Thibaut Courtois: Tudom, hogy nem lesz bérelt helyem a kezdőcsapatban

Lezajlott a tegnap leigazolt belga hálóőr bemutató ceremóniája.

Ahogy azt már megszokhattuk, az esemény Florentino Pérez beszédével kezdődött: „A mai ismét egy olyan nap, amikor egy új játékost köszönhetünk a klubnál. Ez a játékos nem más, mint a legutóbbi világbajnokság legjobb kapusa, aki 26 éves, és rengeteg felhalmozott tapasztalattal érkezik a világ legnagyobb klubjához. Mindössze 19 évesen debütált a belga felnőtt válogatottban, ez azóta is rekord. A Real Madrid játékospolitikája egyértelmű. A világ legjobb játékosaira van szükségünk, Santiago Bernabéu tanítása szerint. Az elképzeléseinket az elmúlt öt évben megnyert négy BL-trófea igazolja, nem beszélve a többi sikerünkről. A világ klubjai irigykedve néznek ránk és az eredményeinkre.”

„Thibaut, te vagy a világ három legjobb hálóőrének egyike, ha nem a legjobb. Az elkötelezettségének és az áldozatainak köszönhetően állhatsz most itt. Ez lesz életed legnagyobb kihívása. Az elmúlt éveket a Chelsea együttesénél töltetted, de lélekben mindig is Madridban voltál, a gyerekeid mellett. A mai naptól fogva a mi családunkhoz tartozol. Minden madridista örül az érkezésednek.”

Az elnök úr felszólalása után Courtois állt ki a pódiumra.

„Sok érzés kavarog most bennem. Nagyon büszke vagyok, hogy itt állhatok ma. A világ legjobb klubjához kerülni nem egy egyszerű dolog, sokat dolgoztam érte, hogy itt lehessek. Gyermekkorom óta erről a pillanatról álmodoztam.  Nagyon lelkes vagyok, izgatottan várom az új idényt. Egy olyan klubhoz érkeztem, mely zsinórban három BL-trófeát nyert. Rendkívül fontosnak tartom, hogy ebben az idényben és a távolabbi jövőben is folytassuk a trófeagyűjtést. A Real Madrid csak az első hellyel elégszik meg, bármiről is legyen szó. A keret kiváló, én pedig azt remélem, hogy hozzájárulhatok a sikerekhez.”

Ezt követően az újságírói kérdések következtek.

Voltak más kérőid is?
Sok ajánlatot kaptam, köztük olyanokat is, ahol sokkal magasabb fizetést kínáltak, de amikor befutott a Madrid ajánlata, már nem voltak kétségeim a folytatást illetően. Mindenki tudta, hogy mit szeretnék.

Milyen emlékeid vannak a Real Madridról?
Gyerekként mindenki életében van egy olyan csapat, amely megragadja a figyelmedet. Az én esetemben Casillas volt a döntő faktor, aki fiatal korától kezdve a legmagasabb szinten játszott. Az ő mezében néztem végig tízévesen az Anderlecht–Real Madrid meccset. Lenyűgözött, hogy egy 18 éves kapusnak ekkora mentális ereje van. Meg sem rezzent, mikor a visszavágón pályára lépett a Santiago Bernabéuban.

Hogyan fogsz kijönni Keylor Navasszal?
A kapusok csoportban dolgoznak, mindig jól kijövünk egymással, hiszen sok időt töltünk együtt. Petr Cech-vel is versenyeztem a Chelsea-nél, de a célunk ugyanaz volt: minél több trófeához segíteni a csapatot. A mai napig jó kapcsolatot ápolok vele. Ami Keylort illeti, akikkel beszéltem, mindannyian azt mondták, hogy nagyszerű ember, én pedig kiváló kapusnak tartom őt, ahogy Lucát, Casillát és önmagamat is. Ezzel a poszttal biztosan nem lesz gond a csapatnál. (nevet)

Játszani fogsz az Atlético elleni szuperkupa-döntőn?
Mostanáig a nyári pihenésemet töltöttem, de néhány edzés után készen fogok állni a bevetésre, a kezdőcsapat összeállításáról azonban az edző dönt.

Mit üzensz a Chelsea-szurkolóknak?
A karrierem egyik fontos állomása volt. Mindig is meg akartam nyerni az angol bajnokságot, szeretném megköszönni nekik a támogatásukat. A legjobbakat kívánom nekik a következő szezonra.

Meglepett a Madrid visszafogott igazoláspolitikája?
Nem, úgy gondolom, a klub azon dolgozik, hogy megerősítse a csapatot a szükséges területeken. Nagyszerű keret áll az edző rendelkezésére.

Mit gondolsz, hogyan fogadnak majd az Atlético szurkolói?
(mosolyog) Ugyanazt várom mint mindenki, aki a Real Madridban játszik. Nagyon tisztelem az Atletit. Megadták nekem a lehetőséget, ezért hálás vagyok nekik. De most abban a klubban vagyok, ahol mindig is lenni szerettem volna. Nem számítok semmilyen speciális fogadtatásra.

Mit tudsz adni, amit Navas nem?
Ezt nehéz megmondani. Navas nagyszerű kapus, kitűnő reflexei vannak, de nem az én dolgom megmondani, hogy mik az erősségei. Senkinek sincs garantált helye. Azért jöttem, hogy keményen dolgozzak, a többit majd az edző eldönti.

Mit tanultál az elmúlt négy évben Angliában?
Úgy gondolom, sokkal érettebb lettem, erősebb lettem, sok izmot szedtem magamra. Előtte, az Atléticóban szinte még gyerek voltam. Emellett sokkal tapasztaltabb vagyok, egész egyszerűen jobb kapussá váltam. Mindenki folyamatosan fejlődik, most fogom hozni a legjobb formámat.

Miért akartál távozni a Chelsea-ből?
Közelebb szerettem volna lenni a családomhoz. Meg szeretném köszönni mindenkinek, akik ezt lehetővé tették, különösen a gyerekeim anyjának. Bár nem vagyunk már együtt, mégis különleges ember maradsz számomra. Ma én is madridista lettem. Egy vagyok közületek. Hala Madrid!

Biztosan élénken él benned Ramos fejes gólja a 2014-es döntőn.
Igen. Nincs harag. (nevet) Jó lenne, ha megnyerhetnénk együtt ezt a trófeát.

Egyszer, még az Atlético Madrid játékosaként nyilvánosan inzultáltad a madridistákat a bajnoki címetek ünneplése közben.
Fiatal voltam, elvesztettem a fejem a pillanat hevében. Elnézést kérek, és biztosíthatlak titeket arról, hogy mindent bele fogok adni a Real Madridért.

Mi a helyzet Hazard-ral?
Csak annyit mondhatuk, hogy Eden egy kiváló játékos. Fantasztikus lenne ismét a csapattárásának lenni, de nem tudom, hogy mit hoz a jövő.

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK