2018. december 15., szombat

Benzema: A nyomás és a nagy elvárások miatt imádom ezt a klubot

  • Zs. Csaba
  • 2018.08.13. 12:40
Karim Benzema az UEFA munkatársaival beszélgetett a közelgő szuperkupa-mérkőzés előtt. A francia támadó mesélt arról, hogy mit jelent számára a sorozat, de felidézte a klub elmúlt, sikerekkel teli esztendőit is.

Az UEFA-szuperkupa egy olyan cím, melynek megnyeréséhez már hozzászokhattál az elmúlt évek során, csakúgy, mint a Bajnokok Ligája diadalokhoz. Mit jelent számodra az idény első nagy meccse?
Nagyszerű dolog, hiszen egy újabb megszerezhető trófeáról beszélünk, és mindannyian tudjuk, hogy a Real Madridnál győzelmi kényszer uralkodik. Mindent bele fogunk adni, hogy megnyerhessük a címet. Nehéz lesz, de a csapat friss, és jó lenne győzelemmel indítani az új idényt.

Mit jelentett számodra a bajnokok Ligája döntőjében szerzett találatod?
Érdekes gól volt, de egyáltalán nem nevezném egyszerűnek. Tudtam, hogy a kapus mit szeretne csinálni. Sokat jelentett számomra az a találat, de nem csak maga a gól, hanem a döntő is. Úgy gondolom, hogy jól teljesítettem azon a meccsen. Talán az volt az egyik legjobb mérkőzésem a Real Madrid mezében, és szerencsésnek érzem magam, hogy pont egy döntőben sikerült így játszanom.

És mit gondolsz Bale találatáról?
Nagyon látványos volt. A Liverpoolnak sikerült szintet lépnie a meccs közben, de azzal az ollózós mozdulattal ismét megzavartuk őket. Fantasztikus volt mind Bale, mind pedig a csapat szemszögéből.

Már több mint száz mérkőzést játszottál a Bajnokok Ligájában. Minek köszönhető mindez?
Ez olyasvalami, amire nagyon büszke vagyok. Ezek a számok rávilágítanak arra, hogy mennyire ambiciózus, és mennyire sikeréhes vagyok. Még több gólt akarok szerezni, és még több assziszttal szeretném kiszolgálni a társaimat. Ezek a mutatók büszkeséggel töltenek el, és folyamatosan extra motivációt adnak.

Milyen érzés négyszer Bajnokok Ligáját nyerni öt éven belül?
Egy igazi aranykorszaknak vagyunk részesei a Real Madridnál. Úgy vélem, kellően szilárd csapatot sikerült építenünk szezonról szezonra, emellett minden tőlünk telhetőt beleadtunk, hogy a lehető legtovább jussunk. A Real Madridnál nagy a nyomás és hatalmasak az elvárások már a különböző idények legelejétől kezdve, de pontosan ezért imádom ezt a klubot.

Tisztában vagy azzal, hogy ezek a trófeák közelebb repítenek titeket az ötvenes évek hőstetteihez?
Jól tudjuk, hogy zsinórban háromszor nem minden csapat képes megnyerni a Bajnokok Ligáját, tekintve, hogy egy nagyon erős versenysorozatról beszélünk. Ami minket illet, egy nagyon erős keretet sikerült építenünk, amely sok egyéniségből áll, és ezt sikerült kamatoztatnunk a pályán is. Megmutattuk azt is a világnak, hogy mi vagyunk a legjobbak, ugyanakkor mindig bizonyítottuk, hogy tiszteljük az ellenfeleinket.

Tizedik idényed kezdheted meg a Real Madrid színeiben. Mit gondolsz, miben változtál érkezésed óta?
Úgy vélem, sokkal érettebbé váltam, emellett a játékom is fejlődött. A világ legjobb klubjában szerezhettem óriási tapasztalatot. Az első évek meglehetősen komplikáltak voltak, de mindig keményen harcoltam, és mindig az volt a célom, hogy jól játsszak a Real Madridban.

Milyen tanácsot adnál azoknak a játékosoknak, akik fiatalon érkeznek a Real Madridhoz?
Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy dolgozzanak keményen, mindig adjanak bele mindent, és mindig akarjanak valami újat adni a klubnak.  


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella