Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid (2-4)

A szezon elkezdődött, egyelőre kissé döcögősen. Sajnos az első elérhető kupa Madrid rútabbik felébe került, pedig nem volt ez feltétlenül benne a mérkőzés egészében. Fejeket fel, irány tovább, a hibákat javítani kell, és talán egy-két új arc is érkezhet még a Bernabéu háza tájára. De ez a jövő zenéje, most még próbáljuk meg értékelni a látottakat.

Csapatok

Real Madrid (6)
A kapott négy gól ellenére a csapatjátékban bőven lehetett biztató jeleket találni. A támadások gyorsasága, felépítése egy új koncepció kezdeti időszakában igen jól festett. Kiemelendő a pontrúgásokban mutatott változatosság, különösen a trükkös kisszögleteket illetően, melyek rendre veszélyesek voltak. A hozzáállás laza volt, talán kicsit lazább is a vártnál, ebből adódóan több felelőtlen döntés is született a pályán a kulcsjátékosaink által is. A védekezés rendszerszinten (!) szintén nem volt vészes, viszont a számtalan egyéni hiba megbosszulta magát, és sima matracos siker lett a vége. Sok munka vár a csapatra, de Lopetegui tisztában volt azzal, hogy mire vállalkozott, drukkoljunk neki, hogy sikerre vigye a játékosok által az elképzeléseit.

Atlético Madrid (7)
Igazából nem játszottak elsöprően, ellenben precízen éltek a blancók adta lehetőségekkel, még úgy is, hogy Griezmann észrevehetetlen maradt a mérkőzés során. A változatos jelzőkkel körbeudvarolható Costa azonban személyiségének számtalan kellemetlen defektusa ellenére továbbra is remek képességű, kellően agilis támadó, aki kétszer is büntetett, az i-re a pontot pedig a középpályások találatai tették fel. A szomszédok jól erősítettek a nyáron, bár Rodri elég visszafogott volt, Lemar nem játszott rosszul, és a csapat is kiegyensúlyozottan teljesített a két gól ellenére.

Játékosok

A csapat legjobbja – Karim Benzema (6)
Igazából elég nehéz a csapaton belül is legjobbat választani, hiszen kiegyensúlyozottan jó egyéni 90 perces játékosunk nem volt. Karim a második félidőben szinte teljesen láthatatlan és észrevehetetlen volt, ahogy a ráadás sem róla szólt. Azonban ne vitassuk el tőle a szép fejes gólt, illetve a büntető előtti szituációnál is ő zavarta a kézzel a labdához érő védőt. Máskor ez egy átlagosan teljesítő játékos értékelése lehetne, most ez elég volt a csúcshoz házon belül.

Keylor Navas (5)
Bravúrt nem tudott felmutatni, a kötelezőket hozta, kivéve a vezető gólt, ami az ő lelkén (is) szárad, hiszen kapus oda nem kaphat gólt ilyen helyzetben, illetve a második gólnál is talán lehetett volna kicsit gyorsabb és magabiztosabb. A másik két gólról nem tehetett.

Dani Carvajal (4,5)
Harapott, mint egy veszett pitbull, és adományozott, mint a Máltai Szeretetszolgálat. Csak ő étel helyett labdákat osztogatott a csíkosaknak, akár teljesen ártalmatlan szituációkban is. A támadásokat segíteni tudta, de túl instabil volt ez egy jobb értékeléshez.

Sergio Ramos (5)
Érdekes meccsen van túl a kapitány, hiszen két gólban is alaposan benne van a keze, ugyanakkor ezeket leszámítva remekül teljesített. Csak hát a védőknél egy gólt eredményező védelmi hibát (főleg kettőt) nagyon nehéz leszámítani. A büntetőből szerzett gólja mit sem változtat ezen.

Raphaël Varane (2)
Ezt a veresegyházi asszonykórus tetszőleges tagja is lehozta volna így. Felejtsük el nagyon gyorsan. Illetve ismerjük fel a hibákat, tanuljunk belőle és utána felejtsük el marha gyorsan.

Marcelo (4,5)
Nagyon hasonló meccse volt, mint túloldali kollégájának, így a pontszám is vele megegyező. Annyi az eltérés, hogy kicsit aktívabb volt elöl, és kicsit gyengébb volt hátul Carvajalnál.

Casemiro (5,5)
Tulajdonképpen két Casemiro játszott a pályán. Az egyik helyezkedési hibákkal, meghökkentően elvesztett labdákkal jelentkezett, a másik látványos egy az egy elleni szereléseket nyert meg, fejpárbajokból került ki győztesen. Nekem karcsú volt az általam ismert csúcsformában lévő Casemiróhoz képest.

Toni Kroos (6)
Modrić hiányában ő volt a mindenes, de nem tud ennyi feladatot egyszerre hatékonyan betölteni. A súlypontáthelyezések és a labdák elosztása mellett a támadóharmadba is fel kellett volna lépnie, letámadnia, meg védekeznie a középpályán, ami kicsit túlnőtt talán rajta, de így is a legjobb tudott lenni a középpályáról.

Isco (3)
Nem látom a helyét egyelőre ebben a kezdőben, sem pozícióját, sem játékstílusát tekintve. Ütemtelenül lépett játékba, kereste a helyét, de végig súlytalan volt, őt kellett volna leghamarabb lehozni a pályáról.

Marco Asensio (5,5)
Felszabadultan játszott, de helyenként kicsit flegmán, és hiányzott az ő játékából is az átütő erő. Nem mondanám, hogy rossz volt, de sokkal több van benne pár kényszerítőnél és sarkazásnál.

Gareth Bale (6)
Benzemához hasonlóan ő is az első félidőben villogott, többször megtévesztve Lucas Hernándezt, és gólpasszt tekert Karim fejére is egy szélvészgyors elfutást követően. Aztán kollégájához hasonlóan szertefoszlott és eltűnt.

Cserejátékosok

Luka Modrić (5,5)
Sokat nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez ő sem, a mágikus külsője még a napágyon pihent.

Dani Ceballos (5)
Agilis, harcias és van benne valami megfoghatatlan. Ha több játékidőt kap, csodákat láthatunk tőle, még ha ezúttal nem is tudott a csapat segítségére lenni érdemben.

Lucas Vázquez (4,5)
Több mint fél órája volt, de számomra halvány volt az általa mutatott játék. Nem éreztem benne a veszélyt.

Borja Mayoral (3)
​Minek ment oda?

Edzői teljesítmény

Julen Lopetegui (5,5)
Lényegében a nagy részét az értékelésének már megindokoltam a csapatnál. Ami miatt egy fél pontot levonok az a cserékben keresendő: Isco jóval többet volt a pályán az indokoltnál, míg Mayoralt előnyben részesíteni Vinícius helyett az előszezont tekintve eléggé megkérdőjelezhető, különösen Kroost lehozva, aki nélkül a középpályásjáték teljesen megszűnt létezni. Lesz ez még jobb is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK