Álvaro Odriozola: A Real Sociedadtól a Real Madridig

A Real Madrid ma délután hivatalosan is bemutatja Álvaro Odriozolát, a csapat legfrissebb igazolását, aki a Real Sociedad együttesétől érkezett a spanyol fővárosba. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen utat járt be, mielőtt a Real Madrid játékosa lett.

Klubcsapatok:

Álvaro Odriozola 1995 december 14-én született, San Sebastiánban. Már egészen fiatalon kapcsolatba került a futballal, egy helyi utánpótláscsapat, a Marianistas játékosaként figyelt fel rá a Real Sociedad. Tíz évesen, 2006-ban már a La Real utánpótlásbázisán rúgta a bőrt.

Odriozola

2013-ban egy Las Palmas elleni 3-0-s idegenbeli vereség alkalmával debütált a Real Sociedad B csapatában, illetve röviddel ezt követően szerepelt először az UEFA Ifjúsági Ligában is.

A B csapat végleges kerettagja a 2014/2015-ös idénytől lett. Itt 86 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon pedig összesen 4 gólig jutott.

2017 januárjában lehetősége volt bemutatkozni a Sociedad felnőtt csapatában is, egy 2-0-s idegenbeli győzelem alkalmával a Málaga otthonában. Ezt követően még 16 tétmeccsen kapott lehetőséget, teljesítményének köszönhetően pedig bekerült az UEFA La Liga Felfedezettek csapatába.

2017 nyarán aztán meghosszabbította szerződését a klubbal, 2022-ig kötelezte el magát, és az első csapat keretének tagja lett. Nagyon gyorsan első számú jobbhátvéd vált belőle. Első felnőtt csapatban szerzett gólja az Európa-ligában született, a Red Bull Salzburg ellen, hazai pályán.

Odriozola

2018 július 5-én a Real Madrid hivatalosan is bejelentette a 23 éves játékos leigazolását, így elmondható, hogy a spanyol futball egy újabb ígéretes tehetsége tette át a székhelyét Madridba.

Válogatottak:

Klubkarrierjéhez hasonlóan a válogatott pályafutása során is rohamléptékben haladt előre. 2017 márciusában Albert Celadesnek köszönhetően még az U21-es csapattal debütált a dánok ellen, ezen a meccsen két gólpasszt jegyzett.

Odriozola

Októberben már pályára lépett a felnőtt válogatottban Albánia ellen, ahol ismét előkészített egy gólt. Az esélyt Lopeteguitől kapta meg, aki ráadásul az oroszországi világbajnokságra utazó keretébe is beválogatta a fiatal tehetséget. Első gólját Svájc ellen szerezte, egy felkészülési mérkőzésen.

Forrás: realmadrid.com, Wikipedia
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK