Lopetegui: Elégedett vagyok, de van még hova fejlődni

A királyi gárda trénere, Julen Lopetegui értékelte a szezon első bajnoki győzelmét.

A meccs: „Örülök, hogy sikerült megnyernünk az első bajnoki meccsünket. Ez volt az első lépés egy nagyon hosszú úton. Általánosságban véve elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Rengeteg olyan dolgot láttam, ami tetszett, de természetesen mindig van hova fejlődni. Magas intenzitással játszottunk, és két gólt lőttünk egy olyan együttes ellen, akik kiválóan védekeztek a tavalyi szezonban. Nekünk nagyon sok gólhelyzetük volt, nekik csak elvétve egy-egy. Ez mindenképpen jó jel, ahogy az is, hogy nem kaptunk gólt. A következő fordulóban egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk Gironában.”

Bale: „Nagyszerű meccsen van túl. Ahogy a többi játékos, az ő játéka is rengeteg lehetőséget és váratlan húzást rejt magában. A hozzáállásával nincs semmi probléma, számára a csapat az első.”

Visszatámadás az ellenfél térfelén: „A presszing elengedhetetlen része a modern futballnak, ugyanakkor csak bizonyos helyzetekben van értelme használni. Természetesen a cél az, hogy minél gyorsabban megszerezzük a labdát, de ha erre valamiért nincs lehetőség, akkor a lehető leghamarabb vissza kell rendeződnünk a standard védelmi alakzatba. Ez segít, hogy kevesebbet kelljen futnia a csapatnak. A csapatszellem? Meggyőződésünk, hogy csak akkor tudunk fejlődni csapatként, ha a játékosok egymásért küzdenek a pályán. A kollektív tehetség és a kemény munka összekovácsolásával kell jobbá válnunk.”

Marcelo: „Egy nagyon tapasztalt labdarúgóról beszélünk, aki a játékával és a jelenlétével rengeteget tud segíteni a csapatnak. Kiválóan teljesített ma, védekezésben és támadásban is.”

Ceballos: „Remek teljesítményt nyújtott. Dani egy karakteres, nagyszerű futballista, aki nagyon keményen dolgozik. Fontos szerep vár rá a szezonban.”

Kapuskérdés: „Ahogy már elmondtam, három kapussal fogjuk végigcsinálni a szezont. Az, hogy több világklasszis játékos is a rendelezésemre áll a kezdőcsapat kiválasztásakor, egyáltalán nem probléma, sőt. A csapaton belüli verseny mindenkinek jót tesz. Az aktuális, napi döntéseket mindig a megfelelő időben fogjuk meghozni, a szezon előrehaladtával.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK