2018. december 10., hétfő

Zidane: Az antimadridizmus egy létező jelenség, de napról napra többen szurkolnak a világ legnagyobb klubjának

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2018.04.17. 15:28
A Real Madrid trénere tartotta meg az Athletic Bilbao elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját.

Antimadridizmus: „Ez kétségkívül egy létező jelenség, de engem csak az érdekel, hogy napról napra több szurkolója van a világ legnagyobb klubjának, a Real Madridnak. A közösségi média elterjedése sok új dolgot hozott magával, egy-két évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen mértékeket öltsön a gyűlölet. De a világ olyan, amilyen, ez ellen semmit sem tehetünk. Ami engem illet, én a pozitívumokra szeretek koncentrálni.”

Az ellenfél: „Az Athletic Bilbao is egy olyan csapat, amely nem érdemli meg a tabellán elfoglalt pozícióját. Talán többet vártak maguktól ebben a szezonban, de ettől függetlenül egy rendkívül versenyképes együttessel rendelkeznek. Egyetlen percre sem lankadhat a figyelmünk, különben ki fogják használni az erősségeiket, mint a lepattanó labdák megszerzése vagy az eredményes beívelések.”

„Ami a mi bajnoki céljainkat illeti, szeretnénk visszakapaszkodni a tabella második helyére, ehhez pedig az összes megszerezhető pontra szükségünk van.”

Száz győzelem a kispadon: „Szerencsésnek érzem magam, hogy a Madrid edzője lehetek, s hogy ilyen csodálatos játékosokkal dolgozhatok nap mint nap. Nagyon boldog vagyok, de a realitások talaján kell maradnom. A klub múltja és DNS-e megköveteli a folyamatos eredményességet.”

Bale és Benzema: „Mit is mondhatnék? Mindenkire szükségünk van, ha BL-t akarunk nyerni. Én egyiküket sem látom szomorúnak vagy elégedetlennek. Természetesen több gólt szeretnének szerezni, de nincs gond az edzésmunkájukkal.”

„Karim? Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel. Ahogy már elmondtam, ő is elégedetlen magával, ha nem sikerül betalálnia, de az embereknek észre kell venniük, hogy sokat hozzátesz a csapat játékához. A gólínségre az az egyetlen megoldás, ha továbbra is keményen dolgozik.”

Michael Oliver és a családját ért fenyegetések: „Sajnálatos, hogy ez történik. Nem szeretnék ismét erről beszélni, az emberek egyszerűen eltúlozzák a dolgok jelentőségét.”

Bíráskodás a Bayern München elleni meccseken: „Mi kizárólag a saját dolgunkkal foglalkozunk. A meccsekre kijelölt játékvezetői testületek tagjai a legjobb tudásokhoz mérten végzik majd a munkájukat, ebben biztos vagyok. A továbbiakban nem fogom kommentálni az ezzel kapcsolatos kérdéseket.”

Kepa: „Nem volt szükségünk egy új kapusra a szezon közepén, hiszen én elégedett vagyok a Real Madrid jelenlegi hálóőreivel. Ami az ő jövőjüket illeti, ez csak a szezont követően kerül majd terítékre.”

Vidal: „A kiesése komoly gond a Bayern számára, egy nagyszerű labdarúgóról beszélünk. Nem örülünk a sérülésének, de az ellenfelünk számára senki sem pótolhatatlan, hiszen nagyszerű, minőségi kerettel rendelkeznek.”

Együtt a kritikák ellen: „Kritikák mindig is voltak és lesznek is. A srácok talán beszéltek erről egymás között, de én nem hoztam fel. Nincs szükség arra, hogy ismét átbeszéljük ezeket a dolgokat. A legtöbben tisztelik a Real Madridot. Nem azért vagyok itt, hogy a legkisebb apróságok miatt is felháborodjak, és megvédjem magamat, a játékosaimat vagy a klubot. Ez alól kizárólag az képez kivételt, ha tiszteletlenül viselkednek velünk szemben.”


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu