Zidane: A Real Madrid nem fogja összesz*rni magát

Zidane méltatta az ellenfelet, annak edzőjét, valamint Cristiano Ronaldót is dicsérettel illette, de kitért a Juventus elleni visszavágóra is.

A meccsről: „Nem fogjuk összesz*rni magunkat. A Bayern egy komoly történelemmel rendelkező klub, úgyhogy mindent bele kell adnunk ellenük. De készen állunk, tudjuk, mit kell tennünk ellenük."

Esélyek: „Itt nincsenek esélyesek. Ez egy teljesen más párharc lesz, mint például a tavalyi elődöntőnk. A pozitívum az, hogy itt vagyunk, és képesek vagyunk jól teljesíteni."

Motiváció: „Az ilyen típusú meccseken mindenki játszani szeretne. Jó formában vagyunk, mentálisan és fizikailag is. Készen állunk arra, hogy jó teljesítménnyel rukkoljunk elő. Az olyan sorozatokban sokkal nehezebb dolgunk van, ahol nem ekkora a motiváció. Az ilyen típusú találkozókon száz százaklékot kell kiadnunk magunkból."

Kezdőcsapat: „Ezt nem fogom elárulni, ez egyelőre csak az öltözőre tartozik. Szeretnék még beszélni a játékosokkal az utolsó edzésünk előtt. Most az a fontos, hogy jól eddzünk és hozzászokjunk a pályához."

Kulcs a kieséses párharcok megnyeréséhez: „Ez egy olyan klub, amely mindig jól teljesített ebben a szakaszban. Ez benne van a klub DNS-ében, a történelem is ezt igazolja. Az elhivatottság persze rendkívüli fontossággal bír egy ilyen erős ellenfél elleni meccs előtt. Holnap nehéz meccsünk lesz, de örülünk, mikor ilyen találkozókon játszhatunk."

Zinédine Zidane

Ronaldo: „Tudjuk, hogy milyen fontos tagja a csapatnak, és mit nyújt számunkra. Remélem, holnap jól játszik majd és betalál. Egyelőre csak az elődöntőben vagyunk, arra koncentrálunk, hogy jól teljesítsünk, nem arra, hogy megnyerjük a sorozatot. Mindig meg fogom védeni a játékosaimat, hiszen ők minden nap örömöt okoznak nekem. Néha hibázunk, de ők azok, akik minden alkalommal keményen küzdenek."

Heynckes: „Ő egy olyan edző, akit rendkívül tisztelek, mind a Realnál, mind a Bayernnél elért sikerei miatt. Csak jót tudok mondani róla."

A Bayern pontrúgásai: „Ismerjük az erősségeiket, és megpróbáljuk majd limitálni az olyan helyzeteket, ahol ezeket kihasználhatják."

Megérzései játékosként és edzőként: „Nincs nagy különbség. Ugyanúgy bármi megtörténhet, és ugyanúgy nem szabad semmitől sem félni. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen élvezetes találkozókon szerepelhetünk."

Konklúziók a Juve elleni visszavágó után: „A futballban már csak így mennek a dolgok. Összességében továbbjutottunk. Az edzői stábommal visszanéztük a meccset, de ez már a múlt. Ami most számít az a jövő, azon belül is a holnapi meccs."

Különbség a bajnoki teljesítményhez képest: „Kemény szezonunk volt. Minden meccsen mindent bele kell adnunk, de ez – főleg a szezon elején – nem mindig sikerült a bajnokságban. Ráadásul a Barcelonának is fantasztikus szezonja van. Nem tudtunk állandó jó teljesítményt mutatni, de jelenleg jó formában vagyunk."

James: „Több játékidőt akart, én pedig megértettem ezt. Sosem volt vele semmilyen bajom. Az edző leghálátlanabb feladata az, hogy mindig kell valakit a padra raknia. Ez most is így van, ez pedig eléggé sz*pás egy edzőnek. James egy remek játékos, jól akar majd teljesíteni. Rosszul gondoljátok, ha azt hiszitek, hogy bármi bajom lenne vele."

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…