Bale: Ugyan sikerült betalálnom, a legfontosabb mégis az, hogy megnyertük a mérkőzést

A Real Madrid játékosai nyilatkoztak a sajtónak a Getafe elleni bajnoki győzelmet követően.

Gareth Bale
„Jó érzéseim vannak a mérkőzést illetően. Ugyan sikerült betalálnom, a legfontosabb mégis az, hogy megnyertük a mérkőzést, és tovább tudtunk fejlődni csapatként is. Nagyon várjuk az előttünk álló szezont. Mint minden évben, a célunk az, hogy megnyerjük az összes sorozatot, amiben elindulunk. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Az új igazolások gyorsan beilleszkedtek, szeretettel fogadtuk őket, és remélem, hogy a közeljövőben mindannyian bevethetőek lesznek.”

Marco Asensio
Értékelés: 
„Fontos volt számunkra a jó kezdés, elégedettek lehetünk a ma nyújtott teljesítményünkkel. Remek csapat benyomását keltettük, így kell folytatnunk a továbbiakban is annak érdekében, hogy elérjük a bajnokságban kitűzött céljainkat.”

Jó kezdés: „Gyorsan túl kellett tennünk magunkat a szerdán történteken. Ez egy másik sorozat, és mi nagyon izgatottak vagyunk az idei szezon kapcsán. Nagyszerű meccset játszottunk, de most a következő mérkőzésre kell fordítanunk a figyelmünket. Kiváló csapatunk van, jól dolgozunk, amit ma a pályán is megmutattunk.”

Nacho Fernández
A meccs: „Örülünk a győzelemnek. Jól akartunk kezdeni, már a mérkőzés elejétől kezdve egyértelműen a győzelemre törekedtünk. A csapat rákapcsolt, komoly teljesítményt tett ma le az asztalra. Mindenképp győzni akartunk a saját szurkolóink előtt a nyitányon. Tele vagyunk ambícióval, mindig többet és többet akarunk. Uraltuk a mérkőzést, és elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Megyünk tovább, ugyanezzel az önbizalommal kell játszanunk.”

Védelem: „Az a feladatom, hogy védekezzek, próbáljuk lehozni kapott gól nélkül a mérkőzéseket. Nagyon fegyelmezett volt ma a csapatjátékunk, különösen a védelemben. Létfontosságú, hogy ne kapjunk gólt, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a másik oldalon meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre. Maximális fordulatszámon pörgünk. Fantasztikus a keretünk, és tele vagyunk önbizalommal.”

Társak: „Örülök Carvajal góljának. Ami Bale szerepét illeti, nem kétséges, hogy Ronaldo örökébe fog lépni. Cristiano egy egész korszakot határozott meg a Real Madridnál. Bale kulcsfontosságú játékos a számunkra, rengeteg trófeát nyert már itt, és már senkinek sem kell bizonyítania. Mindenki tudja, hogy számíthatunk rá, és biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is jó teljesítményt fog nyújtani. A szurkolók abszolút mellette állnak, ő pedig nagyon boldog a Real Madridnál. Kiváló csatáraink vannak.”

Dani Carvajal
A mérkőzés értékelése: „Góllal tudtam segíteni a csapatot, de a legfontosabb a három pont begyűjtése és a mérkőzés kapott gól nélkül történő lehozása volt, valamint az, hogy jó érzéseink lehetnek a teljesítményünkkel kapcsolatban a mérkőzés után. Ez a második fejes gólom, az elsőt még az Osasuna ellen szereztem 2014-ben, remélem még sok fogja követni. A csapat még mindig az út elején jár, keményen dolgozunk, és igyekszünk idomulni az edző elképzeléseihez. Sok helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfelünk keveset, ez nagyon jó.”

Szezonrajt: „Miénk lett a győzelem, a jövő héten pedig tovább kell dolgoznunk. Ezen az úton kell folytatnunk, kevés helyzetet engedni az ellenfél számára, hogy minél több pontot begyűjtessünk. Fontos volt a csapat számára, hogy győzelemmel kezdjünk, de minden meccs ugyanolyan fontos, hiszen a megszerzett pontok ugyanannyit érnek augusztusban is, mint májusban.”

„Egy nehéz ellenféllel találtuk magunkat szembe a Bernabéuban, aki másoknak is problémát fog okozni. Pozitívan értékelem a teljesítményünket. Tavaly besöpörtük a szuperkupákat, de nehezebben lendültünk bele a bajnokságban, ez nem történhet meg újra. Minden lehetséges pontot meg kell szereznünk.”

Dani Ceballos
A találkozó: 
„Fontos volt, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni. Mindig jó, ha a csapat begyűjti hazai pályán a három pontot, miközben jó képet festünk magunkról. Igyekszünk a vezetőedző által elvártaknak megfelelően játszani. Boldogan megyek haza, akár a csapat, akár a saját teljesítményemre gondolok. Jól játszottunk, sikerült jó rajtot vennünk. Fokozatosan összeáll, hogy az edzőnk pontosan mit is kér tőlünk. Olyan kerettel rendelkezünk, amely minden sorozatban versenyképes lehet.”

Az ellenfél: „A Getafe kemény ellenfél volt, megnehezítették a dolgunkat. Fegyelmezetten védekeztünk, és ha mindannyian kisegítjük egymást, minden könnyebbé válik: láttuk, hogy milyen kevés helyzetet tudtak kialakítani. Elégedett vagyok a tavalyi nehéz évemet követően, kitartással, kemény munkával és a hozzám közel állók támogatásával fordítani tudtam a dolgok menetén. Hálás vagyok a Bernabéu közönségének is a támogatásáért, és a mesternek is a bizalomért, amit belém helyezett.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…