Lucas: A cél a döntő

A büntető egyértelmű volt, a továbbjutást pedig megérdemelte a csapat – röviden így összegezhetjük a játékosok nyilatkozatait. Alább a részletek.

Cristiano Ronaldo:

A meccsről: „Meg kellett szenvednünk a győzelemért, ebből pedig tanulnunk kell. Ez a meccs egy leckeként szolgál arra, hogy a futballban sose vegyél semmit biztosra. Az utolsó pillanatig küzdened kell. Ma többször is betalálhattunk volna, de Buffon szenzációs volt, a Juve jól játszott, de mi megérdemeltük a továbbjutást. Több helyzetünk volt, a tizenegyes pedig egyértelmű volt, Benatia hátulról lökte meg Lucast. Ez a futball.”

A játék képe: „A labdarúgás egy játék, itt bármi megtörténhet. Nem játszottunk jól, ezt be kell vallanunk. Tanulnunk kell ebből a jövőben. Lépésről lépésre kell haladnunk, hiszen most az elődöntők következnek.”

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Juventus

A tizenegyes: „Nézd, ha nem fújták volna be, Lucas valószínűleg belövi. Boldog vagyok amiatt, hogy továbbjutottunk. A tizenegyesnél rendesen vert a szívem, de igyekeztem higgadt maradni. Tudtam, hogy sorsdöntő helyzet, de hála Istennek belőttem és továbbmentünk.”

Dani Carvajal:

Az eredmény: „Az odavágón elért 0-3 után nem gondoltuk, hogy így alakul majd ez a meccs. A BL-ben mindig nehéz meccsek vannak, nekünk ma egy ilyenen kellett helytállni, most viszont már ünnepelhetünk. Megvoltak a hibáink, nem volt elég helyzetünk, de gólt kellett volna szereznünk, de egyszerűen nem sikerült… Ez a foci.”

A büntető jogossága: „Élőben úgy láttam, megvolt a kontakt. Lucas tiszta gólhelyzetben volt, és ha Benatia nem viszi földre, gólt szerez. Cristiano pedig a legtöbbször belövi az ilyeneket. A góljai mindig a csapat hasznára válnak, ez pedig egy nagyon fontos dolog.”

Az esélyesek: „Tegnap a Barcelona meccsén láttuk, hogy bárki kiüthet bárkit. Nekünk is nehéz meccsünk volt ma. Magabiztos voltam a továbbjutást illetően, mindegy, hogy lett-e volna hosszabbítás, így is, úgy is meglett volna. Most már csak négy csapat van versenyben a végső győzelemért, mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessünk Kijevben.”

Dani Carvajal, Mario Mandzukic, Real Madrid, Juventus

Toni Kroos:

A meccsről: „Mikor nem sikerül gólt szerezned, mindig keményebben kell dolgoznod. Nem hiszem, hogy annyira rosszul teljesítettünk volna. A Juventus első gólja után jól játszottunk, számos helyzetet alakítottunk ki, de mégse sikerült betalálnunk, ez pedig megnehezítette a dolgunkat. Nem néztem még vissza a büntetőt, de szerintem megadható volt.”

Lucas Vázquez:

A büntető: „Cristiano nekem passzolta a labdát a tizenhatoson belül, és amikor lőni akartam, a védő ellökött, én pedig a földre kerültem. Nem hiszem, hogy ez egy vitatható eset volt. Boldognak kell lennünk, amiért ott vagyunk az elődöntőben, ami most a legfontosabb. A reklamálások és az összetűzések pedig megszokottak egy ilyen utolsó perces szituációnál.”

A BL: „A Bajnokok Ligája nem bocsát meg, 90 percen keresztül koncentrálnod kell. Tudtuk, hogy mit kell tennünk, Cristiano gólja pedig létfontosságú volt. Az elődöntőben jöhet bárki, rendesen fel kell készülnünk. A motiváció meglesz, hiszen a cél a döntő.”

Real Madrid, Juventus, Champions League

Marcelo:

A meccsről: „Tízszer olyan izgalmas volt, mint egy normális meccs. Az ilyeneken pedig sosem tudhatod, mi történik majd. A három bekapott gól után nem törhettünk össze, de a Juventus ellen nagyon nehéz betalálni, ráadásul a kontráik életveszélyesek, és nagyon jól játszanak. A kemény munkának, az alázatunknak és az akaraterőnknek köszönhetjük, hogy itt vagyunk. Minden meccs más. Amióta itt vagyok a Real Madridnál, számtalanszor megtanultam már, hogy az utolsó pillanatig küzdeni kell. Tűzközelben voltam a tizenegyesnél, és a napnál is világosabb, mi történt.”

Jesús Vallejo:

Személyes érzései: „Személyesen nagyon vártam a Bajnokok Ligája debütálásomat, és végül tovább is jutottunk, ami most a legfontosabb. Persze nem ezt az eredményt akartuk elérni. Győzelmet akartunk adni a szurkolóinknak, akik nagy szerepet játszottak abban, hogy idáig jutottunk.”

Ronaldo: „Amikor Cristiano vállalja a felelősséget, mindenkinek higgadtnak kell maradni, és koncentrálni. Én is vártam a kipattanóra, de végül nem volt feladatom. A hosszabbításban megmutattuk, hogy egy egységes csapat vagyunk. A szünet után sem veszítettük el a fejünket, bíztunk egymásban, a tizenegyes pedig a megérdemelt jutalom volt azért, hogy a végsőkig hittünk.”

Jesús Vallejo, Raphael Varane, Mario Mandzukic

A debütálása: „Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, akik nagyon sokat segítettek. Az embernek mindig van hová fejlődnie, ezért szeretem visszanézni a meccseket, és elemezni őket. Most boldog vagyok, remélem, hogy még sok évig itt lehetek.”

A Bernabéu atmoszférája: „Elképesztő volt, ez egy igazán különleges élmény. Az atmoszférát igazán csak akkor tudod értékelni, ha a pályán vagy. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hiszen most egy nagyon kiváltságos pozícióban vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK