Egytől egyig: Barcelona – Real Madrid (2-2)

Unalmas, nem túl érdekfeszítő mérkőzést várt a publikum, aztán roncsderbi lett belőle. Faultok és alattomos belépők mindkét oldalon, röpködtek a lapok, izzott a gyep a feszültségtől. A végeredmény döntetlen lett, a 2-2-es eredménnyel pedig inkább az egy félidőt emberhátrányban lejátszó Barcelona lehet elégedett, hiszen 10 emberrel a pályán megtartották veretlenségüket, amely könnyen lehet, hogy egész szezonra megmarad. A Real Madrid a becsületéért játszott, és pontosabb helyzetkihasználással győzelemmel távozhatott volna a csapat. Értékeljük hát a látottakat, a szokásoknak megfelelően.

Csapatok

Barcelona (6,5)

Mindkét félidő elejét megnyomták a katalánok, amelynek gólokat köszönhettek, de játékuk korántsem volt olyan magabiztos, mint az várható lett volna. A hazaiakra jellemző kombinatív támadásokból nem sokat láthattunk, a játékrészek második felére pedig percekre beszorultak a saját térfelükre. A szokásosnál is feszültebb, már-már Mourinho-féle időket idéző hangulat érdekes módon rájuk volt inkább negatív hatással, több csúnya belépő, ütés, megmozdulás is esett a Barcelona játékosai részéről.

Az olvasók pontszáma: 5,6

Real Madrid (7)

Nem tudta megszakítani a Barcelona veretlenségét a Real Madrid, pedig 45 percig emberelőnyben kísérelhette meg mindezt, igaz, Ronaldo nélkül. Az első gól előtti játék igazán tetszetősre sikeredett, a második találat lövése pedig briliánsan tekeredett a kapufa mellé. A pontatlanság azonban vendégoldalon is jelentkezett, csakúgy, mint a túlfűtöttség, és az ebből fakadó szabálytalan belépők. A végén már nagyon nyomott a Real Madrid, és volt esély eldönteni a mérkőzést, de végül iksszel vonulhatott le a két egylet a pályáról.

Az olvasók pontszáma: 7,7

Real Madrid

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Casemiro (8,5)​

Ha esetleg valaki vizionált volna késdobálóbeli hangulatot a találkozót megelőzően, nagyjából az első gondolat a felbujtó személyét illetően madridi részről a brazil tank lett volna. Aztán mégsem ez lett, egész békés szemlélője volt a többiekhez képest a találkozónak. De nem ám csak szemlélt! Hét szerelése volt a mérkőzésen, a második félidő közepén több kontrát, ígéretes támadást is megakasztott, ami kellett ahhoz, hogy átvegyük az irányítást, és megszerezzük a döntetlent jelentő gólt. Mindehhez 93%-os passzpontosság is járult. És 0 sárga lap. Nem semmi!

Az olvasók pontszáma: 6,9

Keylor Navas (8)

Nála sem lenne feltétlenül rossz helyen a mérkőzés legjobbjának járó vándorserleg, hiszen Messi 1v1-es helyzeténél óriásit mentett, de Suárez veszélyes kísérleteinek egyikénél is remekül zárta a rövid oldalt. A kapott gólokról nem tehetett, kiszolgáltatott helyzetben érték őt, munkáját pedig magas színvonalon végezte.

Az olvasók pontszáma: 8,3

Keylor Navas

Nacho (6)

Bár gyakran nevezzük Jolly Jokernek, hiszen a védelemben mindenhol bevethető, talán a jobbhátvéd posztja az, ahol leginkább azt látjuk, hogy ez kényszerposzt számára. Rengeteg üres helyet hagyott oldalán, nehezen bírt a Barca bal szárnyával, és bár felzárkózott a támadásokkal, Carvajalt nem tudta pótolni az ellenfél térfelén mutatott játékával. Talán az a korai sárga is megzavarta némileg őt.

Az olvasók pontszáma: 6,9

Sergio Ramos (6,5)

Szinte tippeltem volna a percre, hogy mikor állítják ki, a hajrához közeledve többször lobogott a piros réme a levegőben, végül mégis a pályán fejezte be a meccset a kapitány. Az ő találkozója nagyrészt a konfliktusokkal telt, hol őt akarták legyalulni, hol ő lépett oda keményen. Az első gól előtt nagyon ember nélkül maradt, lényegében ez eredményezte az elcsúszást, és azt, hogy Suárez szabadon érkezhetett a hosszún.

Az olvasók pontszáma: 7,4

Raphael Varane (7)

Nem éreztem rossznak a franciát, a legpontosabb védőnk volt, a kapott gólokban nem volt felelőssége, és két szerelése mellett a légipárbajok megnyerésében is diadalmaskodott. Féltem, hogy ebben a hangulatban odalépnek neki egy komolyabbat, és ezzel veszélybe kerülhet számára a BL-döntő – szerencsére ez nem történt meg.

Az olvasók pontszáma: 7,2

Marcelo (6,5)

Az első gólnál bizony nagyon hiányzott Sergi Roberto mellől, de ezt leszámítva nem tudhat rossz mérkőzést maga mögött a brazil. Három szerelése volt, két jó csele, és intenzíven kísért minden támadást vendég részről.

Az olvasók pontszáma: 7,7

Toni Kroos (6,5)

Abszolút kétarcú volt a német, hiszen a Barcelona erősebb periódusainál mintha a pályán sem lett volna, a madridi fölény idejében azonban ő is összekapta magát, különösen a találkozó második részében. Két kulcspassz volt ezúttal a tarsolyában a megszokott remek passzmutató mellé. Hiányoltam tőle, hogy támadásban többet merjen, többet kockáztasson, ha kell, lője el a labdát.

Az olvasók pontszáma: 7

Luka Modrić (7)

Három kulcspassz, két szerelés és fáradhatatlan mezőnymunka jellemezte a horvátot, aki támadásépítésben legalább annyira jeleskedett, mint védekezésben. Ez a lassan 33 éves pali nem akar elfáradni, kiöregedni, hanem továbbra is a földkerekség egyik legjobb középpályása kíván lenni. Reméljük még hosszú évekig az is lesz.

Az olvasók pontszáma: 7,4

Luka Modric

Cristiano Ronaldo (7)

45 perc játékkal is ő zárt a legtöbb lövési kísérlettel, látszott rajta, hogy ő nem veszi félvállról a meccset, és kisebb sérülése után is ment tovább előre a sikerért. Ezért is örültem a vezető góljának, meg a gyönyörű támadás miatt persze. Most az a legfontosabb mindenesetre, hogy ne legyen semmi baja, és megfelelő állapotban várhassa a BL-döntőt.

Az olvasók pontszáma: 8,4

Gareth Bale (6)

Gólja ellenére a támadótrió leggyengébb tagja volt, sorozatos rossz döntéseivel, rossz helyezkedéseivel, gyenge megoldásaival. A találat briliáns volt, de nagyjából ebből az egy mozdulatból állt az egész meccse, ami pedig ezen a szinten bizony csekély.

Az olvasók pontszáma: 8,2

Karim Benzema (8)

A francia pedig vitathatatlanul a támadóhármas legjobbja volt, sziporkázott az este során. Gólpassza remek lekészítés volt Ronaldo részére, és Bale góljánál is utat nyitott a védelemben. Emellett 4 kulcspassz, 98%-os passzpontosság, és rendkívül rámenős, a szó pozitív értelmében akaratos stílus jellemezte őt.

Az olvasók pontszáma: 8,1

Karim Benzema

Cserejátékosok

Marco Asensio (6)

Bale-nek bejátszott labdájából gólpassz lett, s míg a pálya középső részén magabiztosabban mozgott, a szélen nem igazán értették meg egymást Marcelóval.

Az olvasók pontszáma: 7,2

Lucas Vázquez (4,5)

Nem volt igazán jó csere, megoldásai nem váltak be, több támadásnál is inkább hátrányt jelentett ezúttal.

Az olvasók pontszáma: 6,8

Mateo Kovačić (-)

Nagyjából 10 percet kapott, amit sajnáltam, megnéztem volna 20-25 percnyi játékkal.

Az olvasók pontszáma: kései csere

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)

Világos koncepciója volt a francia mesternek, hogy nem becsüli le a találkozót, ennek megfelelően erős kezdőt küldött a pályára. Sajnos az ezúttal is látszott, hogy a védekezés megszervezésén van mit javítani, ellenben támadásban számos biztató és pozitív jelet láthattunk. Ha a mérkőzésbe kicsit hatékonyabban nyúl bele, ebből akár győzelem is lehetett volna, de ezen felesleges gondolkodni – ami volt, elmúlt, innen már csak egy igazán fontos meccs maradt.

Az olvasók pontszáma: 8,1

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK