2018. december 11., kedd

Pontrúgások – A Real Madrid gyenge pontja a La Ligában

  • B. Dániel
  • 2018.03.20. 15:24
Egy kis statisztika a csapat kapott góljaival kapcsolatban.

A számok nem hazudnak, és kitűnő magyarázatul szolgálnak arra, hogy miért is nem résztvevője a Real Madrid a bajnoki címért zajló versenyfutásnak. A Barcelona 15 pontos előnyre tett szert, és tény, hogy a királyi gárda 33 gólt kapott 29 meccsén.

A legutóbbi hármat a Girona szerezte a Bernabéuban, ráadásul mindegyiket rögzített szituáció vagy pontrúgás utáni fejesből, ami komoly problémát okoz a csapatnak az idei szezonban. Egyetlen másik együttes sem kapott három fejes gólt a bajnokságban idén egy meccsen, legutóbb ilyesmire három éve volt példa, amikor a Barcelona a Córdoba csapatát páholta el 8-0-ra.

Mindeközben a Barcelona a soraiban tudja az idei év Zamora-díjának várományosát, az eddig a legkevesebb gólt, szám szerint tizenhármat kapó Ter Stegent. Nála eggyel többet szedett be Oblak, az Atlético Madrid portása.

A Real kapott góljai közül 15 volt jobb lábbal, 7 pedig bal lábbal szerzett találat, 10 fejesből született, illetve szerepel a statisztikákban egy öngól is. A 33 gól közül 10 született pontrúgást követően. Emellett Zidane együttese mindössze 8 meccset hozott le kapott gól nélkül, szemben a Barcelona és az Atlético 18 ilyen mérkőzésével.

A Madrid védői közül Nacho rendelkezik a legjobb statisztikával e tekintetben, ugyanis hat olyan mérkőzésen is szerepelt, amelyen a csapat hálója érintetlen maradt. Őt követi Marcelo és Varane öt-öt ilyen találkozóval, míg Carvajal négy, Sergio Ramos pedig három kapott gól nélküli összecsapáson szerepelt.


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu