Öt dolog is bizakodásra adhat okot

A MARCA összegyűjtötte, milyen pozitívumokat látott a Barcelona ellen.

Az eredményt, a feszült hangulatot és a Hernández Hernández játékvezető ténykedését leszámítva a Real Madridnak több oka is van az örömre az el Clásico után. A fővárosiak teljesítménye a hétvégén messze felülmúlta a Bayern München ellen látott produkciót, ez pedig jó előjel a Bajnokok Ligája döntője előtt. Lássuk, mi ez az öt kulcspont!

Szép játék és dominálás

A Bayern München elleni problémák eltűntek. Jól reagált a csapat a bekapott gólra és hamar sikerült betalálni a Barcelona kapujába, emellett kombinatív, kreatív játék jellemezte a mérkőzés nagy részét. A Modric-Kroos-Benzema háromszög végig kontrollálta a labdát és ragyogóan építette fel a támadást Cristiano Ronaldo gólja előtt. A találkozó nagyobb részében labdabirtoklási föléényben játszott a Real Madrid és a labda is gyorsan járt lábró lábra. Ez a Liverpool gyors játéka ellen is fontos lesz.

Casemiro újra a régi

A brazil buldózer viszonylag hosszú idő után újra egy tiszta, szerelésekben és jó helyezkedésekben gazdag mérkőzést játszott. REngeteg labdát szerzett és jól indította el ezekből a támadásokat. Ez a mélységi, tizanhatos előtti "söprögetés" és az abból való építkezés hiányzott a Bayern München ellen.

Keylor Navas: A fal

Ha Benzema és Casemiro teljesítménye is sokat javult a Barcelona ellen, akkor mit mondjuk Navasra? A Costa Rica-i hálóőr kétszer is rendkívül fontos védést mutatott be Lionel Messivel szemben, ennek köszönhetően pedig az utolsó másodpercig megmaradt a Madrid esélye a győzelemre. Ezek a védések és a magabiztossága a BL-döntőben is fontosak lehetnek.

Mindenkiben ég a bizonyítási vágy

Gareth Bale játszott és gólt is szerzett. Asensio, Lucas és Kovačić csereként állat be és mindannyian jól teljesítettek. Zidane felépített egy 16 játékosból álló magot, melyben bármelyik játékos bárki ellen a kezdőtizenegy tagja lehet és a csapat nem fog gyengülni. 20 nappal a kievi döntő előtt arra is van lehetőség, hogy minden játékos megkapja a maga pihenőjét és a legjobb formában lépjen pályára a Liverpool ellen.

Egyre jobban működik a védelem

Nacho visszatért, Varane, leszámítva a fáradságot ismét egy nagyszerű mérkőzést játszott. A Salah-Mane-Firmino trió szerezte az idei Bajnokok Ligája szezon legtöbb gólját. De ha van egy védelem, ami képes őket megállítani, akkor az a Madridé.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…