2019. január 21., hétfő

Odriozola: Asensio a spanyol futballtörténelem egyik legjobbja lesz

  • Zs. Csaba
  • 2018.09.13. 10:59
A klub a hivatalos honlapján tette közzé a nyári szerzeménnyel készült interjút, melyben Odriozola beszél a jelenlegi helyzetéről, Asensióról és Luka Modrićról is.

Saját helyzete: „Ha 22 évesen érkezel Madridba, akkor tisztában vagy azzal, hogy a világ legjobb klubjába jöttél, ahol óriási a verseny a helyekért. Elég érett vagyok ahhoz, hogy tudjam, a kemény munka a titka mindennek. A futball akadályokat gördít eléd akkor, amikor a lekevésbé sem számítasz rá, de most jó formában vagyok, magabiztosnak érzem magam. Néhány nagyon fontos mérkőzés vár ránk, úgyhogy fontos, hogy százszázalékos állapotban vágjunk neki a következő heteknek.”

The Best-díj: „Modrić az a játékos, aki megérdemli a díjat. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, Horvátországot a világbajnokság döntőjébe vezette, ahol ezüstérmet szereztek. Mindenki tudja, hogy imádjuk a játékát. Ezért gondolom azt, hogy a díj jó helyen lenne nála.”

Gareth Bale: „Minden egyes nap látom őt az edzéseken, valamint a mérkőzéseken is, és igazán meglepett, hogy mennyire nagyszerű játékosról van szó. Olyan dolgokra képes, amire mások nem. Ugyanakkor nem csak játékosként bámulatos, emberként is a legjobbak közé tartozik.”

Debütálás: „Különleges lenne, ha szombaton bemutatkozhatnék. A Real Madridról van szó, úgyhogy bármelyik stadionban, bármilyen ellenféllel szemben csodálatos lenne. Készen állok a lehetőségre, előnyt kovácsoltam a válogatott szünetből. Készen állok a mihamarabbi bemutatkozásra.”

Beilleszkedés: „Nagyon gyorsan beilleszkedtem. Sok játékost ismertem már a nemzeti csapatból. Az öltöző egy nagy családot alkot, így mindenki jól bánt velem az érkezésem után. Most itt az ideje annak, hogy készen álljak a játékra, hogy jól szerepeljek.”

Marco Asensio: „Még az U21-es csapatból ismerem őt. Annak idején azt mondtam, hogy ő lesz a spanyol futball történetének egyik legjobbja, és jó úton halad efelé. Lenyűgöző minőséget képvisel, nagyszerű szezon várhat rá.”

Nemzeti csapat: „Egy új periódus kezdődött a válogatottnál, és egy gyerek lelkesedésével néztem a csapat játékát a horvátok ellen. Azon fogok dolgozni, hogy újra ott lehessek a srácokkal. Sok madridi játékos került a keretbe, ami jól mutatja a klub által elvégzett kemény munkát. Nagyon büszke voltam a csapattársaimra, akik lehetőséget kaptak tegnapelőtt, és arra is, hogy velük harcolhatok nap mint nap.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella