2019. január 20., vasárnap

Varane: Szeretnék én is olyan lenni, mint a klub legendái

  • Zs. Csaba
  • 2018.02.12. 10:17
Raphaël Varane az UEFA munkatársával beszélgetett a PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően.

Beszéljünk egy kicsit a PSG elleni mérkőzésekről. Milyen érzés pályára lépni egy ilyen találkozón?
Ez egy különleges párharc, nyilván azért is, mert francia vagyok és a PSG is egy francia klub, így a hazámba fogunk utazni. Két óriási csapat őrült ütközete lesz. Van a PSG-nek néhány lenyűgöző játékosa, és biztos vagyok benne, hogy két szenzációs mérkőzés vár ránk. Elég tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, ezeket a párharcokat az apró részletek döntik el.

Szinte mindenki a PSG támadóiról beszél. Hogy lehet taktikailag felkészülni az ilyen játékosok elleni harcra?
A PSG-nek nagyon erős csapata van. A futball számomra egy csapatsport, és a PSG-nek nagyon egységes támadói vannak. Csakúgy, mint a mi esetünkben, náluk is vannak olyanok, akik a mérkőzés kulcsmomentumaiban képesek megteremteni a különbséget. Egységesnek kell lennünk védekezésben, ahogy mindig. Nem szabad, hogy egy pillanatra is csökkenjen a koncentráció szintje. Együtt képesek vagyunk megállítani a PSG-t.

Mennyi jelentősége van annak, hogy az első mérkőzéseteket a Santiago Bernabéuban játsszátok?
Otthon kezdünk, a szurkolóink pedig támogatni fognak, ami extra adag motivációt jelent számunkra. A klub történelme is velünk lesz, nagyszerű hangulatra számítok. Mindent bele fogunk adni, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a játékunkra és mindenre, amit a pályán csinálunk. A visszavágó is döntő jelentőségű lesz, hiszen ahogy azt az elmúlt évek során is láthattuk, néhány csapat kedvezőtlen helyzetből is felül tud kerekedni az ellenfelén. Két hibátlan meccsre van szükségünk, ha tovább akarunk jutni.  

2014-ben, az Atlético Madrid ellen nyerhetted meg első BL-címedet. Milyen emlékeket őrzöl arról a döntőről?
Az a döntő mindig is pályafutásom egyik kedvenc emléke lesz. A Bajnokok Ligája egy óriási versenysorozat. Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy pályára lépj egy döntőben, és meg is nyered azt, akkor hihetetlen érzelmek öntenek el. Csodálatos volt, mindig nagyszerű emlék marad számomra.

2017-ben ismét megnyerted a trófeát. Milyen érzés volt, hogy ti védhettetek címet először a sorozatban?
Csodálatos. Ez egy olyan tett, amit nagyon nehéz véghezvinni, a modern futballban nincs még egy olyan csapat, amelyiknek sikerült volna. Azt hiszem, még mindig nem értettük meg teljesen, hogy mit értünk el, de idővel talán leülepednek bennünk a dolgok. Ez egy egészen kivételes, hatalmas tett, de idén itt egy újabb lehetőség a rekorddöntésre, ez pedig újabb löketet ad számunkra.

Mit jelentene számodra, ha zsinórban harmadik alkalommal nyernétek meg a trófeát?
Hihetetlen, igazán fantasztikus lenne. Ez még egyetlen klubnak sem sikerült. Jó csapatunk van, úgy vélem, képesek lehetünk rá. A Real Madrid igen különleges kapcsolatot ápol a Bajnokok Ligájával, így komoly ambícióval tölt el minket a lehetőség. Tudjuk, hogy nagyon nehéz út vezet odáig, de képesek vagyunk rá.

Már három alkalommal nyerted meg a sorozatod, pedig még mindig nagyon fiatal vagy. Milyen vágyaid vannak még a futball világában?
Szerencsés vagyok, hiszen pályafutásom során már 14 trófeával gazdagodtam. A győzelem mindig arra sarkall, hogy újabb győzelmeket arass, ez vezérel engem is. Még több trófeára vágyom, ezért hajtok.

Te vagy a szurkolók körében az egyik legkedveltebb külföldi játékos. Milyen érzésekkel tölt el mindez?
Megtiszteltetve érzem magam. Ez egy különleges klub, ahol kihívásokkal és nehézségekkel egyaránt meg kell küzdeni. A szurkolók szívélyesen fogadtak. Úgy éreztem magam, mintha az akadémiáról érkeztem volna. Megpróbálok mindent visszafizetni a szurkolóknak azáltal, hogy mindent beleadok a pályán, és megpróbálom átvenni és közvetíteni a klub által képviselt értékeket. Szeretnék én is olyan lenni, mint a klub korábbi legendái. Nagyszerű érzés, hogy már hét éve itt lehetek, remélem, hogy ez még nagyon sokáig így is marad.


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella