2018. december 13., csütörtök

Zidane: Kifogástalan teljesítményt kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni

  • B. Dániel
  • 2018.03.05. 21:06
A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane osztotta meg gondolatait a PSG elleni BL-visszavágó előtt.

A mérkőzés: „Azért jöttünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Mindannyian készen állunk, ezért van itt az egész keret. Túl vagyunk a meccs előtti utolsó edzésen, koncentráltak vagyunk, és készen állunk a mérkőzésre. A hármas sípszót követően valamelyik csapat nagyon nehéz pillanatokat fog átélni holnap este, de a labdarúgásban így működnek a dolgok. Amit látni akarok, és amit nyújtanunk is kell, az egy jó teljesítmény a részünkről. Tudjuk, hogy meg kell szakadnunk, valamint, hogy az ellenfelünk mindent meg fog tenni a dolgunk megnehezítése érdekében. Fel kell vennünk a kesztyűt.”

Atmoszféra„Hozzá vagyunk ehhez szokva. Egyszerűen a játékra kell fókuszálnunk, mert ugyanúgy tizenegy a tizenegy ellen fog küzdeni a pályán, egy, a dolgát végző játékvezető felügyeletével. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. Őrült hangulat lesz, de ez is csak egy újabb mérkőzés.”

Visszatérés Franciaországba: „Én Marseille-ből származom, ez pedig Párizs. Mindig öröm visszatérni Franciaországba. Nem jutok haza túl gyakran, ezért különleges most itt lenni. Azért vagyunk azonban itt a Real Madriddal, hogy lejátsszunk egy futballmérkőzést. A fontos az, hogy készen állunk egy jó teljesítményre egy nagyszerű csapat ellen, amely mindent meg fog tenni a dolgunk megnehezítése érdekében. Remélem, hogy látványos mérkőzés lesz.”

Kapott gól nélkül lehozni a meccset„Ezt nem tudod teljes mértékben kontrollálni. Ha vezetést szerzel, nem jelent semmit. Készen kell állni a váratlan szituációkra. Arra is, ha betalálunk, de arra is, ha gólt kapunk. Kilencven percen keresztül jól kell teljesítenünk.”

„Pár éve a csapattal vagyok már. Mindig bonyolult a kezdőcsapat kijelölése ebből a keretből, hiszen mindenki játszani akar. Azonban a munkám része, hogy kiválasszam a csapatot, amely holnap játszani fog. Nem fogok semmit elárulni a kezdőcsapatról. Készen állunk, és hiszem, hogy mindenki játékra alkalmas állapotban van.”

Neymar hiánya„Nem változtat semmin, miközben egyidejűleg mindent megváltoztat. Kivételes játékos, de számunkra mégsem számít annyira a távolléte, hiszen egy másik futballista fog a helyére lépni, aki fel akar majd nőni a feladathoz, és emlékezetes teljesítményt akar nyújtani. A motiváció szempontjából sincs különösebb jelentősége, hiszen így is egy kifejezetten versenyképes ellenféllel fogjuk magunkat szembe találni, akinek a soraiban kiváló játékosok vannak.”

Di María„Egy félelmetes játékos, aki történelmet írt a Real Madrid színeiben. A középpálya bármely pontján képes játszani. Gyors, jól mozog, és kiváló a rúgótechnikája. Egy olyan csapatot próbálunk majd feltenni holnap a pályára, amely a saját játékát játssza, és amely megakadályozza, hogy az ellenfél megkeserítse az életét.”

Kulcsfontosságú mérkőzés„Ez nem egy kupadöntő. Ez a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója, és pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mekkora a jelentősége. Nehéz meccs lesz, de az a célunk, hogy nagyszerűen teljesítsünk. Már hozzászokhattunk az ilyen típusú mérkőzésekhez.”


Hozzászólások

Tabella