Casillas: Egészen biztos, hogy egy nap visszatérek majd a Real Madridhoz

Iker Casillas egy LaLiga által szervezett rendezvényen beszélgetett a rendezvény házigazdájával. A spanyol játékost karrierjéről, terveiről, a Real Madridról és a válogatottról is kérdezték.

Új kihívás kommentátorként: „Hamarosan Mexikóba repülök, hogy kipróbáljak valami újat. A kommentárként való szereplésre sosem gondoltam eddig. De mivel láttam, hogy Julen nem hívott be, nézőként lesz lehetőségem a világbajnokság eseményeinek követésére. Jorge Valdanóval leszek. Számomra ez egy új tapasztalat lesz.”

Első tétmeccs a Real Madriddal: „A régi San Mamésben volt. Az utolsóra is emlékszem, a Getafe ellen. Már teljesen tét nélküli volt. Azt hiszem 6-3 lett a vége.”

Az ő távozása és Iniesta távozása közötti különbség: „Akkor más volt a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy lesz békülés valamikor a jövőben, és nem lesznek rossz érzések senkiben. Szerencsére még mindig játszom és boldog vagyok. Már nem vagyok a címlapokon. Örülök, ha a társaim szép búcsút kapnak.”

Világbajnokság: „Úgy gondolom, hogy Spanyolországban megvan a kellő potenciál, hogy újabb csillagot szerezzenek a mezükre. Ezt bárki láthatja, aki figyeli a játékukat. A néhány évvel ezelőtti válogatottra emlékeztetnek. Vannak nagyon tapasztalt játékosaik, mint Sergio Ramos, Busquets, Iniesta, Silva… Mindenki egy hullámhosszon van.”

További esélyesek: „Németország mindig jól teljesített a tornákon. De számításba kell venni Franciaországot is, az előző Európa-bajnokság döntősét. Tiszteletlenség lenne lebecsülni Messi Argentínáját, Cristiano Portugáliáját és Neymar Brazíliáját. De számomra az esélyes nem lehet más, mint Spanyolország.”

Porto: „Eleinte elég nehéz volt, néha szenvedtem. A bajnokság megnyerésével nagyon fontos dolgot vittünk véghez. Szerintem egész jó évünk volt.”

Cserepadon lenni: „Hozzászokom. Nem mindig tudom, hogy miért nem játszom. Jó, ha kihívások elé állítod magad, amiket legyőzhetsz. Számomra, ebben a korban ez egy jó dolog, mivel élvezem a versenyt. Igazából örülök, hogy ilyen csökönyös vagyok. Nem vagyok edző, nem tudok úgy gondolkodni, mint egy edző. A főnök mindig korrektül bánt velem, lényegében egy generációhoz tartozunk. Erős személyiség, a legjobbat hozta ki a csapatból.”

Szerződéshosszabbítás: „Egy év múlva megnézzük, hogy mi a helyzet. A maradás melletti döntésemben nagy szerepet játszottak a szurkolók. Sok támogatást kaptam tőlük.”

1000 mérkőzés. Tisztában voltál ezzel a mérföldkővel? „Manapság már könnyű követni ezeket. Az 1000 meccset nagyon nehéz elérni. Láthattunk más kapusokat, akik szintén sokáig maradtak a pályán, mint Buffon, Cañizares vagy Palop. Ha élvezed, amit csinálsz és küzdesz a helyedért, akkor sok embert tehetsz boldoggá.”

Miként látod magad 40 évesen? Kommentátor vagy kapus? „Kapus. A másik csak egy új dolog kipróbálása.”

Visszatérés a Real Madridhoz: „Úgy gondolom, hogy egy nap visszatérek majd. Valahányszor otthon vagyok, elmegyek a Bernabéuba, hogy szurkoljak a csapatnak. Nem tudom, hogy mikor fogok visszatérni, de gyerekként kezdtem játszani a klubnál, és ott is nőttem fel. Annyi időt töltöttem ott, hogy mindenki láthatta, amint gyerekből férfivá érek. Még mindig összefűződik a nevem a Real Madriddal. Biztos vagyok benne, hogy egy nap visszatérek. Hogy mondhatnék nemet a Real Madrid hívó szavára? Most azonban nem gondolok az edzői pályára, ahogy a segítői pályát sem tervezem.”

Pályafutásod legjobb meccse: „Ami a válogatottat illeti, a 2010-es világbajnokság döntője, ugyanakkor a 2008-as Európa-bajnokságon az Olaszország elleni, büntetőkkel eldöntött mérkőzés is különleges volt. A Real Madriddal a 2000-es, Valencia elleni Bajnokok Ligája-döntő, amikor megnyertük a Nyolcadikat. Portugáliában az Estadio da Luzban valkó győzelmek hasonlítanak ahhoz, amikor a Real Madrid legyőzi a Barcelonát.”

Célok: „Szeretném újra megnyerni a Bajnokok Ligáját, valamint szeretnék még egyszer világbajnok lenni. Ugyanakkor nem panaszkodhatok.”

A legjobb védésed: „A 2010-es világbajnokság döntőjében, amikor Robben lövését védtem jobb lábbal. A Real Madridban pedig a Leverkusen elleni, a 2002-es Bajnokok Ligája döntőjében.”

A Bajnokok Ligája idei kiírása, valamint Loris Karius: „Nagyon örülök a Real Madrid sikerének, de kapusként őszintén sajnálom Kariust. Egyáltalán nem élveztem, hogy ez történt vele. Ugyanakkor néha szerencséd van, míg máskor a dolgok nem a legjobban alakulnak… Benzema gólja megzavarta őt.”

A legjobb támadó ellenfélként: „Messi. Rengetegszer szenvedtem miatta.”

A legjobb támadó: „Cristiano egyre jobbá és jobbá válik. Egyszerűen őrületes, ahogy ezt véghezviszi.

Cristiano nyilatkozata: „Csak később hallottam. Mondhatnak az emberek bármit, ő mindig itt volt. Ahogy emblematikus figurája volt a klubnak az ’50-es és ’60-as években Di Stéfano, épp úgy az Cristiano is napjaink Real Madridjában. Ismerem őt, folyamatosan él benne a versenyszellem. Egy nagyon érzékeny srác, aki mindig meghallgatja a többieket. A világ összes pénzéért sem cserélném le őt, még Neymarért sem. Számomra ő egyenlő a Real Madriddal.”

A duplázás vagy a Bajnokok Ligája ér többet: „Ami engem illet, számomra a duplázás egy igazi hőstett. A Real Madrid Európa regnáló bajnoka, de a hazai bajnokságot nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez nem kritika, de túl sok a 16 pontnyi lemaradás a bajnokhoz képest. A Real Madrid bizonyította, hogy a klub tényleg Európa királya, egy olyan sorozatban, amelyik a kétségkívül a kedvencók. Ugyanakkor a Leganés elleni kupabúcsú meglehetősen fájdalmas dolog, ahogy a bajnokság elvesztése is. A Liverpool legyőzése viszont feledteti ezt az emberekkel.”

A Porto utáni élet: „Japán, Iniestával. Csak viccelek!”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK