2019. June 25., Tuesday

Lopetegui: Bale és Benzema olyanok az edzésen, mint két gyerek

  • Zs. Csaba
  • Sept. 6, 2018, 9:28 p.m.
Julen Lopetegui a Cadena SER El Larguero című műsorának vendége volt a válogatott szünet negyedik napján.

„Nyilvánvaló, hogy különbözik a nemzeti csapat irányítása egy klubcsapatétól, de egy ilyen váltás ezzel jár. A szövetségi kapitányi munka intenzív és megerőltető, de a Real Madridot edzeni teljesen más. A Santiago Bernabéu a világ legszebb stadionja. Egy mágikus hely, valami egészen különleges energiával.”

„Nagyszerű csapatunk van, ez kétségtelen. Mindig megpróbálunk majd minden tőlünk telhetőt megtenni. Ami a játékosokat és az egyéni címeket illeti, az edzők nem igazi rajongói ezeknek a díjaknak. Ugyanakkor, ha valakinek meg kell nyernie egy ilyen elismerést, akkor az legyen a mi játékosunk. Modrić nagyon látványos és sikeres idényen van túl, megérdemelten nyerte meg az UEFA díját. Ami a „The Best” díjat illeti… én más szemmel nézem a futballt. Nagyon sok fantasztikus játékos van, többen közülük a Real Madridot erősítik. Biztos vagyok benne, hogy Modrić győzedelmeskedik majd.”

„Hogy Messi vagy Cristiano volt a jobb játékos az elmúlt évtizedben? Bármint mondhatok, ha teljesen más történetet faragnak a véleményemből. Mindig megfontolt válaszokat kell adnom.”

„Ami Bale-t és Benzemát illeti, ők mindig kiváló játékosok voltak, és most is azok. Július 15. óta velünk vannak, a lelkesedésük lenyűgöző. Olyanok az edzésen, mint két gyerek.”

„Teljesen logikus, amit Zidane mondott a Real Madridról. Ez a klub mindig arra törekszik, hogy minden címet megszerezzen. Ennek a szemléletnek történelmi vonzata van.”

„Nem tudom, hogy sok dolog változott-e, mióta Zidane elhagyta a csapatot, hiszen nem voltam itt akkor, amikor ő edzette a játékosokat. Csak és kizárólag elismerni tudom azt a szenzációs munkát, amit végzett. Teljesen abszurd lenne, ha nem ismernénk el mindazt, amit ő tett.”

„Hogy számomra egy 1-0-s vagy egy 5-4-es győzelem jelent-e többet? Nos, ezt a kérdést gyakran megkapom. Az 5-0-t preferálnám…”

„Vinícius az első kerettel edz, a bizalmunk töretlen az irányába. Tudjuk, hogy mit adhat nekünk.”

„Én mint a Barcelona edzője? Már a világ legjobb csapatát edzem…”


Hozzászólások

Tabella