Miről is szól ez az egész, Cristiano?

A Real Madrid újra megnyerte a Bajnokok Ligáját, tizenharmadik alkalommal, zsinórban harmadjára és ezzel újfent megvédte címét az európai hadszíntéren. Mégsem erről szólt a tegnapi este, és most sem csak erről szólnak a hírek...

Kijev, Cardiff, Milánó, Lisszabon, Glasgow, Párizs, Amszterdam. Újabb várost vett be a madridi alakulat, újabb város után érezhet eksztázist az összes madridista világszerte.

Az eksztázis, az eufória, az ünneplés közepén pedig jött Cristiano Ronaldo és Gareth Bale, hogy azon nyomban elhomályosítsa az újabb történelmi győzelmet.

Persze senki nem lepődött meg azon, hogy Cristiano elégedetlen, hiszen mindenki újabb parádés teljesítményt várt tőle ezen az estén, ennek ellenére korántsem róla szólt a döntő. Illetve 90 percig nem róla szólt, utána gondoskodott róla, hogy másnap mégis mindenki róla beszéljen.

Történt ugyanis, hogy a Real Madrid megnyerte története során a tizenharmadik Bajnokok Ligája serlegét, zsinórban a harmadikat, öt éven belül pedig a negyediket, bizonyítva ezzel, hogy tényleg egy aranygenerációt láthatunk magunk előtt, amint épp kisajátítja magának a klubfutball legfontosabb trófeáját. Ezek után Ronaldo az első mikrofonba, amit maga előtt lát belemondja, hogy egyáltalán nem biztos a jövője Madridban és könnyen lehet, hogy jövőre már nem ebben a csapatban fog játszani, és a következő hetekben sok minden ki fog derülni, de azért élvezzük az ünneplést mi, szurkolók is. Hát persze.

Igen, ez egy tökéletes pillanat volt arra, hogy magadról beszélj Cristiano. Miközben a társaid az újabb győzelmet ünneplő pólóra váltották mezüket, többen gyerekeikkel, családjaikkal együtt megkezdték az ünneplést bent a gyepen, te arról beszélsz, hogy (talán, esetleg) távozni akarsz (ha nem kapsz több pénzt, vagy tudom is én, hogy mit). Ha gondod van a klubbal, az elnökkel, az Atyaúristennel vagy talán csak aggódsz a jövődért, azt sokkal jobb lenne, ha privátban intéznéd el. Vagy ha úgy érzed, hogy mégis meg kell osztanod az egész világgal a benned rejlő feszültséget vagy a dühödet, azt miért akkor kell megtenni, amikor a csapattársaid éppen arra készülnek, hogy megünnepeljék azt, hogy újra futballtörténelmet írtak?

Nem beszélve a szurkolókról. Vajon, hogy érinti azokat a drukkereket ez a nyilatkozat, akik figyelemmel kísérik a csapatot egész évben, nem kevés infarktus közeli állapotban drukkolják ki a továbbjutást a Bajnokok Ligájában, akiknek tényleg életük része a Real Madrid? Egyszerű emberekről beszélek, akik érzelmileg kötődnek a klubhoz, akiknek a 92:48 nem egy matematikai műveletet, hanem a mennybe jutást jelenti, akik több mint tíz évet vártak a La Décimára, akik együtt sírnak Nachóval vagy Carvajallal, amikor sérülten lebattyognak a pályáról, akik minden évben a saját kis közösségükben kampányolnak az újabb Ronaldo Aranylabdáért.

A MARCA azóta tényként közli, hogy az egész öltözőt is sokkolta Cristiano bejelentése. Az egész csapat úgy gondolja, hogy ha Ronaldo a jövőjéről szeretne beszélni, azt először az illetékesekkel, privátban kell elintézni, esetleg beszélni Sergio Ramosszal, hogy az öltözőben is legyen némi információjuk a társaknak, és csak utána kitálalni a sajtónak. A vélemény teljesen homogén azzal kapcsolatban, hogy Cristiano egyáltalán nem a megfelelő időben és nem a megfelelő módon beszélt a sajtóval saját problémáiról. És mennyivel másabbak az előjelek a ma esti ünneplés előtt, mint mondjuk tavaly voltak. Akkor 80 ezer szurkoló élt együtt a játékossal, éltették őt, együtt énekeltek a “Cristiano Balón D’Oro” rigmust. Ma este viszont más lesz a helyzet. Most egyaránt érzi játékos és szurkoló is, hogy valami megtört egy meggondolatlan nyilatkozat miatt.

Ha Ronaldo elmegy, a madridi szurkolók az egész földkerekségen gyászolni fognak, köztük én is. De a portugálnak meg kellett már tanulnia, hogy Madridban ezek a dolgok talán egy hétig tartanak, utána mindenki csinálja tovább a dolgát a csapatnál, hogy újabb sikeres szezonnak kezdjenek neki.

Beszéljünk egy kicsit a Madrid hőséről, a mérkőzés emberéről is, Gareth Bale-ről. Vele gyakorlatilag ugyanez történt csak pepitában, természetesen az ünneplés közepette.

Több játékpercet szeretne és a jövőjéről beszélt a döntő után. Megint csak nem a megfelelő hely és idő, hogy erről kelljen spekulálni a sajtó előtt. Menni akarsz, Gareth? Tényleg menni akarsz? Nem, nem, én nem gondolnám. Nem jó dolog elköszönni a Bernabéutól…

Manapság minden a pénzről szól, és ez az oltári közhely hatványozottan igaz a futball világára is. Közvetlenül vagy közvetetten valószínűleg Cristiano esetében is erről lehet szó, beszéljünk akár fizetésemelésről, vagy a spanyol adóhatóságok Ronaldo elleni eljárásáról. Mindenesetre nem tudhatjuk pontosan mi van a háttérben, az elkövetkezendő hetekben tisztáznia kell a vezetőségnek minden kérdést Ronaldóval.

Félreértés ne essék, Cristiano Ronaldo a Real Madrid történetének egyik legjobb játékosa, korszakos zseni, akinek rengeteget köszönhet a klub, és aki örökre a legnagyobbak között lesz emlegetve, ha esetleg úgy dönt, hogy mégis távozik. Engem nagyon bántana, ha egy ilyen szezon után, egy ilyen mérkőzés után belebegtetett távozási szándék végül ténylegesen megvalósulna. Balenek és Ronaldónak is Madridban kell maradnia jövőre, a walesi elképesztő formája a kezdőcsapatba prognosztizálhatja őt a következő szezonban.

Ami viszont a legfontosabb: senki nem állhat a klub felett. Ezt jobb, ha eszébe vési Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is. Ennek fényében nagyon kíváncsi leszek, mit hoznak az elkövetkezendő hónapok.

Forrás: MARCA, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK