Zidane: A mai a legcsodálatosabb nap az életemben

Zinédine Zidane így értékelte a Liverpool elleni győztes mérkőzést és a zsinórban harmadik BL-trófea elhódítását.

Öröm: „Ez életem legcsodálatosabb estéje. Köszönök mindent. Ez a Real Madrid, nem is lenne szükség igazság szerint további szavakra. Az ilyen napokon mindig arra gondolok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen életem lehet. Ki kell élveznünk ezeket a pillanatokat, mert valóban történelmet írtunk. Tehetség és munka, ezek vezettek minket el a végső sikerhez. A játékosoknak is azt mondtam, hogy most egyedül az ünnepléssel foglalkozzanak.”

Furcsa döntő: „Nos, igen, volt néhány szokatlan dolog, de végső soron csak az számít, hogy képesek voltunk kihasználni a helyzeteinket, és élni a sors adta lehetőségekkel.”

Cristiano Ronaldo: „Mi egyáltalán nem foglalkozunk most ezzel, csak azzal, amit véghez vittünk. Meglátjuk, hogy mi fog történni, de én személy szerint azt gondolom, hogy Cristianónak maradnia kell. Egyszerűen nincs más opció. Hogy beszélt-e velem a jövőjéről? Nem.”

Bale: „Igen, fantasztikusan játszott. Az a jó ebben a csapatban, hogy valaki mindig képes vezérré előlépni. Ma Gareth-nek jutott ez a szerep, de Torinóban például Cristianónak. Hogy szebb volt-e az ollózós találata, mint az én kapáslövésem? Nem tudom, de az övé volt a fontosabb. Mindkét mai gólja bekerül a klub történelemkönyveibe.”

A szezon értékelése: „Jó szezonunk volt, de nem írtam volna ezt alá szeptemberben, mert a Real Madrid minden egyes megszerezhető trófeáért harcba akar szállni. Nem vehetjük semmisnek a bajnokságban és a kupában történteket. De amit ma tettünk, itt, Kijevben, arra nincsenek szavak. Ez előtt a csapat előtt egyszerűen nem létezik lehetetlen.”

Spanyol futball: „A Barcelona megnyerte a bajnokságot, az Atlético Madrid az Európa-ligát, mi pedig a BL-t. Hogy ez azt jelenti-e, hogy a spanyol bajnokság a világ legjobbja? Nem tudom, de számomra ez a futballkultúra a legszebb, a legélvezetesebb.”

Klopp és Florentino: „Csak röviden beszéltem velük a meccs után, mindketten gratuláltak. Klopp sietett a csapatához, ami érthető egy ilyen helyzetben.”

Carvajal: „Mindannyian osztozunk vele a szomorúságban. Úgy tudom, hogy még az öltözőben is sírt. A meccs lefújása után odamentem hozzá külön, hogy egy kicsit felvidítsam. Elvégre Bajnokok Ligáját nyert!”

Bale szavai a rendszeres játéklehetőség hiányáról: „Ez egy nehéz helyzet, de megértem őt, hiszen mindenki a saját érdekeit nézi elsőként. Én viszont biztosan nem fogok változtatni a módszereimen. Mindig próbálom azt tenni, ami a legjobb a csapat, a kollektív érdek számára. Valóban több játéklehetőség érdemelne, de nekem egyensúlyban kell tartanom a dolgokat. Bale kérése jogos, hiszen ma is ő volt az, aki megteremtette a különbséget.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…