Keylor Navas: Remélem, hogy szerepelek Lopetegui tervében

A Costa Rica-i válogatott hálóőre az argentin La Nación újságírójának adott interjút.

Az esélytelenek nyugalmával: „Mindig is azt mondtam, hogy a klubszinten elért eredményeim semmit sem jelentenek a nemzeti csapat szempontjából. Már az is nagyon szó, hogy itt lehetek a világbajnokságon, és mindent megtehetek a hazám sikeréért. Ez az érzés igazán egyedülálló. Sokan akarják a bukásunkat, de mi hiszünk a továbbjutásban és a képességeinkben.”

Casemiro, Danilo és Marcelo: „Mindenki tudja, hogy Brazília a torna egyik legnagyobb esélyese. Rendkívül nehéz dolgunk lesz ellenük. Csak egy tökéletes, hibátlan teljesítménnyel álmodozhatunk a győzelemről. Az, hogy ismerem néhány játékosukat, nem előny, s nem is hátrány, viszont ennek köszönhetően pontosan tudom, hogy milyen magas minőséget képviselnek.”

Kritikák: „Egy kicsit idegesítő, hogy a Real Madrid játékosaként rengeteg hazugságot kell eltűrnöm nap mint nap. Kitalálnak egy meg nem történt beszélgetést, közzéteszik, aztán pedig kiélvezik a hatást. De végső soron írhatnak bármit, ezzel csak a saját idejüket pazarolják.”

Lopetegui: „Úgy gondolom, hogy ő egy kiváló szakember, és nem véletlenül került a Real Madrid vezetőedzői székébe. Remélem, hogy én is szerepelek a tervében. Változás? Nem gondolom, hogy bármiben is változnom kellene. Azt fogom tenni, amit eddig is: keményen dolgozom és imádkozom Istenhez. Szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok még évekig a legmagasabb szinten teljesíteni. Meglátjuk, hogy mit tartogat számomra a jövő.”

Egy új kapus, az ukrán Lunin lehetséges érkezése: „Nem hallottam semmi konkrétumot ezzel kapcsolatban, de most nem is szeretnék ilyesmivel foglalkozni. Csak a világbajnokság számít, a jó teljesítményhez pedig nyugalomra van szükségünk. Általánosságban azt tudom elmondani, hogy bárki is érkezzen vagy távozzon, poszttól függetlenül szívélyesen fogok vele viselkedni. Futballisták vagyunk, de elsősorban emberek.”

Forrás: nacion.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK