2018. december 13., csütörtök

Lopetegui: A csapat karakteresen futballozott, nem az eredmény a legfontosabb

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2018.08.01. 09:33
A csapat trénere, Julen Lopetegui így értékelte a Manchester United elleni előszezon-mérkőzést.

A találkozó: „Mindig a győzelemért lépünk pályára, de ezeken a meccseken nem az eredmény a legfontosabb. A felkészülés időszakában megszilárdítjuk a játékkoncepciót, ötleteket próbálunk ki. Az ellenfelünk számára ez már az ötödik mérkőzés volt, számunkra csupán az első. Két gólt kaptunk, de ha azt nézzük, hogy ez volt az összes kaput eltaláló lövésük, akkor kijelenthető, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, a kezünkben tartottuk a dolgokat. Jó, karakteres futballt játszott a csapat.”

A keret: „Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal. Ahogy már tegnap is elmondtam, komoly feladatot előtt állunk, hiszen egy Cristiano Ronaldo nélküli csapatot kell felépítenünk, de a célunk egyértelműen az, hogy fejlődjünk a tavalyi szezonhoz képest. Fontos, hogy egységes legyen az öltöző.”

Vinícius: „Remek meccsen van túl. Kellett neki egy kis idő, hogy felpörögjöm, ahogy a többieknek is. Mikor levetkőzte a szégyenlősségét, rohamosan feljavult a teljesítménye. Még nagyon fiatal, időre van szüksége a beilleszkedéshez és az elvárásaink pontos megértéséhez, de ismétlem, remek meccsen van túl.”

Courtois: „Nem beszélek olyan játékosokról, akik nem a Real Madrid alkalmazásában állnak. Abszolút elégedett vagyok a jelenlegi kapusaimmal.”


Hozzászólások

Tabella