Ramos: A Real Madrid számára egy döntetlen sosem jó eredmény

Sergio Ramos, Marcelo, Isco, valamint Kroos nyilatkoztak a média képviselőinek a San Mamés folyosóin az Athletic Bilbao elleni döntetlent követően.

Sergio Ramos
Nehéz terep: „Megerőltető dolog a vendégcsapatok számára itt játszani. Tisztában voltunk vele, hogy a bajnokságban az egész idényben itt lesz az egyik legnehezebb dolgunk idegenben. A hazai szurkolók a csapat mögött állnak, emellett az Athletic pontosan tudja, mit is akar valójában játszani. Tudtuk, hogy ez mindenképpen egy komoly teszt lesz számunkra.”

A találkozó: „Az első félidőben nem járattuk eleget a labdát, de a szünet után feljavultunk, ami megmutatkozott a végeredményben is. Ettől függetlenül csalódottan távozunk, ugyanis a három pontért jöttünk. A Real Madrid számára egy döntetlen sosem jó eredmény, most viszont már a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk.”

„Vissza kell néznem a meccset, hogy elemezzem a történteket, de az első félidőben egész biztosan hiányzott az a sebesség, ami szükséges lenne ahhoz, hogy területeket nyissunk a pályán. Az ellenfél jól tömörült és remekül védekezett csapatként, nem érheti őket kritika. A második félidőben sikerült átjutnunk a letámadásuk első vonalain, és javult a passzjátékunk is.”

Önkritika: „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy végezzük a munkánkat, nem számít, hogy éppen ki játszik. Tudjuk, hogy mindig mindent ki kell adnunk magunkból, állandóan győzelmi kényszer alatt játszunk, ezért nem értékeljük a mai döntetlent jó eredménynek. Minden alkalommal a három pont megszerzésére törekszünk, vannak dolgok, amelyekben javulnunk kell.”

Marcelo
Az eredmény: „Kissé csalódást keltő ez a döntetlen. Kedvezőbb végkimenetelre számítottunk, amely alatt természetesen a győzelmet értem. Mindent megtettünk ennek érdekében, feljavultunk a második félidőre. Most tovább kell lépnünk, és a következő mérkőzésre koncentrálnunk. Sokat volt nálunk a labda, sikerült is helyzeteket kialakítanunk, de egyszerűen nem tudtuk megszerezni a győztes találatot. Fantasztikus csapatunk van, jól is játszottunk, de nem tudtuk megnyerni a meccset.”

Csalódás: „Nem akartunk pontokat veszíteni. Egy kissé talán türelmetlenek is voltunk. Miután hátrányba kerültünk, gyorsan akartunk egyenlíteni, de a futballban ez nem mindig kifizetődő. Nagyon közel jártunk a három pont megszerzéséhez. A jövő? Töretlenül, teljes erőbedobással folytatjuk.”

Isco
Értékelés: „A San Mamésben mindig nehéz játszani. Az Athletic megnehezíti az ellenfelek dolgát, a pálya majdnem minden szegletében emberfogással próbálnak védekezni. Viszonylag gyorsan kaptunk egy gólt, de a második félidő alapján többet érdemeltünk volna. Egy ponttal térünk haza, ez nem ideális a számunkra, de több a semminél. Mindenki láthatta, hogy versenyképesek vagyunk. Három győzelemmel a tarsolyunkban érkeztünk ide, és egy nagyon kemény ellenféllel találtuk magunkat szemben. Talán egy kicsit türelmetlenek voltunk, és hiányzott a pontosság elöl, de a csapat maximálisan bízik a saját képességeiben.”

Labdabirtoklás: „A játék megkövetelte, hogy sokat birtokoljuk a labdát, mozgassuk a Bilbaót, és próbáljunk réseket találni a védelmükben. Meg is találtuk őket, de hiányzott egy kis minőség a támadóharmadban és a kapu előtt. Nagy a verseny a csapatba kerülésért, és egy ilyen hosszú szezon során szükség lesz arra, hogy mindenki bevethető állapotban legyen. Készen kell állnunk és fejlődnünk kell.”

Gól: „Az első fejes gólomat öt évvel ezelőtt, a bemutatkozásom alkalmával szereztem, és most sikerült hasonló módon betalálnom, ha nem is tartozik az erősségeim közé. Most a Bajnokok Ligájára kell fordítanunk a figyelmünket, amely a mi sorozatunk. A lehető legjobban akarjuk kezdeni az idényt a mostani kiírásban is.”

Toni Kroos
Szokatlan szerpekör és a meccs: „Élveztem a játékot a mai pozíciómban, a múltban is játszottam már hasonló szerepkörben.  Sokat van nálam a labda, ilyenkor próbálom mozgatni a csapatot a passzolási képességeim kihasználásával. A San Mamésban soha nem könnyű, ezt láthattuk az elmúlt években is. Az Athletic agresszív csapat és már egészen magasan letámadnak, de alapvetően nem volt gondunk ezzel, legtöbbször sikerült átjuttatni a labdát az első vonalukon. Vannak játékosaik is, akik remekül kontráznak, és nehézzé tudják tenni az ellenfelek dolgát.”

„A második félidőre feljavult a csapat a labdával és a labda nélkül is, megvoltak a lehetőségeink. Kevesebbszer adtuk el a játékszert a szünet után, ami jó dolog. Ahogy jobbak lettünk, úgy törekedtünk egyre inkább a három pont megszerzésére. Ez egy jó eredmény egy olyan helyen, ahol mindig nehéz meccseket kell játszanunk. Most is úgy gondolom, hogy az idén még nem játszottunk gyengén.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK