Lopetegui: Izgatottan várjuk a Bajnokok Ligáját

Útjára indul a Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonja. A Real Madrid első mérkőzését szerda este játssza a Roma ellen.

A mérkőzésről
„Izgatottan és elhivatottan várjuk a Bajnokok Ligáját. Egyszerre érzek büszkeséget, felelősséget és izgalmat. Mondanom sem kell, hogy mit jelent számomra és a Real Madrid számára ez a sorozat. Egyből egy nagyon nehéz ellenféllel kell megmérkőznünk. Az előző szezonban a Roma először kiejtette az Atlético Madridot a csoportkörből, majd a Barcelonával is ugyanezt tette az negyeddöntőben. Sokat erősödtek tavaly óta, jobbak lettek és nagyobb merítési lehetősége van az edzőjüknek."

Lelkes és agresszív ellenfelek
„Egy sokkal erősebb ellenfélre és egy sokkal keményebb találkozóra számítok, mint a tavalyi volt. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat, nagyon jól kell játszanunk, ha le akarjuk győzni őket. Egy lelkes és agresszív csapatot várok. Jól tudnak bánni a labdával és jól működnek csapatként."

Julen Lopetegui

Zsinórban három BL-trófea
„Meg kell emelni a kalapunkat a játékosok és az edző előtt. Minden sorozathoz szenvedéllyel, elkötelezettséggel, magabiztossággal és győzelmi vággyal állok. Normális, hogy nagy a nyomás a Real Madridnál, de képesek vagyunk megnyerni az összes trófeát."

Varane fejlődése
„A játékosok jó tapasztalatot szereztek, megnyerni a világbajnokságot pedig lenyűgöző dolog, emellett nagyban segíti egy játékos fejlődését. Minden játékos jobbá válik az ilyen tornáknak köszönhetően. Jobb és magabiztosabb játékosok lesznek. Meg vagyunk elégedve Varane-nal, Ramosszal, Nachóval – aki nagyon sokat fejlődött, és Vallejóval is, aki pedig még nagyon fiatal, de sokat fog segíteni nekünk. A döntéseket hosszú mérlegelések után hozom meg, és mindig szem előtt tartom, hogy egy adott mérkőzésen mi a legjobb a csapatnak. Nagyon mély a keretünk, sok lehetőség áll a rendelkezésemre.”

Játékstílus
„Azért kellett a San Mamésben különösen gyors ütemben játszani, mert az ellenfél más módját választotta a játéknak. Ha úgy érezzük, hogy a legjobb megoldás növelni a tempót, akkor azt fogjuk tenni, de ha a labdát kell gyorsabban járatni, akkor arra fókuszálunk. Minden az adott mérkőzéstől és ellenféltől függ.”

A kapusok
„Semmit sem fogok róluk mondani. Nagyszerű lehetőségeink vannak, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést fogjuk meghozni. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Keylor nagyon jó, harcol, mert egy örök harcos. Az teszi, amit elvárunk tőle, és amit elvárnak a csapattársai.”

Marcelo és Modrić
„A világbajnokság után fokozatosan kellett visszanyerniük a formájukat, de idővel még ennél is jobbak lesznek. Mindig a legjobb megoldást próbáljuk választani, de ahogy már mondtam, nagyon mély a keret. Modrić rendben van, az idő előrehaladtával jobb és jobb lesz. Hosszú volt a nyara, ezért van szüksége a több pihenésre.”

Mariano és Vinícius
„Mariano bármikor a kezdőtizenegy tagja tud lenni, és bármikor be is tud szállni a mérkőzésbe. Biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni a csapatnak. Vinicus még nagyon fiatal, de amikor úgy látjuk, hogy segíthet nekünk, akkor majd meghozzuk a döntéseket.”

Cristiano Ronaldo
„Csak a mi csapatunkkal foglalkozunk. Boldogok vagyunk és készen állunk, hogy minden trófeáért harcban legyünk. Hisszük, hogy nagyszerű idényünk lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK