2019. január 21., hétfő

Zidane: Sok dolgot átélhetünk még az életünk során, de ez a pillanat teljesen egyedülálló

  • Zs. Csaba
  • 2018.05.25. 22:12
Marcelo és Ramos mellett természetesen Zizou is lefutotta a kötelező köröket, így ő is elmondta a véleményét a holnapi döntőt megelőző estén.

Harmadik döntő zsinórban: „A nagyszerűen és keményen elvégzett munka gyümölcseként lehetünk zsinórban harmadjára is a döntőben, de persze mindez a tehetségnek is köszönhető. A döntőbe jutás nagyon messze áll a könnyű feladatoktól, éppen ezért boldoggá tesz minket az, hogy újra itt lehetünk. Sok dolgot átélhetünk még az életünk során, de ez a pillanat teljesen egyedülálló. Nagy lesz a nyomás, de ez csak még különlegesebbé teszi a dolgokat. Mivel mind emberek vagyunk, így nekünk is vannak érzéseink.”

Felkészülés: „Fel kell mérned, hogy az ellenfeled milyen területeken árthat neked a legtöbbet, és meg kell próbálnod ennek tudatában kontrollálni a dolgokat. A labda birtokában gondokat kell okoznunk a Liverpoolnak, de észben kell tartanunk a játékstílusukat. Egy mérkőzés során mindig vannak őrült pillanatok, éppen ezért meg kell próbálnunk a lehető legkevesebbet hibázni, amikor nincs nálunk a játékszer. Amikor mi birtokoljuk a labdát, akkor a lehető legnagyobb károkat kell okoznunk az ellenfelünknek. Mindent bele kell adnunk, ez nem kérdéses.”

Esélyes: „Az emberek sok mindent mondanak, de nagyon jól tudjuk, hogy nem az a helyzet, amit állítanak. Itt nincs esélyes csapat. Ez a Bajnokok Ligája döntője, mindkét csapatnak 50 százalék esélye van a győzelemre. Nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk, és győznünk kell. Az öltözőben mindenki tudja, hogy nem mi vagyunk az egyértelmű favoritok.”

Egyetlen edző sem nyert zsinórban háromszor Bajnokok Ligáját: „Különleges lehetőség kapujában állunk. Mindig élt bennem a versenyszellem, valamint a szenvedély is. Ha élvezed a versenyhelyzetet, keményen dolgozol, akkor bármit elérhetsz, ez pedig hatványozottan igaz a Real Madrid esetében. A játékosok hatalmas munkát fektettek be az idény során, de pontosan erről szól ez a klub.”

Cristiano: „Úgy látom, hogy jó formának örvend. Ma megvolt az utolsó edzésünk, holnap pedig lejátszhatjuk az idény utolsó mérkőzését is. Cristiano az ilyen meccsekért él.”

Az emberek véleménye az általa végzett munkáról: „Hogy úgy érzem-e, hogy értékelik a munkám? Igen, miért ne? Habár néha előfordul ennek az ellenkezője is. A legfontosabb viszont az, hogy jól alakítsuk a dolgokat, és adjunk bele mindent. A következmények már nem bírnak akkora súllyal. Nincs annál jobb, mint amikor érzed, hogy te mindent beleadtál. Ha viszont az ellenfél jobb, mint a te csapatod, azzal egyszerűen nem tudsz mit kezdeni. Ami engem illet, értékelik a munkámat, mert mindent beleadok. Azt viszont nem tudom irányítani, amit mások mondanak, de ez nem is igazán lényeges.”

A cserék és a kimaradók: „Ami biztos, hogy Ramos és Marcelo játszani fognak. A döntések meghozatala az én felelősségem. Minden egyes játékosom kiváló labdarúgó, ám többen így is ki fognak maradni a keretből, míg lesznek olyanok is, akik csak a cserék között lesznek majd nevezve. Csapatként gondolkodunk, amikor megszólal a sípszó, mindenki ott lesz a csapattal. Meglehetősen mély a keretünk. A cserejátékosok egytől egyig frissességet hozhatnak majd a meccsbe, így az ő szerepük is kiemelt fontossággal bír. Ugyanakkor a csapat összeállításáról szóló döntések meghozatala a legrosszabb dolog egy edző számára. Vannak, akik megtartják majd a helyüket a csapatban, de lesznek olyanok is, akik nem jutnak szóhoz. A játékosaim viszont tudomásul veszik mindezt, én pedig tudom, hogy ez az én felelősségem. Ez olyasvalami, amit el kell fogadnom.”

Jürgen Klopp: „Játékosként egy kicsit jobb voltam nála, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna jó labdarúgó. Edzőként nagyon tisztelem őt. Óriási tapasztalata van, bámulatos munkát végez a labdarúgás világában. Nem tudom, hogy hasonlítunk-e, szerintem minden edző különböző.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella