Zidane B terve

A MARCA tett közzé rövid jegyzetet a tegnapi mérkőzésen látottakról, ezt közöljük most – néhány saját gondolattal kiegeszítve.

A Real Madrid cserejátékosainak ismét nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy helyük van az első csapatban, pedig Zidane hitt bennük.

A Sevilla elleni, 3-2-re elveszített mérkőzésen a francia mester többeknek is lehetőséget adott a háttérbe szorult játékosok közül. A tavalyi rotáció során sokkal nagyobb nevek voltak a kispadon, például: Morata, James Rodríguez, Pepe és az akkor még többet padozó Isco is.

Idén Zidane-nak már többször is kijött a lépés hasonló erősségű kezdővel, általában a spanyol kupa mérkőzésein, például a Numancia és a Fuenlabrada ellen, viszont amikor már egy első osztályú csapat jött szembe, ez a tudásbeli különbség nem bizonyult elégnek, és a Madrid kiesett.

Zidane nyolc helyen változtatott a Barcelona elleni, 2-2-es eredménnyel végződő mérkőzésnek a kezdőcsapatához képest. Az első csapatból csak Benzema, Ramos, illetve Casemiro kapott lehetőséget, valamint az utóbbi időben brillírozó Asensio–Lucas Vázquez duó is a pályán kezdte el a mérkőzést.

Vallejo, Ceballos, Theo és Casilla voltak azok a játékosok, akik ebben a szezonban nagyon kevés lehetőséghez jutottak. Én személy szerint Ceballosnak örültem a legjobban mivel vártam, hogy varázsoljon valami olyat, amit az Alavés ellen mutatott pár mérkőzéssel ezelőtt, de sajnos ez nem így lett. Vallejo, aki a földön nagyon gyors, és szerintem tehetséges, a levegőben már nem nevezhető túl erősnek. A fejpárbajok nagy részét elveszítette a spanyol középhátvéd. A francia Theo, aki a nyár egyik „nagy” igazolása volt, még nem mutatta meg, hogy mire képes, az is lehet, hogy tényleg ennyi van benne. Kiko Casillának volt egy-két hibája, de igazából nem rajta ment el a mérkőzés.

Forrás: marca.com; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…