Lunin: Gyerekként folyamatosan nyomon követtem Casillas meccseit

Andriy Lunin a Bernabéu elnöki páholya és a pálya után a sajtószobába ment, ahol Álvaro Arbeloa társaságában beszélgetett az újságírókkal.

A sajtótájékoztatót Álvaro Arbeloa nyitotta meg, aki az alábbi szavakkal köszöntötte az ukrán tehetséget: „Nagy öröm a madridizmus számára, hogy egy olyan játékos, mint Lunin, a Real Madridot választotta. A klub részeként és fejlődő játékosként jobb kapussá válsz majd, de jobb ember is leszel. Minden alkalmazott, a csapattársaid és a szurkolók is biztosítani fogják, hogy te és a családod otthon érezzétek magatokat.”

Lunin és Arbeloa

Ezt követően Lunin válaszolt az újságírók kérdéseire:

„Teljesen felvillanyoz, hogy itt lehetek. Ez a világ legjobb klubja, igazi megtiszteltetés a Real Madrid részévé válni. Nagyon boldog vagyok. Azért választottam a Real Madridot, mert a győzelem a sport legfontosabb eleme, én pedig győzni akarok, folyamatosan. Jelenleg a csapattal edzek, nagyon boldog vagyok. Tapasztalatot szeretnék szerezni és minden egyes nappal erősebbé akarok válni, ehhez a világ legjobbjai vesznek körül. Meg fogjuk beszélni, hogy számomra mi lesz a legjobb megoldás.”

„Sok jó, erős kapus van a világon, megpróbálok mindegyiküktől tanulni, hogy jobbá váljak. Keylor Navas és Courtois a legjobbak között vannak. Keylor most a csapatban van, teljesen lenyűgöz, hogy esélyem lehet mellette edzeni és tanulni. A Real Madrid kapusai közül Iker Casillas volt, akitől gyerekként nagyon sokat tanultam, folyamatosan nyomon követtem a mérkőzéseit és a fejlődését.”

„Nagyon örülök, hogy ezzel a csapattal készülhetek. A játékosok is más szinten vannak, sokkal magasabb szinten, ami segít jobbá válnom. Teljesen ledöbbentett minden, amit az első héten tapasztaltam. A hozzáállás, a koncentráció, a játékosok minősége. Nehéz csak egy dolgot kiválasztani. Nagyon jól fogadtak, keményen dolgozunk, előre tekintünk. Ez egy jó hangulatú, barátságos öltöző. Azt, hogy milyen érzés a Bernabéu gyepére lépni, nehéz szavakba önteni.”

Andriy Lunin

„Tanulom a spanyol nyelvet, de még nem beszélek valami jól.”

„Az, hogy én lehetek az első ukrán, aki magára ölti ezt a mezt, nagy megtiszteltetés és hatalmas büszkeség. Köszönettel tartozom Shevchenkónak, amiért hitt bennem és megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzak a válogatottban. Sokat segít nekem, megosztja a tapasztalatait és a legjobbakat kívánta nekem az átigazolásom kapcsán.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK