Ramos: Zizou kiszámíthatatlan, bárki bekerülhet a kezdőbe

A kapitány beszélt többek között a sikeréhségről, a Real Madrid esélyeiről, Cristianóról, de a korábbi döntős emlékeit is felelevenítette.

Idegesség a döntő előtt: „Azon a napon vagyunk a leghiggadtabbak, mikor a legidegesebbnek kéne lennünk. Rengeteg ösztönző erő hat ránk, ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy legendákká váljunk.”

A Real Madrid a jobb csapat?: „Meg vagyok győződve róla, hogy jobbak vagyunk az ellenfelünknél. Ebben a szezonban elképesztő akadályokat küzdöttünk le. Persze a Liverpool is veszélyes csapatként, annak ellenére, hogy az emberek mindig az egyéniségekről, Salahról és Firminóról beszélnek. Ráadásul van egy edzőjük, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogyan hozza ki belőlük a legjobbat.”

Éhség a címekre: „Nem hiszem, hogy van nálunk éhesebb. Mindig egyre jobban lelkesedünk – ez is a csapat sikerének egyik kulcsa. Nem azzal foglalkozunk, hogy mit értünk el eddig. Én is így gondolkodom. Úgy tekintek erre a meccsre, mintha most nyerhetnénk meg az első címünket. A siker kulcsa, hogy sose und meg a győzelmeket. Hogy mi lesz szombaton, az majd aznap kiderül. Annyit ígérhetek, hogy a lelkünket is ki fogjuk tenni.”

A Real Madrid az esélyes: „Rengeteget beszélnek arról, hogy a Liverpoolnak olyan játékosai vannak, akik még nem játszottak és nem is nyertek BL-döntőt. Mindez minket nem tántorít el a célunktól, ami az, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Góljai a döntőkben: „A Tizedik megnyerésekor sokat jelentett a gólom. Ez egy jutalom volt a karrieremben. Az atléticósok már szinte felemelték a trófeát, a szertáros már kihozta a BL-győzelemre előkészített mezeket, és a pezsgő is ott volt már a pálya szélén. Az a nap egy történelmi elégtétel volt. Az életem egyik célja vált valóra. De ettől még nem akarok minden BL-döntőben gólt szerezni. A fociban sokkal inkább a csapatteljesítmény dönt, nem az ilyen egyéni momentumok. Ha mindig az egyéni sikerekre gondolnék, elmentem volna teniszezőnek.”

Sergio Ramos

Szurkolás Kijevben: „Jómagam harminckét embert hívtam meg Kijevbe. Kellett egy külön repülőgépet rendelni nekik. Huszonhárman a meccsnapon érkeznek, a többiek pedig egy nappal a döntő előtt már ott lesznek. Ők unják meg a győzelmeket, és remélik, hogy ismét nyerni fogunk. Én pedig jobban érzem magam, ha tudom, hogy ott vannak. Érzelmileg ez nagyon sokat jelent számomra.”

A kijevi kezdő: „Vannak még kérdőjelek. De persze mindenki fel van spanolva, hiszen mindenki megkapta a maga perceit. Szerintem Zidane-nak az utolsó pillanatig lesznek kérdőjelek a fejében, hogy hogy is álljon fel a csapat. Zizou nagyon kiszámíthatatlan, bárki a kezdőben találhatja magát.”

A BBC-ről: „Néha jobban játszottunk a BBC-vel, néha rosszabbul. Számos körülmény volt, ami ezt befolyásolta. Az ellenfél, a taktika…”

Cristiano: „Cristiano valószínűleg a legfontosabb ember, aki valaha megfordult a Real Madridban, ő különleges bánásmódot érdemel. Talán régebben máshogy volt, de mostanában csakis a csapatsikerekért küzd. Láthatjuk ennek az eredményét, és mindannyian büszkék is vagyunk rá.”

Neymar esetleges leigazolása: „Lesz idő, amikor majd beszélhetünk Neymarról. A Real Madridban mindig is a világ legjobbjai játszottak, és a hozzá hasonló típusú játékosoknak mindig nyitva áll az ajtó Madridban. A foci olyan, mint egy óriáskerék. Egyszer lent vagy benne, egyszer fent, és bármelyik pillanatban bármi történhet.”

Sergio Ramos, Neymar

Kritikák: „Tudjuk, hogyan kell kezelni mind a dicséretet, mind a kritikát. Tudtuk, hogy a BL-ben sikeresek leszünk. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, a szembejövő ellenfelek ellenére. Mindannyiukat esélyesnek kiáltották ki ellenünk, de a Real Madrid befogta a kételkedők száját azzal, amit a pályán mutatott. Persze megkapjuk a kritikát, mikor elveszítjük a bajnokságot a Barçával szemben. De vannak olyanok is, akik csak akkor állnak mellettünk, mikor a Cibelesen ünneplünk. Olyanokat akarunk magunk mellett tudni, akik spártai harcosok módjára tűzön-vízen át kitartanak mellettünk. Amikor megy a szekér, akkor könnyű szurkolni nekünk.”

Triplázás a BL-ben: „Ha a Madrid megnyeri a Bajnokok Ligáját, az elhomályosítja majd a Barcelona sikereit. Persze nagyszerű szezonjuk volt, megérdemelten nyertek két címet, de ha a közvetlen riválisod BL-t nyer, akkor minden megváltozik.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK