Ramos: A szurkolóink nélkül semmik lennénk

A csapat kapitánya a szurkolók szerepét emelte ki, míg Carvajal szerdára is kért egy Ronaldo mesterhármast, miközben megvédte Benzemát. Lucas izgatottságot érez a PSG elleni meccs előtt, míg Asensio szerint a Real Madrid történelmében már bebizonyosodott: a szurkolók támogatásával semmi sem lehetetlen.

Ramos:

Szurkolók szerepe: „A szurkolóink nélkül semmik lennénk, szerdán szükségünk lesz rájuk, hogy nyomást helyezzünk az ellenfelünkre.”

„Minden alkalommal, mikor egy csapattárunkat fütyülik, az hatással van ránk. De nekünk a legjobbunkat kell nyújtanunk, ezt várják el tőlünk a szurkolók. A foci az intenzitásról, a hozzáállásról szól, és ebben a két dologban sosem szabad hiányt szenvednünk. Szerdán is így kell játszanunk, mint ma.”

Mentalitás: „Az első perctől fogva nyomást helyeztünk az ellenfélre, meg akartuk szerezni a labdát, és az ő térfelükön tartani azt. Nagy intenzitással játszottunk, és a gólszerzésben is jeleskedni tudtunk. Az első félidőben nagy előnyre tettünk szert.”

Real Madrid

Második félidő: „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az első félidős teljesítményünk után nem kezdtem el a PSG elleni összecsapásra gondolni. Nem lehet kilencven percet hasonló intenzitással végig játszani, kissé lejjebb kellett kapcsolnunk a végén. Szükségünk volt erre a győzelemre, hogy visszatérjen a győzelmünk a PSG elleni meccsre.”

Carvajal:

Fontos győzelem: „Nagyon fontos győzelmet arattunk a PSG elleni meccs előtt. Pontosan ilyen teljesítményre volt szükségünk egy ilyen kulcsfontosságú összecsapás előtt. Jó érzésekkel várjuk a szerdát. A Bajnokok Ligájában a végső győztesek esélyével lépünk pályára, épp ezért harcolni fogunk, és mindent beleadunk a cím megszerzéséért.”

Várakozások: „Nyilvánvalóvá tettük, hogy mindent megteszünk a győzelemért, keményen letámadtuk őket. Szerdán ugyanilyen kezdésre van szükségünk, mint ma este. Szoros meccs lesz, száznyolcvan perc áll előttünk, és hisszük, hogy még mindig tudunk fejlődni. Nem érdekelnek a meccs előtti jóslatok. Ez a futball, mi pedig a Real Madrid vagyunk.”

Dani Carvajal

Hozzáállás: „A szerdán pályára lépő tizenegy játékosnak keményen kell dolgoznia, mindent bele kell adnia ezért a mezért, attól függetlenül, hogy milyen felállásban játszunk majd. Cristiano Ronaldo különösen fontos játékosunk, így remek, hogy a mai három góljával ő is felturbózta az önbizalmát. Reméljük, szerdán újabb mesterhármat látunk tőle.”

Benzema: „A fütyülés nem szép dolog, de ő egy olyan játékos, aki mindenről képes megfeledkezni, amikor a pályán van. Nagyon fontos tagja a keretnek, ő a kilencesünk, és biztos vagyok benne, hogy még sok gólt fog szerezni.”

Lucas Vázquez:

Megérdemelt eredmény: „Fontos meccs volt ez a szerdai előtt. Boldogok vagyunk az eredmény és a mutatott játék képe miatt is. Készen állunk a PSG ellen. A kezdő sípszótól tudtuk, mit akarunk, és az intenzitásunk ezt meg is mutatta. Ilyen teljesítménnyel megérdemeltük a győzelmet.”

Bajnokok Ligája: „Izgatottak vagyunk, hiszen a nyolcaddöntőben a PSG lesz az ellenfelünk. Meg szeretnénk védeni a címünket. De persze alázatosnak kell maradunk, jól játszani, és olyan eredményt elérni, amivel esélyesként fordulhatunk a visszavágóra. Mindent bele fogunk adni, amit csak tudunk, és szükségünk lesz a szurkolók támogatására is.”

Lucas Vázquez, Toni Kroos

Cristiano Ronaldo: „Boldogok vagyunk Ronaldo miatt. Amikor ő jól játszik, a Real Madrid is.”

Gólok és gólpasszok: „Amikor segíteni tudsz a csapatnak, akkor boldog vagy, így remélem, a továbbiakban is segíteni tudok majd. Fontos meccset játszottunk ma, és kiválóan teljesítettünk, ez pedig remek a szerdai meccsre nézve.”

Asensio:

Szurkolók: „Fontos volt, hogy legyen egy ilyen meccsünk, és ilyen szurkolótáborral úgy érezzük, semmi sem lehetetlen. Ez a Real Madrid történelmében is megmutatkozott már. A szurkolóinkkal valódi esélyünk van szerdán. Ma remekül kezdtünk, és az egész meccset tekintve is erős teljesítményt tettünk le az asztalra. Tisztában voltunk azzal, mennyire fontos ez a meccs, most pedig elégedetten térhetünk haza az eredmény, a teljesítményünk és a lőtt gólok miatt.”

Marco Asensio

A játék képe: „Tudtuk, hogy jól kell kezdenünk, erős letámadásokra volt szükségünk, és ez végül meg is hozta a gyümölcsét egy határozott győzelemmel. Elég megnézni, hogyan támadtunk le, amikor nem nálunk volt a labda, és mit csináltunk vele azután. Tipikus madridi játék: körbejárattuk a labdát, kerestük a réseket, és emellett mindig a lehető legtöbbre törekedtünk. Ma nem vettük le a lábunkat a gázról, és annyi gólt akartunk szerezni, amennyit csak lehet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…