Giggs: Bale fejében egyáltalán nem fordult meg a távozás gondolata

A walesi válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával, Ryan Giggsszel beszélgetett a MARCA.

Mik a céljaid edzőként?
Azt szeretném, hogy ott legyünk a nagy nemzetközi tornák utolsó köreiben. Ha ki tudjuk akázni a legjobbjainkban rejlő lehetőségeket, akkor ez egy abszolút reális célkitűzés.

Gareth Bale is a legjobb walesi játékosok közé tartozik, igaz?
Kétségtelen, ő az egyik legtehetségesebb. A játéka és a jelenléte alapvető fontossággal bír a válogatott számára, ahogy az a közelmúltban is bebizonyosodott. Természetesen nem egyénekben gondolkozom, hanem csapatban, de Bale az egyik legjobb.

Milyen szerepkörben tudna leginkább a válogatott hasznára válni?
Ő egy olyan labdarúgó, aki képes kibillenteni az ellenfél csapatát az egyensúlyból. Amikor nem kellett sérülésekkel bajlódnia, Madridban is megmutatta, hogy a stílusával rengeteget képes hozzátenni a sikerekhez.

Beszéltél vele a kinevezésed óta?
Igen, habár nem személyesen.

A pályafutásod kezdeti szakaszában neked is voltak gondjaid a sérülésekkel, ahogy Bale-nek is.
Több mint ezer mérkőzést játszottam a karrierem során. Ez nem lett volna lehetséges, ha nem szenteltem volna elegendő időt és odafigyelést a megfelelő felkészülésre. Minden labdarúgónak oda kell figyelnie a testére, hogy megismerje a saját korlátait. Én rengeteg United-meccset hagytam ki a combhajlító izmommal kapcsolatos problémák miatt, de idővel megtaláltam az ellenszert. Bale-nek azt tanácsoltam ezzel kapcsolatban, hogy őrizze meg a nyugalmát, a többi pedig majd jön magától. A múltamból fakadóan jól tudom, hogy nehéz türelmesnek maradni, de az ember csak árt magának, ha a sérülések megszállottjává válik.

Bale sosem csinált titkot abból, hogy a példaképei közé tartozol.
Most pedig őt tartják sokan a példaképüknek.

Biztosan szóba került a Real Madrid is.
Nagyon jól érzi magát Madridban. A jelenlegi klubjánál szeretne sikeres lenni, és biztos vagyok abban, hogy képes lesz megvalósítani az elképzeléseit. A Manchester Uniteddel kapcsolatos pletykák? Jó helyen lett volna ott, de nem hiszem, hogy ez tényleg megvalósulhatott volna. Esze ágában sincs távozni, és a Real Madrid sem fog megválni tőle.

Biztosan őt is motiválják az egyéni díjak.
Gareth nagyon keményen dolgozik, hogy a világ legjobbjai között említsék a nevét. Az én meglátásom szerint Messi és Ronaldo más szintet képvisel, mint a többiek. Ezt nem az idei szezon, hanem az elmúlt évtized mondatja velem.

Milyen messzire juthat?
A világ egyik legjobb klubjánál van, így ha elkerülik a sérülések, akkor nincs előtte lehetetlen.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK