Öt konklúzió Lopetegui első mérkőzése után

A MARCA igyekezett megfejteni az első mérkőzést követően, hogy milyen irányban halad a csapat építése.

Julen Lopetegui első meccse vereséggel végződött a királyi gárda kispadján, és bár az eredmények soha nem lehetnek másodlagosak a Real Madridnál, néhány következtetést azért a végeredménytől eltekintve is le lehet vonni a 90 percet követően.

A csapat még úgy is sok lehetséges opcióval rendelkezik, hogy a legfontosabb játékosok közül többen nem voltak bevethetőek, Cristiano Ronaldo és Zinédine Zidane pedig a nyáron elhagyták a klubot.

BBV

Bale, Benzema és Vinícius alkották a csapat támadósorát, amelyben a walesi és a francia játékos váltogatta egymást a középcsatár szerepében.

A találkozó nagy részében Bale játszott a jobb, míg Vinícius a bal oldalon. Különösen a walesi Odriozolával való játékkapcsolata tűnt ígéretesnek, a brazil játékos pedig fokozatosan növelte az önbizalmát a mérkőzés előrehaladtával.

Lopetegui

A szélsőhátvédek jelentősége

Ugyan a megkérdőjelezhetetlenül kezdőjátékosoknak számító Carvajal és Marcelo nem álltak rendelkezésre, mégis megmutatkozott, hogy Lopetegui terveiben kulcsszerepet töltenek be a hátvédsor szélein futballozó játékosok.

Ahogyan már említettük, Odriozola különösen remekül játszott Bale mögött, még helyzetek kialakítására is futotta az erejéből.

A másik oldalon Theo is fontos szerepet játszott Benzema gólja előtt, ugyanakkor a Manchester United első találatát megelőzően ő hibázott.

Formáció

Mivel a várható kezdőcsapat több tagja is még a szabadságát tölti, Lopetegui a 4-3-3-as felállás mellett tette le a voksát. A középpályás triót Marcos Llorente, Fede Valverde és Dani Ceballos alkották.

A Real Betis korábbi játékosa volt a felelős a csapat támadójátékának összehangolásáért, de ez egy olyan szerepkör, amelyet tekintve Lopetegui számára rengeteg potenciális jelölt áll rendelkezésre.

Ennek következtében lehetséges, hogy a United ellen alkalmazott rendszer változni fog a szezon során. Már ezt a mérkőzést is tulajdonképpen 4-4-2-ben fejezte be a csapat, melynek során Kroos, Isco, és Asensio is szerepet kaptak a középpályán, a csatárkettőst pedig Borja Mayoral és Raúl de Tomás alkották.

Lopetegui

Labdabirtoklás

Már a Lopetegui vezette spanyol válogatottnak is az egyik védjegye volt a labdabirtoklás, és úgy tűnik, hogy ezen Madridban sem kíván változtatni a szakvezető. A királyi gárda az első félidőben 66, a másodikban pedig már 69 százalékban birtokolta a labdát. Igaz, hogy ez a hatalmas fölény nem eredményezte futószalagon a helyzeteket, de a kulcsjátékosok hiányában ez az adat így is figyelemre méltó.

Labdavesztés utáni visszatámadás

Ezt szintén a csapat jellemzőjévé kívánja tenni Lopetegui, de ennek megvalósítása sok munkát és gyakorlást igényel. A szakvezető szándékai szerint a csapat labdavesztés után az eddiginél is agresszívebben, egészen elöl fogja megkezdeni a letámadást.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK