2019. január 21., hétfő

Cristiano: Szerintem jobbak vagyunk, de tisztelnünk kell az ellenfelet

  • Gy. András
  • 2018.05.22. 18:07
Az UEFA által szervezett „Open Media Day” alkalmából nem csak Zidane, de a játékosok is nyilatkoztak. Az interjúkat három részben közöljük, íme a harmadik Cristiano Ronaldo, Bale, Kroos, Carvajal, Varane, Ceballos, Theo és Luca főszereplésével.

Cristiano Ronaldo:

„Történelmi pillanat lenne, ha győznénk. Nagyon várjuk már a meccset. Ha háromszor nyerünk sorozatban, az történelmi teljesítmény lenne, de nem így tekintünk rá. Én a végsőkig hiszek a győzelemben, jó érzéseim vannak. Ezek a döntők mindig különleges alkalmak. Szívesebben játszottam volna a Manchester United ellen. De tisztelnünk kell a Liverpoolt. Megérdemlik, hogy a döntőben legyenek. A négy évvel ezelőtti Real Madridra emlékeztetnek a gyors támadóikkal. De szerintem mi jobbak vagyunk. A saját szintünkön kell játszanunk, de persze mindig tisztelni kell az ellenfelet.”

Cristiano Ronaldo

„A BL egy jelentőségteljes sorozat a klub számára és nekem is. Ezek az esték ikonikus meccseket hozhatnak. A világ legjobb csapatai ellen kell pályára lépni. Csodás idényünk volt, elégedett vagyok vele. Ha ennél a klubnál vagy, akkor nem veheted le a lábad a gázpedálról, ebben a sorozatban legalábbis biztosan nem. Imádom ezt, hiszen rendkívüli módon motivál. A legjobbamat akarom nyújtani szombaton, hogy segítsem a csapatomat és magasba emeljük a trófeát. Nem számít, hogy ki talál be.”

Bale:

„Nagyszerűen érzem magam, készen állok a döntőre. Ez igazi történelem. Tavaly megnyertük sorozatban a második BL-címet, de most még többet akarunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen egy rendkívül elszánt csapat ellen lépünk pályára. Úgy gondolom, hogy fizikálisan rendben vagyok. Az elmúlt hetekben gólokat szereztem. Azért jöttem ehhez a nagyszerű klubhoz, hogy címeket nyerjek, különleges nap lesz a szombati. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sok döntőben játszhatok. Már háromban ott voltam, és ez lehet a negyedik győzelmem. Ez minden képzeletemet felülmúlja.”

Kroos:

„Egy döntőt játszani nehéz. Kettőt még nehezebb. Hármat már őrület. Senkinek sem sikerült ez eddig, és úgy gondolom, hogy nem mostanában fog újra megtörténni. Az ilyen meccseken egy kicsit még jobban kell koncentrálnunk az ellenfélre, a stílusukra, a terveikre. Játszottam már néhányszor Klopp ellen, tudom, hogy milyenek a csapatai: a Liverpool 11 emberrel fog vadállatként rohanni a teljes 90 percen át, 100%-on, vagy ha lehetséges, akkor még annál is magasabb fokozatban fognak játszani. A támadósoruk lenyűgöző, de jó a védelmük és masszív középpályájuk van. Az esélyesség itt semmit nem jelent.”

Kroos

Carvajal:

„Képes voltam 90 percet futballozni a Villarreal ellen és jól éreztem magam. Készen állok a szombatra. A csapat sikeréhes és motivált, és ezt nem könnyű ilyen évek után fenntartani. Eddig senkinek nem sikerült a címvédés, ez pedig csak számít valamit.”

„Kulcsfontosságú volt számunkra a Párizs elleni párharc. Az emberek kételkedtek bennünk, márciusban úgy tűnt, hogy nehéz hónapok várnak ránk, de letettük a névjegyünket Európában.”

Varane:

„Jól felkészültünk a meccsre, tudjuk, hogy mennyire nehéz lesz. Történelmet akarunk írni. A Liverpool nem véletlenül van itt a döntőben, nagyszerű idényük volt. A támadóik a legfőbb fegyvereik, nagyon figyelnünk kell rájuk. Mi is most vagyunk a legjobb formában, ami mindenki számára jó hír, hiszen ez a versenysorozat nagy erőfeszítéseket igényel a csapattól. Ebben az idényben nagyon sokat fejlődtem.”

Varane

Ceballos:

„Ez lesz az első döntőm, történelmi ez a pillanat. Nagyon izgatottak vagyunk a meccs miatt. Gyerekkorodban az ilyen meccsekről álmodsz, én pedig a fellegekben járok amiatt, hogy itt lehetek és esélyem lehet történelmet írni. Az edző elmondta, hogy nyugodtnak kell maradnunk, magunkat kell adnunk és 100%-ot kell nyújtanunk, hogy lezárjuk ezt a csodás idényt. Mindent bele fogunk adni.”

Theo:

„Nyugodtnak kell maradnunk. A csapat jól teljesít, készen állunk a döntőre. Mindent bele kell adnunk. Ez az első döntőm. Nagyon izgatott vagyok. Remélem, hogy nyerni fogunk. Sokat tanultam idén. A csapattársaim rengeteget segítettek nekem, tovább kell fejlődnöm és tanulnom.”

Luca:

„Boldog vagyok. Büszkévé tesz, hogy a világ legjobb klubjában lehetek. Évek óta itt játszom már, az első csapatba való bekerülésem ennyi év után pedig óriási érzés. Mindenki maximálisan koncentrál a szombati meccsre, meglátjuk, hogy mi fog történni.”


Hozzászólások

Tabella