nekünk minden meccsen. Alapvető fontosságú számunkra. Nagyon örülnék, ha megnyerné az Aranylabdát, mert megérdemli. Különleges játékos, kulcsfontosságú mind a Real Madrid, mind pedig a nemzeti csapata számára.”

Mariano

„Nagyon boldog vagyok, győzelem és gól az első meccsemen. Éreztem a társak és a Bernabéu támogatását és a meleg fogadtatást, mind a bemelegítés, mind a beállításom során. Hálás vagyok a fogadtatásért.”

Mariano

„Alig vártam már, hogy pályára lépjek. Próbálkozom és keményen dolgozom minden egyes nap, hogy visszaadjak valamit a szurkolóknak a támogatásért cserébe. A 7-es szám viselése óriási felelősség, mivel azok, akik korábban viselték, igazi legendák. Keményen szeretnék dolgozni, egy csapat vagyunk, csapattársak, nem riválisok. Mindenki gratulált nekem a meccs után, nagyon hálás vagyok nekik. Szerintem nagyon erősen kezdett a csapat, jól játszottunk, a lehető legtovább szeretnénk eljutni.”

"Örülnék, ha Luis Enrique behívna, remélem, hogy a spanyol válogatott tagja lehetek."

"Nagyon örülök a gólomnak, szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak. Marcelo passzának köszönhető, hogy ilyen jól sikerült a debütálásom."

"Lopetegui elmondta, hogy tartsam az ellenfelet nyomás alatt, ne veszítsek labdát, segítsem a csapattársaimat és csináljam azt, amit az edzésen szoktam."

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK