Pérez listájának élén Mauricio Pochettino áll

Zinédine Zidane döntése, miszerint lemond edzői posztjáról, sokkolta a Real Madridot. A továbblépést mégsem halogathatják, legfőbb kiszemeltjük a megüresedett posztra pedig nem más, mint Mauricio Pochettino.

Az argentin edző csodás fejlődésen ment át, amióta elhagyta a spanyol bajnokságot és az Espanyolt. Sikeres volt a Southampton és a Tottenham Hotspur trénereként is. A blancók akkor kezdték el közelebbről figyelni a fejlődését, amikor a Spurs veretlen tudott maradni Európa aktuális bajnoka ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az Espanyol korábbi edzőjének Madridba költöztetése nem lesz könnyű feladat, vagyis leginkább lehetetlen, tekintettel arra, hogy május 24-én aláírta szerződéshosszabbítását jelenlegi klubjával.

Bár Zidane döntése, különösen az időzítés miatt sokként hatott, Florentino Pérez egy ideje már készült arra, hogy bekövetkezhet. Pochettino az általa kiszemeltek listájának tetején áll, ráadásul a klub második embere, José Ángel Sánchez is az argentin nagy támogatója.

Pochettino és Zidane

Pletykák szerint a Tottenhammel aláírt szerződéshosszabbításában szerepel egy kitétel, amely szerint abban az esetben, ha a Real Madridtól érkezik felkérés, akkor távozhat. Ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Az új szerződés egyébként 2023 júniusáig köti az angol klubhoz az edzőt, ami elég lehet Daniel Levy számára, hogy megpróbálja megakadályozni a váltást.

A játékosként a PSG-ben és az Espanyolban is megfordult szakember egyik álma az, hogy edzőként irányíthassa a Real Madridot, ehhez pedig most nagyon közel került, különösen úgy, hogy Pérez eldöntötte, ezen a nyáron meg fogja próbálni megszerezni őt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK