Beckham: Nagyon-nagyon sok szép emlékem van ezzel az emberrel ebben a sorozatban…

A Real Madrid TV készített interjút a döntő előtt a klub két ikonikus alakjával.

Mitől olyan különleges a Real Madrid kapcsolata a Bajnokok Ligájával?

Zinédine Zidane: „Ez mindenki számára fontos verseny, minden klubnak lényeges, de ha belenézel a csapatunk történelemkönyvébe, hogy miket vitt véghez ebben a sorozatban, észreveheted, hogy számunkra ez egy igazán különleges kiírás. A legnehezebb része az egésznek az, hogy folyamatosan olyan messzire jussunk, amennyire csak tudunk. Az elmúlt néhány évben a Real Madrid sikerrel vette az akadályokat. A sorozat már önmagában is elképesztő, de ha vegyíted ezt a klubot, ezzel a sorozattal, az már színtiszta varázslat.”

David Beckham: „Vannak olyan csapatok Európában, a nagyvilágban, amelyeket speciális viszony fűz a nagyobb versenysorozatokhoz, és ha a Real Madrid játékosa vagy, akkor van valami rendkívül egyedi az esti BL-meccsekben. Más a hangulat, mások a szurkolók, nagyok az elvárások a klubbal szemben, hogy jól teljesítsenek ebben a ligában. A Real Madrid egész történelmére jellemző volt ez, mindig is kivételes kapcsolat kötötte össze a Bajnokok Ligájával.”

Mit jelent számodra ez a mez?

ZZ: „A mez, amit a döntőben viselünk majd, azt a kemény munkát fogja képviselni, amit a szezon során elvégeztünk. Sokat szenvedtünk és dolgoztunk azért, hogy eljussunk idáig. Sokat jelent a számomra. Sok áldozatot, sok munkát, sok erőfeszítést mindenkitől. Ez egy hatalmas elismerés, a hab a tortán, hogy ismét bekerültünk a döntőbe, és esélyünk nyílt a végső győzelemre.”

Mit jelentett számodra a Real Madrid szerelését viselni?

ZZ: „Rendkívül büszke voltam. Tudtuk, hogy hova kerültünk. Amikor a Real Madridnál kezdesz játszani, ismered, mit képvisel a klub, ismered a történelmét. Minden alkalommal, amikor felölthettem magamra ezt az ikonikus fehér mezt, elképesztően megható volt. Tudtam, hogy a legjobbamat kell nyújtanom, és ki kell élveznem minden pillanatot, mert az idő gyorsan telik. Manapság ezt még jobban átérzem, és a játékosaim felé is ezt közvetítem. Meg kell élniük a pillanatokat, intenzíven, tele szenvedéllyel, mert az idő szélsebesen szalad. Amit most átélnek, itt játszanak, viselhetik ezt a mezt, az egy nagyon fontos dolog.”

180525ZZBecks

DB: „Nem is hinnéd mennyire fontos, míg nem hordtad magadon ennek a klubnak a mezét. Amikor ott játszhatsz a stadionban, együtt a világ legjobbjával (itt Zidane-ra mutat – a szerk.), akkor egy hihetetlen pillanat kisétálni a Bernabéu gyepére viselve a habfehér mezt. Kevés nagyszerűbb dolog van ennél.”

David, mi a legszebb emléked Zizouról a Bajnokok Ligájában?

DB: „Nagyon-nagyon sok szép emlékem van ezzel az emberrel ebben a sorozatban. De a legszebb mindközül az a ballábas gól. Csinálni valami varázslatosat a futballvilág legnagyobb színpadán a legfontosabb pillanatban olyasmi, ami csak néhány ember kiváltsága, és ő egyike ezeknek.”

Zizou, álmodoztál anno róla, hogy edzőként nyerj Bajnokok Ligáját a Real Madriddal?

ZZ: „Amikor olyan szenvedélyes vagy, mint David, vagy mint én, ha szereted a futballt, ha befutsz egy szép karriert a futballban… Egyszer elhatároztam, hogy edző leszek, és tudtam, hogy semmi sem lehetetlen elég szenvedéllyel, munkával és akarattal. A Real Madrid edzőjeként tisztában voltam azzal, hogy nagyszerű tetteket vihetünk véghez. Annyit elmondhatok, hogy amikor befejeztem az aktív pályafutásomat, nem gondoltam rá, hogy egy nap menedzserként térjek vissza. De soha nem mondhatod, hogy soha, az élet tele van meglepetésekkel, a dolgok néha csak megtörténnek, és ha hiszel az álmaidban, azok valóra válhatnak.”

DB: „Én szeretnék gratulálni Zizounak, mert elképesztő az, hogy amellett, hogy sikeres játékosa volt a Real Madridnak, most edzőként is az, ő a nagyfőnök, egyszerűen csodálatos. Szóval csak sok sikert kívánok a BL-döntőben Zizounak, a főnöknek, az elnöknek, a klubnak, és kérlek, győzzétek le a Liverpoolt!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK