2018. december 10., hétfő

Zidane: Aki kedveli a futballt, az kedveli Benzemát is

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2018.03.09. 14:25
A csapat trénere, Zinédine Zidane nyilatkozott az Eibar elleni bajnoki összecsapást megelőzően.

A mérkőzés: „Kemény összecsapásra számítunk. Az Eibar nagyszerű szezont fut, hazai környezetben pedig különösen erősek. Az edzőjük rendkívül szilárd és egyértelmű elképzelésekkel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják nehezíti a dolgunkat.”

Benzema: „Belefáradtam ebbe a vitába. Nem fogok kommentárt fűzni az újságírói kritikákhoz, függetlenül attól, hogy azok jogosak-e. Igen, örültem volna neki, ha sikerül betalálnia a PSG ellen, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy elégedetlen vagyok a teljesítményével. Számomra az a legfontosabb, hogy nagyszerűen futballoztunk és győzelmet arattunk a keddi meccsünkön, nem az, hogy Karim betalált-e.”

„Nagyon kedvelem Karimot, mások talán nem, de a világon egyetlen futballista sem élvez egységes szimpátiát. Nem kell mindig megvédenem őt, mert nincs gond a teljesítményével. A statisztikája önmagáért beszél. Való igaz, hogy az utóbbi időben nem szerzett annyi gólt, mint az elvárható lenne egy kilencestől, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk a pozitívumokat. Ami engem illet, bizakodó vagyok vele kapcsolatban. Tudom, hogy hamarosan megkezdi a gólgyártást.”

„Azt kérdezi, hogy aki kedveli a futballt, annak kedvelnie kell Karimot is? A válaszom az, hogy igen. Hadd kérdezzem meg, hogy ön kedveli Benzemát?”
(Az újságíró válasza: „Kedvelem őt mint futballista, de Moratát jobb csatárnak tartom.”)

Kritikák: „Már elmondtam, hogy nem foglalkozom ilyesmikkel. Normális dolog, hogy rossz eredmények esetén kritikákat kapunk, de semmi sem veheti el a lelkesedésemet vagy a tenni akarásomat.”

Pletykák Neymarról: „Nem beszélek más együttesek labdarúgóiról. 400 millió euró? Őrült számok, de ne felejtsük el, hogy már a PSG is egy hasonlóan nagy összeget fizetett érte. Engem több mint 70 millióért igazolt le annak idején a Real Madrid. Akkor világszenzáció volt, ma viszont már egy szinte átlagosnak mondható vételár. Tíz év múlva talán az emberek fel sem kapják majd a fejüket 400 millió euró hallatán. Nem tudom. Ami Neymart illeti, a világ bármelyik klubcsapatába beférne, hiszen fantasztikus képességekkel rendelkezik.”

Üzenet a szurkolóknak: „Lehetetlen feladat mindig a legmagasabb szinten teljesíteni. A bajnoki szezonunkat csodálatos pillanatok és hullámvölgyek váltakozása jellemzi, egyaránt voltak jó és gyenge mérkőzéseink. A pontbeli hátrány nagyon nagyra nőtt, de amíg megvan a matematikai esélyünk a végső győzelemre, addig nem vagyunk hajlandóak feladni. Küzdeni fogunk, mert a futballban bármi lehetséges.”

Nyári remények: „Nem, nem egyeztem volna bele augusztusban, hogy így álljunk a szezon jelenlegi szakaszában. Minden idénynek úgy vágunk neki, hogy az összes trófeát meg akarjuk nyerni.”

Bale: „Úgy gondolom, hogy nagyszerűen teljesít az elmúlt időszakban. Egyáltalán nincsenek vele problémáim, épp ellenkezőleg, elégedett vagyok a teljesítményével. Ő is pontosan ugyanolyan fontos tagja a keretnek, mint bárki más. Ezzel ő maga is tisztában van. Rengeteg meccsünk van, senki sem lehet mindig ott a kezdőcsapatban.”

Bajnokok Ligája: „Jelenleg csak a holnapi meccsünk foglalkoztat, de nyilvánvaló, hogy meg szeretnénk nyerni az idei BL-kiírást is.”

A világ legjobb edzője: „Hogy én vagyok-e a legjobb? Nézzék, órákig beszélhetnénk erről, de én senkit sem akarok meggyőzni a saját magam igazáról. Nem én vagyok a legjobb, de nem én vagyok a legrosszabb sem, őszintén így gondolom. Az a legfontosabb, hogy imádom a futballt. Az emberek most arról beszélnek, hogy egy taktikai géniusz vagyok, aki lemosta Emeryt a pályáról. Ha esetleg vereséget szenvedünk az Eibar ellen, akkor ugyanezek az emberek a szakmám legrosszabbjának fognak bélyegezni.”


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu