Modrić mások szavaival – FIFA The Best

A FIFA „The Best” díj egyik várományosa Luka Modrić, a Real Madrid és a horvát válogatott középpályása. A futballszervezet a szeptember 24-i díjátadó előtt jelenlegi és korábbi játékosok gondolatait szedte össze Lukita elmúlt időszakával kapcsolatban

Stan Callymore (Mirror), miután a horvátok legyőzték Angliát a világbajnokság elődöntőjében: „Általában nem igazán tud lenyűgözni egy játékos sem, mivel az én mércém Zico az 1982-es világbajnokságról és Diego Maradona, négy évvel későbbről. Vagyis nagyon magasan van. De te jó ég! A második félidőben Modrić nem volt messze attól a szinttől. Ő volt a Real Madrid vezére a Liverpool ellen Kijevben. Lényegében nincs párja ha a futásról, szerelésről és passzolásról van szó.”

Jorge Valdano (interjú, Onda Cero): „Modrić azon kevés játékos egyike, akinek köszönhetően harmóniába kerülhetsz a futballal. Ő a nyolc évvel ezelőtti, Dél-Afrikában látott Iniesta – jobbá teszi a labdarúgást.”

Casemiro (interjú a 2017-es FIFA-klubvilágbajnokság döntője után): „Már korábban is mondtam, hogy Modrić közel Zidane szintjén van. És Zidane minden idők egyik legjobb játékosa volt. Ők olyan dolgokat is meglátnak, amelyeket mi még lassítva sem látnánk.”

Modric

Rakitic (interjú, Modrić és Iniesta kapcsán a 2018-as világbajnokság csoportköre után): „Úgy tűnik, hogy ők ketten egy másik bolygóról jöttek azért, hogy velünk, halandókkal focizzanak. Mindketten a valaha volt legjobbak között vannak a posztjukat tekintve.”

Robert Prosinečki (sokak által a valaha volt legjobb horvát játékosnak tartott legenda): „Nincs olyan paraméter, amely alapján Luka ne érdemelné meg a minden idők legjobb horvát játékosa címet.”

Steven Gerrard (a BT Sport BL-döntő közvetítése alatt): „Egy pillanatra felejtsük el ezt a madridi csapatot: mi a helyzet Luka Modrić ma esti teljesítményével? Jelenleg ő a világ legjobb középpályása? Ez a mai teljesítmény lenyűgöző volt. Szűk területeken is átveszi a labdát, három-négy játékos tartja nyomás alatt, mégis nyugodt, összeszedett és hidegvérű. Öröm volt nézni a játékát ma este.”

Sergio Ramos: „Úgy gondolom, hogy Modrić megérdemli a díjat. Tényleg teljesen megérdemelten nyerné meg. Ha ő lenne a győztes, ugyanolyan boldog lennék, mintha nekem adták volna az elismerést.”

Zico (saját YouTube-csatornáján): „Számomra a legfontosabb dolog a világbajnokság, ezért úgy gondolom, hogy Modrić volt az idény legjobbja. Remekül teljesített a világbajnokságon, de a Bajnokok Ligájában is, ráadásul a Grêmio elleni döntőben is dominált. Remekül passzol, jól kezeli a labdát, kiválóan lő, bátor. Ami kiemeli a többiek közül, az a látásmódja és az, hogy képes lehetetlen helyzetekből is kijönni a labdával.”

Peter Schmeichel (interjú, CNN): „Luka Modrić hihetetlenül jó volt minden egyes olyan dologban, ami alapján meghatározol egy jó játékost. Gólokat lőtt, helyzeteket teremtett, harcolt. Egyszerűen csodálatos volt ebben az időszakban.”

Kaká (interjú, Omnisport): „Luka megmutatja nekünk, milyen egyszerű is játszani. De higgyék el nekem, valójában nagyon, nagyon nehéz focizni. Egy világbajnokságon meg még nagyobb kihívás. De ő úgy játszik, mintha teljesen normális dolog lenne. Ez az egész olyan számára, mint egy tánc.”

Modric és Mbappe

Jamie Redknapp (publikáció, Daily Mail): „Mindig is frusztráló volt számomra, hogy Modrić ennyire alulértékelt. Csak akkor figyelnek fel rá, ha gólt lő, mint például Argentína ellen a vb-n, és akkor rögtön minden más mozdulatát is figyelemmel követik. Amikor a csapatod nyomás alatt van, nincs jobb játékos, aki ezt megfelelően kezelni tudná. Modrić mindig kéri a labdát, és úgy játssza meg azt, hogy megszünteti a kellemetlen szituációkat. Ez az igazán bátor játékosok jellemzője. Luka elvitte a show-t a Liverpool ellen, és Argentína ellen is a középpontban volt. Ő a világ legjobb középpályása.”

Walter Casagrande (Globo): „A csapat az ő karmesteri pálcáját követi – semmi nem történik a pályán Modrić közbenjárása nélkül. Számomra ő a világlegnagyobb maestrója. Igazi szervező a középpályán, aki a Real Madrid tízeseként lett többször Európa királya. Szükségünk volt egy világbajnokságra, hogy a világ fejet hajtson előtte.”

Forrás: FIFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK