Asensio: Követelőzés helyett a maximumot kell kihoznod a rendelkezésedre álló lehetőségekből

A Real Madrid középpályása, Marco Asensio a Cadena SER egyik rádióműsorában adott interjút.

Változás: „Sok minden megváltozott az elmúlt egy-másfél évben, de nagyon elégedett vagyok a dolgok jelenlegi állásával. Sokkal érettebb játékos lettem, már megértem, hogy miért mondja mindenki, hogy a futballban az apró részletek az igazán fontosak. Számos nagy meccsen, rangadón léphettem pályára, ami nagyon jó a fejlődésem szempontjából, hiszen minél nagyobb a nyomás, annál könnyebben tanul az ember. Hogy abból is lehet-e tanulni, ha csak a pálya széléről figyelem az eseményeket? Azt hiszem, hogy igen. Ha az edző nem rak be a csapatba, akkor elkezdesz töprengeni rajta, hogy vajon mi ennek az oka, ez pedig egyenes út a fejlődéshez és a hibáid kijavításához. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnék mindig ott lenni a pályán, de azt hiszem, mindenki hasonlóan érez. Az a legfontosabb, hogy töretlen lelkesedéssel dolgozzak a jövőben is.”

Lopetegui: „Julen bízik bennem. Örülök, hogy bekerültem a mostani keretbe. Ez az utolsó lehetőség, hogy felkészüljünk a nyári világbajnokságra. A Németország elleni meccset különösen várom, hiszen a világ egyik legerősebb válogatottjával nézünk majd farkasszemet.”

Pörgés: „Sokan azt hiszik, hogy ez a válogatott szünet egy lazább időszak számunkra, de ez nem így van. Mindenki interjúkat ad, médiaszerepléseket vállal, és emellé az edzéseken is teljesítenünk kell. Csak úgy van értelme idejönni, ha kizárólag a futballra összpontosítasz.”

Morata: „Az ilyen döntések mindig az edzői stáb kezében vannak, de ami engem illet, sajnálom, hogy Morata nem lehet itt, hiszen nagyon jó barátok vagyunk.”

Világbajnokság: „Mindannyian érezzük, hogy nagyszerű csapatunk van, a végső győzelemre is esélyesek vagyunk. Ez a két felkészülési találkozó remek erőpróba lesz a számunkra. Bíznunk kell önmagunkban. A többi favorit? Ott van Brazília, Németország, Anglia, Franciaország…”

Szerepkör: „A válogatottban általában kifejezetten vonalszélsőt játszok, míg Madridban nagyobb szabadságot kapok az edzőtől. Többet mozgok a vonalak között, és befelé is gyakrabban cselezek, de szélsőként is jól érzem magam, a jobb és a bal oldalon egyaránt.”

Lucas–Asensio páros: „Tényleg jól megy a játék az elmúlt időszakban, de ez elsősorban az edzőnk érdeme. Tudja, hogyan vértezhet fel minket önbizalommal.”

Igazságtalan Zidane: „Én nem használnám ezt a szót rá. Tudjuk, hogy csak egységként lehetünk sikeresek, és hogy senki sem lehet mindig ott a kezdőcsapatban. Ahogy mondtam, mindenki többet szeretne játszani, ugyanakkor megértjük, hogy ez nem mindig lehetséges. Zizou jövője? Azt szeretném, ha ő maradna a Real Madrid vezetőedzője. Már tanúbizonyságot tett a képességeiről, hiszen bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert. Ő is követ el hibákat, de alapvetően nincs olyan nehézség, ami kifogna rajta. Az elvárások hatalmasak, ezzel ő is tisztában van, de bizonyos szurkolókkal ellentétben mi nem felejtjük el néhány hónap alatt a tavalyi szezonban elért eredményeit.”

Kevesebb játéklehetőség: „Mentálisan nehéz feldolgoznia egy fiatal játékosnak, hogy jól teljesít, gólokat szerez, aztán a következő egy-két hónapban alig kap lehetőséget az edzőjétől. Erősnek kell lenned fejben, hogy kezelni tudd ezt. Idővel mindenki megtanulja, hogy követelőzés helyett az a legfontosabb, hogy a maximumot hozza ki a rendelkezésére álló lehetőségekből. Cristiano sokat segített nekem, hogy átlendüljek a nehézségeken. Nagyon jó a kapcsolatunk.”

Pletykák: „Az újságok nagyon sok mindenről írtak, amikor nem ment olyan jól a játék. Alapvetően nem szoktam külső tényezőkkel foglalkozni, de zavartak a hazugságok. Futballistaként meg kell tanulnod kezelni ezt, hogy a pályán tudj válaszolni a kritikákra.”

Neymar: „Meglátjuk, hogyan alakul majd ez az ügy. Talán nem most kellene ezzel foglalkozni, hiszen kritikus szakaszába léptünk a szezonnak, de kétségtelen, hogy Neymar egy fantasztikus játékos. Ezt a Barçában és a PSG-ben is bebizonyította.”

Cristiano: „Messi és Cristiano Ronaldo is emberfeletti szinten teljesít minden egyes szezonban, de engem kettejük közül csak az az ember érdekel, akivel nap mint nap látjuk egymást.”

Isco: „Mindig is nagyon fontos játékos volt a csapat számára. Most kevesebbet játszik, mint például tavaly ilyenkor, de nem hinném, hogy Zidane már nem bízik benne. Egyáltalán nincs szó ilyesmiről.”

Bajnokok Ligája: „A negyeddöntőben már nincsenek könnyű meccsek, bárkit is kaptunk volna a sorsoláson. A Juventus egy nagyon erős és szervezett ellenfél. Felkészülten és motiváltan kell pályára lépnünk, különben nem fogunk továbbjutni.”

Forrás: El Larguero (Cadena SER)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK