A PSG elleni meccs hat hőse

A Real Madridnak mindenképp értékelhető eredményt kellett felmutatnia szerdán, hiszen az utóbbi időben egyáltalán nem brillírozott a fővárosi gárda. A PSG ellen pedig meg is mutatta a csapat, hogy nem felejtett el focizni, s ehhez a sikerhez számos kulcsjátékosra volt szükség. Következzen hat szereplő, akik nélkül valószínűleg teljesen más eredmény született volna.

Cristiano Ronaldo: A döntő faktor

Amikor igazán fontos, akkor a portugál mindig megvillan. Ő volt az est igazi sztárja, és a jelenlegi BL-kiírásban már 11 gólnál jár – teszi mindezt immár a 33. évét taposva. Amíg pedig így tesz, és egymaga tud döntő faktorrá válni az ilyen meccseken (ahogy azt tette tavaly is), addig minden elismerést megérdemel. Lehet itt jönni azzal, hogy egyre több meccse van, amikor inkább a csapat kárára válik a jelenléte, de amíg ennyi idősen is ő marad az első számú góllövő a világ talán legerősebb kupasorozatában, addig igenis jár neki az Aranylabda. Jár neki azért, mert nemcsak a legtöbb fontos meccsen ő jelenti a különbséget, hanem azért is, mert 33 esztendősen is elsősorban az ő játékától függ, hogy a Real Madrid nyer-e fontos meccseket, s ezáltal kupákat vagy sem. És amíg ez így van, addig joggal nevezhető a világ legjobbjának.

Marcelo: A megállíthatatlan

Ő a Real Madrid szíve és lelke. Okozhatnak neki sérülést, próbálhatják lerúgni, visszahúzni, akárhogyan ellehetetleníteni, de az ő hozzáállása olyan szilárd, hogy semmi sem képes megtörni. Ő az, aki ugyanolyan gyermeki örömmel és lelkesedéssel örül más góljának, mint a sajátjának, ő az, aki a földre térdelve ad hálát a sorsnak, hogy egy ilyen klubban játszhat, és ő az, akiről őszintén kimondhatjuk: az életét adná ezért a címerért. A PSG elleni játékával sokszázadik alkalommal bizonyította elkötelezettségét a klub iránt.

Marco Asensio: Az aduász

Ha a dolgok rosszul mennek, vagy éppen csak változásra van szükség, Zidane lapjai között mindig szerepel egy ütőkártya: ez Marco Asensio. A fiatal spanyol mindössze tíz perccel a meccs vége előtt jött be, 1-1-es állásnál, de mikor a végső sípszó után elhagyta a játékteret, már 3-1 állt az eredményjelzőn. Gyorsaságával, váratlan húzásaival mindig képes zavart okozni a védelemben. Remek passzai ezúttal győzelmet hoztak a csapatnak.

Keylor Navas: A megmentő

Nem szabad szó nélkül elmennünk a Costa Rica-i hálóőr teljesítménye mellett, hiszen 1-1-es állásnál bemutatott egy igencsak fontos védést. Ha Kylian Mbappé akkor betalál, a mérkőzés, s talán az egész párharc teljesen másképp alakul. De Navas ott volt, mint mindig.

Zinédine Zidane: A mesteri

Bátor húzások jellemezték őt, azok közül is a legnagyobb döbbenetet talán Isco Bale helyett való szerepeltetése váltotta ki a szurkolókban. De végül – mint már oly sokszor – neki lett igaza. Nem először látjuk azt, hogy nem feltétlen a legoffenzívebb kezdővel áll ki, ám a végén cseréinek köszönhetően a csapat bedarálja az ellenfelet. Bárki bármit mondhat, de amire fontos helyzetekben Zidane képes a pálya széléről, az minden taktikai felkészületlenségét feledteti, s bárhányszor is kérdőjelezzük meg a döntéseit, a végén mindig neki lesz igaza. Ezt bizonyította a szerdai meccs is.

Nacho: A hatékony

Most épp jobbhátvédként szerepelt, s ezúttal sem vallott kudarcot, annak ellenére, hogy a világ egyik legjobbját, Neymart kellett megállítania. S bár a brazil cselgép jónéhányszor gondot okozott a madridi védelemben, egyáltalán nem tudott döntő faktornak bizonyulni, s ehhez nagyban hozzá járult a Nacho-hatás.

Forrás: MARCA; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK