Courtois: Egyedülálló érzés a Bernabéu gyepszőnyegére lépni

A csapat játékosai nyilatkoztak a Leganés elleni győztes bajnoki lefújását követően.

Thibaut Courtois
Érzések: 
„Nagyon boldog vagyok, hogy debütálhattam a világ legnagyobb klubjában, a legfontosabb azonban az, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet a válogatott szünet előtti utolsó meccsen. Már nagyon vártam a bemutatkozásomat. Az edzéseket is nagyon élvezem, de a Bernabéu gyepszőnyegére lépni mégiscsak egy teljesen egyedülálló érzés.”

„Sok támogatást kaptam a drukkerektől az elmúlt hetekben, ami nagyon jól esett. Olyan szurkolással a hátunk mögött, mint amiben ma volt részünk, biztosan megnyerjük a következő találkozóinkat is. Jól kezeljük a nyomást, és mindenki láthatta, hogy egészen a lefújásig küzdöttünk. Mindenki rendkívül motivált.”

Csapaton belüli verseny: „Készen álltam a játékra. Keylorral mindketten a maximumot nyújtuk a tréningeken, a döntés pedig az edző kezében van. A csapaton belüli verseny mindannyiunknak segít, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Ez nem is lehetne máshogy egy olyan klubnál, mint a Real Madrid. Úgy gondolom, hogy Keylor nagyszerűen teljesített az előző meccseken, ahogy én is a main. Ez a versenyhelyzet nemcsak számunkra, hanem a csapat számára is optimális. Ami a pályán kívüli dolgokat illeti, úgy gondolom, hogy remekül kijövünk egymással, problémának nyoma sincs.”

Sergio Ramos
A mérkőzés: 
„A mögöttünk álló hét során rengeteg időnk volt felkészülni az ellenfélből. Úgy gondolom, hogy jó hozzáállással kezdtük a mérkőzést, végig a kezünkben tartottuk az irányítást, és a gólszerzéssel sem volt gond. Remélhetőleg folytatódik ez a jó széria. A mellőzött játékosok? A szezon nagyon hosszú, és még csak a negyedik tétmeccsnél járunk. Egyedül az a fontos, hogy mindenki a maximális elszántsággal lépjen pályára, amikor lehetőséget kap az edzőtől. A Real Madrid címere, történelme ezt követeli meg tőlünk.”

Büntetők: „Cristiano távozásával én lettem az első számú ítéletvégrehajtó. Örülök, hogy jól megy a dolog, és gólokkal is hozzájárulhatok a csapat sikereihez. Tudom, hogy amíg belövöm őket, Benzema sem irigykedik.”

Kapuskérdés: „Mi mindig is azt hangsúlyoztuk, hogy a Real Madrid ajtaja minden nagyszerű labdarúgó előtt nyitva áll. Courtois kétségkívül közéjük tartozik, ezt már sokszor bizonyította az elmúlt években, ugyanakkor Keylor érdemeiről sem szabad elfelejtkeznünk. Ez a belső verseny mindkettejük számára előnyös, ahogy a stáb számára is. Mindenki megkapja majd a maga játékperceit a szezon során.”

Videóbíró: „Egy kicsit elvesz a gólörömöknél átélt eufóriából, de a technológia a futball fejlődését és a csapatok érdekét szolgálja. Ma is remek szolgálatot tett, enélkül egy góllal kevesebb lenne a nevünk mellett. Biztos lesz olyan is, amikor mi látjuk kárát a dolognak, de ahogy mondtam, ez előrelendíti a sportágat.”

Marco Asensio
Értékelés: „Újabb győzelem,és ismét egy nagyszerű teljesítmény. Nagyon boldogok vagyunk. Magas szinten futballoztunk, mindenki hozzátette a magáét, a csapat és a szurkolók is. Az első félidő nehézségeit képesek voltunk orvosolni a félidei változtatásokkal. Remélhetőleg ez a jövőben sem fog megváltozni. A bajnoki szezon nagyon hosszú. Játéklehetőség? Én mindig a tudásomhoz mért maximumot igyekszem nyújtani, ez minden. Csak így lehetünk sikeresek csapatként. A tizenegyesek? Már mondtam Ramosnak, hogy én is szeretnék egyet-kettőt rúgni néha, de alapvetően jó dolog, hogy ő vállalja az ezekkel járó felelősséget, egyébként pedig a végrehajtással sincs semmi problémája.”​

Ronaldo: „A Juventus biztosan nagyszerű hely lesz Cristiano számára, de a mi csapatunk is olyan, mint egy család. Hogy nélküle nagyobb az öltözői egység? Nem tudom. Amikor itt volt, akkor sem volt gond a hangulattal, és akkor is egy célért dolgoztunk, ahogy most is.”​

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK