Isco: Cristiano mesterhármasa? Soha többet nem állok szóba vele…

Isco egy spanyol rádiónak adott interjút, melynek során beszélt a válogatott első meccséről, Cristiano teljesítményéről, az edzőváltásról és a világbajnokságról.

Az első mérkőzésetek döntetlenre végződött.

Ez a világbajnokság, ahol óriási a verseny, senki nem fog neked odaajándékozni egy meccset sem. Hinnünk kell a stílusunkban, az általunk eddig játszott játékban, ami a sikereket hozta. Kár, hogy döntetlennel nyitottunk, ráadásul úgy, hogy a végén kaptunk gólt, mivel jól játszottunk.

Az esélyesek közül Brazília és Argentína is döntetlent játszott, Németország pedig veszített. Győzni egyedül Franciaország tudott…

Igen, a világbajnokságon semmi sem könnyű. 200%-ot kell adnod minden meccsen, de ha ezt meg is teszed, az sem garancia a győzelemre. Minden csapat rendkívül motivált, vannak nagyon erős együttesek, úgyhogy minden nagyon nehéz.

Isco

Gondolod, hogy Spanyolország van olyan jó, mint amilyennek kívülről tűnik? A játékosoknak sikerült túltenniük magukat az edzőváltáson?

Igaz, hogy nehéz helyzetbe kerültünk, de a remény és a csapatba vetett hit bármilyen nehézségen túllendít minket. Úgy gondolom, hogy nagyon éretten kezeltük a helyzetet, a legfontosabb pedig most az, hogy itt lehetünk a tornán. Ez egy szép kihívás, amivel meg kell küzdenünk, mindent bele kell adnunk, hogy magunk mögött tudjuk a problémákat. Össze kell tartanunk, megfelelően kell kezelnünk a dolgot, ahogy tettük azt Portugália ellen is.

Mi volt az első reakciótok, amikor megtudtátok a hírt?

Senki nem számított rá. Lopetegui két éve volt velünk, együtt harcoltunk a tornára való kijutásért, de ezek a dolgok előfordulnak a futballban. Minél előbb magunk mögött tudjuk, annál jobb. Nem tenne jót a múlton való rágódás. Most a játékunkra kell koncentrálnunk. Csak az számít, ami a sport tekintetében történik.

Jó hírnek gondolod, hogy Lopetegui a Real Madrid edzője lett?

Igen, nagyon örülök neki, megérdemli. Nagyszerű edző, aki sokat segített nekem akkor, amikor nehezemre esett maradandót alkotni. Biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni Madridban.

Lopetegui

Hogy van De Gea? Rosszul érintette a Portugália elleni meccs?

Nagyon tapasztalt játékos, a világ egyik legjobb kapusa. Az ilyen dolgok előfordulnak, főleg a kapusokkal, hiszen ha egy csatár hibázik, az nem nagy dolog, de ha egy kapus, akkor azt felnagyítják. Évek óta ismerem, boldog, koncentrált, magabiztos és az egész keret támogatását élvezi.

Cristiano mesterhármast szerzett, három érintésből. Egy tizenegyes, egy lövést követő De Gea hiba és egy szabadrúgás után. Utóbbival ráadásul mostanában hadilábon állt.

Ne is beszélj nekem Cristianóról! Soha többet nem beszélek vele azok után, ami a minap történt… (nevet) Nem volt magas a gól/perc mutatója, de ha elkapja a fonalat… Az első két gólja megadta az önbizalmat ahhoz, hogy megszerezze a harmadikat is.

Gondolod, hogy te lehetsz a torna játékosa?

Még csak az elején vagyunk, ilyennel pedig amúgy sem foglalkozunk. A csapat az első. Ha jól teljesít, akkor messzebbre juthatunk, könnyebb az ilyen egyéni díjaknál esélyesként indulni.

Isco

Ha a jövődről kellene döntened, akkor azt valamilyen videó formájában hoznád nyilvánosságra?

Az emberek sok mindent csinálnak manapság, ha pedig pénzt tudnak keresni, akkor… Manapság a pénz beszél… Szerintem Griezmann már rég meghozta a döntését, csak szeretett volna egy kis rivaldafényt…

Real Madrid játékosként mit szeretnél? Maradjon az Atléticónál vagy igazoljon a Barcelonába?

Nem igazán érdekel. Ha marad, akkor jobb csapattá teszi az Atléticót, de ugyanez igaz a Barcára. Nagyon jó játékos, aki képes megteremteni a különbséget.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK