Sergio Ramos: Bárki is lépjen pályára holnap, maximálisan oda fogja tenni magát

A BL-döntő előtti sajtótájékoztatón Zidane és Marcelo mellett a csapat első számú kapitánya, Sergio Ramos nyilatkozott.

A siker kulcsa: „A csapat sikerének kulcsa a sikeréhség és a becsvágy. Ezeket emelném ki amellett, hogy elmondjam, milyen kiváló a csapategység. Mindannyian ugyanabba az irányba haladunk. Nincs semmi, ami a pályán kívülről befolyásolhatna minket. Mindannyian fontosak vagyunk, függetlenül az egyéni szerepünktől. Az, hogy ezeket az elveket, a sikeréhséget, a becsvágyat, az izgatottságot és a motivációt fenn tudjuk tartani, kulcsfontosságúnak bizonyult.”

Motiváció: „Bármikor is játssz egy ilyen eseményen, az extra motivációt jelent. Kiváló a hangulat a kereten belül, büszkék vagyunk és továbbra is trófeákat akarunk nyerni, de az, hogy a BL-döntőben lehetünk, már önmagában elegendő motiváció. Kiváltság, hogy ismét megpróbálhatjuk megvédeni a címet, hogy történelmet írhatunk, ami egyébként a célunk is. Ezen a szinten a motiváció már hihetetlen mértékű.”

Az ellenfél: „A korábbi években olyan csapatokkal találkoztunk, akik a várakozásokkal ellentétben az idei ellenfeleinknél komolyabb problémákat okoztak nekünk. Most kiejtettük a nagy bajnokságok nagyágyúit. A PSG-t, a Juventust, a Bayernt… Kemény menet volt, de most egy kiváló Liverpool ellen kell feltennünk az i-re a pontot. Egy olyan csapat ellen, ami nem csak a folyton emlegetett három játékosból áll. Remekül játszanak, sosem adják fel és kiváló edzőjük van, aki mindent bele fog adni. Ez egy különleges alkalom minden futballszurkoló számára.”

Kritikák: „A negatív kritikák és a dicséretek sem érdekelnek minket. Semmilyen zavaró tényező nem tesz jót. Ez a csapat mindig nagyon tiszta fejjel végzi a feladatát.”

Sergio Ramos

Tapasztalat: „Számomra ez most olyan, mintha az első BL-döntőm lenne. Nem fogunk a múltba tekintgetni, persze az elkerülhetetlen, hogy néha visszaemlékezzünk a korábbi döntőkre. De nem szeretjük ezt csinálni.”

A döntő: „Az ellenfél dicsérete mindig egy elterelő hadművelet. Mi azt látjuk, hogy a Liverpoolnál is minden úgy megy, mint a karikacsapás. A holnapi meccsen két nagyszerű csapat találkozik majd. Megpróbálunk maximális koncentrációval arra törekedni, hogy ne kapjunk gólt, visszaverjük a támadásaikat, bízunk magunkban és abban, hogy a játékosaink képesek lesznek a mérkőzést a saját javunkra fordítani.”

BBC: „Mind egy irányba haladunk és függetlenül attól, hogy ki játszik, mindenki a maximumot fogja nyújtani. A legfontosabb az, hogy Zizounak megvannak a lehetőségei. Mindannyian a rendelkezésére állunk, nincsenek sérültjeink, ami nagyszerű.”

Kezdő 11: „Az, hogy itt vagyunk a BL-döntő előtt, és az edzőnek még mindig meg kell hoznia ezeket a döntéseket, jó dolog. Az elmúlt hetekben nagyon jól dolgoztunk, hatalmas irammal. Jó, hogy van versengés, az edzőnek pedig az utolsó pillanatig lehetősége van meghozni a döntéseket. Minden játékos, aki pályára lép, maximális erőbedobással teszi azt.”

Sergio Ramos

Kijev: „Nagyon szép emlékeim vannak erről a városról. Spanyolországgal itt emeltük magasba az Európa-bajnoki trófeát, örömmel térek vissza egy ilyen stadionba. A távolság persze nem a legjobb, hiszen sok madridista nem tudta megtenni ezt az utat, de érezni fogjuk azoknak a támogatását, akik igen. Akik otthon maradtak, azok pedig hatalmas kivetítőkön élvezhetik majd az összecsapást országszerte.”

Salah: „Az, hogy mindig Cristianóval és Messivel hasonlítanak össze játékosokat, azt jelenti, hogy ők másik bolygóról jöttek. Vannak játékosok, akik nagyon népszerűek, és vannak, akik kevésbé. Vannak, akik nem sokáig vannak reflektorfényben, és vannak, akik igen. Salah egy nagyszerű játékos, ezt már bizonyította, részben ebben az idényben. A legjobbakat kívánom neki, de csak ha ennek a meccsnek vége.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK